13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

  Ένα «Apple Ring» φέρεται να αναπτύσσεται για να ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Ring

  Η Apple επιταχύνει την ανάπτυξη ενός έξυπνου δαχτυλιδιού που μπορεί να φορεθεί στο δάχτυλο για να παρακολουθεί τα βιομετρικά στοιχεία της υγείας των χρηστών, ισχυρίζεται μια νέα έκθεση που έρχεται από την Κορέα.

  Η Apple έχει παίξει με την ιδέα ενός δαχτυλιδιού που μπορεί να φορεθεί εδώ και αρκετά χρόνια, όπως υποδεικνύεται από πολλές πατέντες, αλλά με τη Samsung να ετοιμάζεται να φέρει το δικό της προϊόν στην αγορά, μπορεί να είναι ώριμη η ώρα για την Apple να το ακολουθήσει με κάτι που ενσαρκώνει αυτό που λέει πλέον ο CEO Tim Cook , “να είσαι καλύτερος, όχι πρώτος.”

  Σύμφωνα με τους Electronic Times, η Apple έχει δώσει μεγάλη προσοχή στην αγορά για σημάδια ότι ένα έξυπνο δαχτυλίδι θα ήταν μια δημοφιλής, λιγότερο παρεμβατική εναλλακτική λύση σε ένα ρολόι, που μπορεί να φορεθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  Η Apple λέγεται ότι εξετάζει σοβαρά την ιδέα ως μια βιώσιμη επέκταση της σειράς φορητών συσκευών της και έχει όλο και περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με μια συσκευή που φοριέται στα δάχτυλα με δυνατότητα NFC, καθώς συντονίζει το χρονοδιάγραμμα της κυκλοφορίας.

  “Φαίνεται πιθανό ότι η εμπορευματοποίηση είναι επικείμενη”, είπε ένας εμπιστευτικός παράγοντας του κλάδου. Η φήμη έρχεται καθώς η Samsung ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα Galaxy Ring στη δεύτερη εκδήλωσή της Galaxy Unpacked 2024, η οποία είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

  Η κορεατική εταιρεία έκανε tease την ύπαρξη του προϊόντος στο τέλος της πρώτης εκδήλωσης Unpacked τον Ιανουάριο και τώρα αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Εκτός από τη φημολογούμενη ικανότητά του να μετράει τη ροή του αίματος, το Galaxy Ring αναμένεται επίσης να διαθέτει παρακολούθηση ΗΚΓ, παρακολούθηση ύπνου και λειτουργίες για τον έλεγχο άλλων συσκευών και την πραγματοποίηση ασύρματων πληρωμών από απόσταση.

  Η συσκευή αναμένεται να έρθει σε διάφορα μεγέθη. Η αναδυόμενη κατηγορία έξυπνων τέτοιων συσκευών ηγείται επί του παρόντος από το Oura Ring, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τη φινλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Oura το 2015. Η συσκευή συλλέγει δεδομένα δραστηριότητας, καρδιακού ρυθμού, αναπνευστικού ρυθμού και ύπνου και τα μεταδίδει μέσω Bluetooth στην εφαρμογή Oura.

  Τώρα στην τρίτη γενιά της, η συσκευή μπορεί επίσης να μετρήσει τη θερμοκρασία του σώματος και τον εμμηνορροϊκό κύκλο και η μπαταρία λέγεται ότι διαρκεί για μια εβδομάδα με μία μόνο φόρτιση. Τον Μάρτιο του 2022, η Oura ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δαχτυλίδια, αλλά η τελευταία της ενσάρκωση έγινε αντικείμενο κριτικής αφού η εταιρεία εισήγαγε μια μηνιαία συνδρομή 5,99 $ που έθεσε ορισμένες πτυχές των δεδομένων χρήστη πίσω από ένα τοίχος πληρωμών.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.