Ένα λειτουργικό πρωτότυπο AirPower από την αρχή της ανάπτυξής του παρουσίασε ορισμένα από τα σοβαρά θερμικά προβλήματα που οδήγησαν τελικά την Apple να εγκαταλείψει το έργο.
Το AirPower ήταν ένα matt φόρτισης σχεδιασμένο από την Apple που σχεδιάστηκε για τη φόρτιση iPhones που βασίζονται σε Qi, Apple Watch και AirPods με την εταιρεία να το ανακοινώνει τον Σεπτέμβριο του 2017 μαζί με το iPhone X.
Το AirPower σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τοποθετούν ένα iPhone, AirPods και Apple Watch σε οποιοδήποτε μέρος του matt για τη φόρτισή τους, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να συμπεριληφθούν πολλαπλά επικαλυπτόμενα πηνία φόρτισης. Θα ωθούσε τις συσκευές να εμφανίσουν ένα μοναδικό κινούμενο σχέδιο iOS στην οθόνη όταν τοποθετούνταν στο στρώμα φόρτισης, όπως φαίνεται στα πρώιμα υλικά μάρκετινγκ της Apple.
Ένα iPhone στον φορτιστή AirPower θα έδειχνε επίσης τη φόρτιση όλων των συσκευών που ήταν τοποθετημένες στο pad.
To AirPower έχασε τον αρχικό στόχο της ημερομηνίας κυκλοφορίας του 2018 και μετά από μεγάλο αριθμό προβλημάτων με την ανάπτυξή του, η Apple ακύρωσε οριστικά το έργο AirPower τον Μάρτιο του 2019.
Εικόνες που απεικονίζουν ένα πρωτότυπο της AirPower εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο του 2020, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο πολλαπλών πηνίων και το εσωτερικό κύκλωμα της συσκευής, και το πρώτο βίντεο της συσκευής εμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2021. Από τότε έχουν εμφανιστεί πολλά άλλα πρωτότυπα AirPower, αλλά τα περισσότερα δεν είναι πλέον λειτουργικά.
Ο συλλέκτης της Apple, γνωστός ως “Kosutami” απέκτησε πρόσφατα μια πρώιμη έκδοση του matt φόρτισης AirPower. Το πρωτότυπο διαθέτει 15 πηνία φόρτισης, σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες αναθεωρήσεις που είχαν έως και 22 πηνία, αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους. Όπως και άλλα πρωτότυπα AirPower που έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν, η μονάδα δεν διαθέτει το λευκό εξωτερικό κέλυφος με το οποίο είχε σκοπό η Apple να το κυκλοφορήσει στην αγορά, εμφανίζοντας το εσωτερικό της κύκλωμα πιο καθαρά.
Ο Kosutami διαπίστωσε ότι όταν οι συσκευές ευθυγραμμίστηκαν ακριβώς με ένα από τα πηνία φόρτισης, το AirPower φορτιζόταν σταθερά σε χαμηλή τάση, χωρίς αισθητά θερμικά προβλήματα. Ο Kosutami είπε στο MacRumors ότι με ακατάλληλη τοποθέτηση, το AirPower ζεσταίνεται εξαιρετικά και μπορεί ακόμη και να αφήσει τις συσκευές με σημάδια καύσης. Στην πραγματικότητα, η θήκη φόρτισης AirPods Pro του Kosutami άρχισε να λιώνει κατά τη φόρτιση στο AirPower.
Αυτή η απαίτηση για ακριβή τοποθέτηση μεταξύ των συσκευών και των πηνίων φόρτισης καταστρέφει μεγάλο μέρος του σκοπού του αξεσουάρ, το οποίο η Apple ανέφερε ως πιο βολικό από άλλους ασύρματους φορτιστές Qi που απαιτούν προσεκτική τοποθέτηση. Η Apple τελικά αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα με μια διαφορετική τεχνολογία: την MagSafe.
Στη συνέχεια, η Apple αύξησε τον αριθμό των πηνίων στο εσωτερικό του AirPower σε μια προσπάθεια να μετριάσει το πρόβλημα, αλλά διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πυκνότητα πηνίου απλώς χειροτέρευε την υπερθέρμανση. Δεν έχουν προκύψει πρωτότυπα της AirPower από το 2018 ή το 2019, υποδηλώνοντας ότι το υλικό της συσκευής αναπτύχθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου το 2017 ή νωρίτερα. Αντίθετα, το λογισμικό αποτέλεσε αντικείμενο μιας περιόδου επανάληψης προτού το έργο AirPower τέθηκε στο ράφι λόγω αδυναμίας επίλυσης των προβλημάτων υπερθέρμανσης.
Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube