Τον Μάρτιο η Apple και επίσημα παρουσίασε στο κοινό την Apple Arcade συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών. Πριν από το λανσάρισμα της στο ευρύ κοινό αργότερα μέσα στον χρόνο, η εταιρεία δουλεύει με μια σειρά από προγραμματιστές και στούντιο παιχνιδιών ώστε να ενισχύσει αυτή την υπηρεσία.

Στο Apple Arcade developer website η Apple προσέφερε την δυνατότητα στους προγραμματιστές να παρουσιάσουν τις δουλειές τους από τον Μάρτιο. Χθες όμως η εταιρεία ανέβασε ρυθμούς και έτσι επικοινώνησε και με email στους προγραμματιστές καλώντας τους να στηρίξουν αυτή την νέα υπηρεσία.

Στο email η Apple αναφέρει:

“Τον Μάρτιο παρουσιάσαμε το Apple Arcade, την πρώτη σε δημιουργία παγκοσμίως συνδρομητική υπηρεσία για παιχνίδια για mobile, desktop πλατφόρμες αλλά και για το σαλόνι του σπιτιού. Δουλεύουμε στενά μαζί με τους μεγαλύτερους σε καινοτομία προγραμματιστές ανά τον κόσμο για να φέρουμε νέους τίτλους στην υπηρεσία αυτή. Αν δουλεύεις και εσύ πάνω σε ένα πρωτότυπο ακυκλοφόρητο τίτλο παιχνιδιού και θα ήθελες να εμφανιστεί στην Apple Arcade υπηρεσία θα θέλαμε να ακούσουμε από εσένα για αυτή την δουλειά”

Να υπενθυμίσουμε πως οι τίτλοι που θα είναι διαθέσιμοι μέσω του Apple Arcade δεν θα μπορούν να γίνουν λήψη εκτός της συνδρομητικής αυτής υπηρεσίας. Αυτό γιατί η Apple τονίζει πως οι τίτλοι που θα συμπεριληφθούν σε αυτή θα πρέπει να είναι ακυκλοφόρητοι.

Μέσα από την Apple Arcade υπηρεσία οι προγραμματιστές θα πληρώνονται με βάση τον χρόνο που περνάνε οι χρήστες με το παιχνίδι τους. H Apple επίσης προσφέρει και χρηματική ενίσχυση σε προγραμματιστές προκαταβολικά για την δημιουργία τίτλων για αυτή την υπηρεσία.