Ο προμηθευτής της Apple AMS, ο οποίος κατασκευάζει τους οπτικούς αισθητήρες για την αναγνώριση προσώπου στο iPhone, σήμερα ανακοίνωσε έναν νέο αισθητήρα φωτός και υπέρυθρων πίσω από OLED oθόνες. Όπως αναφέρει το Reuters, ο νέος αυτός αισθητήρας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την δημιουργία των πρώτων smartphones χωρίς πλαίσια!

Ο νέος αυτός αισθητήρας έχει αποκτήσει την προσωνυμία “behind OLED” και για αυτό γιατί μπορεί να τοποθετηθεί με επιτυχία πίσω από την οθόνη ενός smartphones. Άλλες πληροφορίες για αυτή την νέα τεχνολογία δεν είναι ξεκάθαρες αυτή την στιγμή.

Σε δήλωση της η AMS εξηγεί πως αυτό ο “behind OLED” αισθητήρας θα επιτρέψει στους smartphone κατασκευαστές να αυξήσουν την αναλογία σώματος οθόνης μιας συσκευής ακόμη περισσότερο. Ιδανικά αυτό σημαίνει πως οι αισθητήρες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο notch του iPhone να ενσωματωθούν όλοι πίσω από την οθόνη της συσκευής.

Η AMS όπως και άλλοι προμηθευτές της Apple δεν την αναφέρουν απευθείας ως πελάτη τους. Πάρα αυτά υπολογίζεται πως το 45% των πωλήσεων της AMS προέρχονται από λογαριασμούς της Apple.

H Apple χρησιμοποιεί την AMS για τα εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί η Face ID τεχνολογία στα iPhone και iPad.