Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Apple εγκατέλειψε την 3D Touch τεχνολογία στην νεότερη γραμμή των iPhone της βασιζόμενη πλέον σε μια λιγότερη hardware λύση που ακούει στο όνομα Haptic Touch και η οποία έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στα iPhone XR.

H αλλαγή αυτή δεν αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση των νέων iPhone χθες αλλά η Apple την σημειώνει σιωπηλά στις νέες σελίδες των νέων iPhone στο επίσημο site της.

“Το Haptic Touch σας επιτρέπει να κάνετε ενέργειες γρηγορότερα όπως η λήψη μιας selfie ή το άνοιγμα της εφαρμογής της κάμερας” αναφέρει χαρακτηριστικά η Apple.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των νέων iPhone η Apple κάνει σαφή αναφορά για το Haptic Touch χωρίς επίσης και εκεί να γίνεται κάποια αναφορά για την 3D Touch τεχνολογία.

Το Haptic Touch έκανε την εμφάνιση του το 2018 με το iPhone XR ως μια software λύση που μιμείται την hardware τεχνολογία του 3D Touch και που δίνει την ίδια εμπειρία ανάδρασης στον χρήστη. Έτσι οι χρήστες αντί να ασκούν πίεση στην οθόνη και στον αισθητήρα του 3D Touch κάτω από αυτή με το Haptic Touch οι χρήστες απλά ακουμπούν κάποιο στοιχείο της διεπαφής για να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον μενού και γρήγορες ενέργειες.

Το 3D Touch που ανήκει πλέον στο παρελθόν ήταν μια τεχνολογία που είδαμε για πρώτη φορά το 2015 με την έλευση του iPhone 6S. Μια τεχνολογία πολλά υποσχόμενη που τελικά όμως δεν την αγκάλιασαν όσο θα περίμενε η Apple οι προγραμματιστές.