Η Google δημοσιοποίησε τις πληροφορίες του iOS 11.1.2 exploit – Έρχεται jailbreak σύντομα;

0
813

Την περασμένη εβδομάδα η είδηση πως η Google βρήκε μια ευπάθεια του iOS έκανε τον γύρω του διαδικτύου και φυσικά δεν άφησε αδιάφορους μια σειρά από προγραμματιστές. Αυτό άμεσα ξεκίνησε τις συζητήσεις για την δημιουργία του πρώτου jailbreak εργαλείου για το iOS 11.

Σήμερα η ευπάθεια με όλες τις λεπτομέρειες δημοσιοποιήθηκε στο ευρύ κοινό από την Google.

O ερευνητής ασφάλεια του Project Zero της Google Ian Beer είχε κάνει ένα tease την προηγούμενη εβδομάδα πως θα κοινοποιούσε μια σειρά από κενά ασφαλείας που ανακάλυψε στο iOS. Η Apple έφερε άμεσα τα απαραίτητα patches για αυτά με το iOS 11.2 και έτσι ο Beer με άνεση μπόρεσε να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες για αυτά.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας το Project Zero της Google με αυτή την ανακάλυψη ίσως έδινε το έναυσμα για ένα νέο jailbreak εργαλείο.

Ο Beer με tweet του σήμερα έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το κενό ασφαλείας αυτό. Να τονίσουμε ότι όπως αναφέρει και ο ίδιος το εν λόγω exploit που ανακαλύφτηκε δίνει πλήρη πρόσβαση και έλεγχο στον πυρήνα του λογισμικού της Apple.

Αν και η δημοτικότητα του jailbreak έχει πλέον πέσει πολύ τόσο από άποψη χρηστών όσο και από άποψη προγραμματιστών που ασχολούνται με αυτό ίσως να έχουμε σύντομα ένα jailbreak εργαλείο για εκδόσεις του iOS 11.1.2 και παλαιότερες μιας και όπως αναφέραμε η Apple με την νέα της αναβάθμιση άμεσα έκλεισε αυτό το κενό ασφαλείας.