13.6 C
Athens
Monday, February 26, 2024
More

  Γιατί το Apple Watch θα είναι η κληρονομιά του Tim Cook και όχι το Vision Pro

  Σχεδόν είμαστε προ των πυλών. Τα πολυαναμενόμενα headset μικτής πραγματικότητας Vision Pro από την Apple πρόκειται να κυκλοφορήσουν επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου, εγκαινιάζοντας αυτό που η εταιρεία αποκαλεί μια νέα εποχή «χωρικών υπολογιστών».

  Ενώ τα ακουστικά Vision Pro είναι σίγουρα μόνο το πρώτο βήμα σε αυτό το μέλλον μεικτής πραγματικότητας και τα νέα προϊόντα της Apple θα γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα, είναι σίγουρα μια συναρπαστική στιγμή για την εταιρεία και τον CEO της, Tim Cook.

  Ενώ υπάρχουν πολλά headset εικονικής και μικτής πραγματικότητας στην αγορά, όλοι ψάχνουν να δουν αν ο Διευθύνων Σύμβουλος μπορεί να βγάλει ένα επαναστατικό προϊόν ακόμη με τα headset αυτά. Καθώς όλοι περιμένουν μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου για να κρίνουν αν το Vision Pro είναι η κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του ο Tim Cook, εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι. Το Vision Pro δεν είναι καθόλου η κληρονομιά του Tim Cook — το Apple Watch είναι.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Apple Watch δεν είναι το μεγαλύτερο προϊόν της Apple, αν το μετρήσετε με βάση τα έσοδα που δημιουργούνται ή τις μονάδες που πωλήθηκαν — αυτή η τιμή, φυσικά, πηγαίνει στο iPhone. Αλλά αν έπρεπε να αποφασίσετε ποιο προϊόν είχε ο Cook την επίβλεψη της ανάπτυξης, της κυκλοφορίας και της εξέλιξης αυτού και που είχε επίδραση στον άμεσο καταναλωτή, αυτό είναι το Apple Watch.

  Μεταξύ της παρακολούθησης οξυγόνου αίματος, της δυνατότητας λήψης ΗΚΓ, ειδοποιήσεων υψηλών και χαμηλών καρδιακών παλμών, ειδοποιήσεων ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, χαμηλής καρδιαγγειακής άσκησης, ειδοποιήσεων φυσικής κατάστασης, παρακολούθησης θερμοκρασίας και ολόκληρης της σουίτας λειτουργιών ευεξίας και φυσικής κατάστασης που περιλαμβάνονται στο ρολόι, τώρα να έχετε αυτό που η Apple αποκαλεί «έξυπνο φύλακα της υγείας σας».

  Η εισαγωγή και η συνεχής βελτίωση του Apple Watch τροφοδότησε επίσης τη δημιουργία και τη διάδοση έξυπνων ρολογιών από άλλες μεγάλες μάρκες τεχνολογίας όπως η Samsung και η Google.

  Η υγεία είναι μια τόσο βασική πτυχή της ζωής μας και, χωρίς αυτήν, είναι δύσκολο να ζήσουμε μια ικανοποιητική ζωή. Αυτό είναι ένα πολύ πιο σημαντικό προϊόν, ακόμα κι αν δεν αλληλεπιδράτε απευθείας μαζί του για μεγάλο μέρος της ημέρας σας. Πολλοί άνθρωποι επαναλαμβάνουν αυτό το συναίσθημα, που πιθανώς απεικονίζεται καλύτερα στο βίντεο “Dear, Apple” που κυκλοφόρησε η εταιρεία πριν από μερικά χρόνια:

  Το είπε ο ίδιος ο Cook

  Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος παρουσίασε για πρώτη φορά το Apple Watch το 2014, το αποκάλεσε «την πιο προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ».

  Στη συνέχεια, το 2022, ακριβώς πριν η εταιρεία φιλοξενήσει την εκδήλωσή της τον Σεπτέμβριο του 2022 – μόλις εννέα μήνες πριν ανακοινώσει το Vision Pro, προσέξτε – ο Cook διπλασίασε τον αντίκτυπο που θα είχε το Apple Watch. Σε μια συνέντευξη στο Popular Mechanics (όπως αναφέρει το 9to5Mac), ο Cook είπε ότι η «μεγαλύτερη συνεισφορά» της Apple θα είναι στην υγεία.

  “Ξεκινήσαμε με την ευεξία. Και μετά τα τρία δαχτυλίδια στο Apple Watch (…) Και μετά τοποθετήσαμε ένα όργανο ελέγχου καρδιακών παλμών εκεί, και με την πάροδο του χρόνου, προχωρήσαμε. Όταν βάλαμε τον προσδιορισμό A-fib εκεί, αυτό πήγε μέχρι ένα άλλο επίπεδο ειδοποιήσεων. Και μετά βάζουμε ΗΚΓ εκεί. Νομίζω ότι όταν κοιτάξουμε πίσω μια μέρα και ρωτήσουμε ποια ήταν η μεγαλύτερη συνεισφορά της Apple, θα είναι η υγεία.”

  Ενώ το Vision Pro μπορεί να μας φέρει σε μια νέα εποχή χωρικών υπολογιστών, το Apple Watch μας έφερε σε μια νέα εποχή παρακολούθησης της υγείας. Τώρα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και νοημοσύνη γύρω από την υγεία μας από ό,τι είχαμε ποτέ στο παρελθόν — όλα αυτά χάρη σε μια μικρή συσκευή που κάθεται στους καρπούς μας. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από το Apple Watch – όλες οι ζωές που βελτιώθηκαν μέσω καλύτερων επιλογών υγείας ή σώθηκαν μέσω των δυνατοτήτων ανίχνευσης – είναι μια πολύ μεγαλύτερη μέτρηση από τα πράγματα με τα οποία θα μετρήσουμε το Vision Pro.

  Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον των χωρικών υπολογιστών. Είμαστε κάτι περισσότερο από σίγουροι ότι είναι και ο Tim Cook. Το Vision Pro θα μπορούσε, όπως και το iPhone, να αλλάξει τελικά τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας. Όμως, όπως είπε ο ίδιος ο Cook, δεν νομίζω ότι θα είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά της Apple. Η υγεία είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά και το Apple Watch βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εδώ.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.