13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

  Είναι αρκετός χώρος αποθήκευσης τα 128 GB στο iPhone;

  Το iPhone 15 προσφέρει “πολύ αποθηκευτικό χώρο για πολλές φωτογραφίες”, ή τουλάχιστον αυτό υπερηφανεύεται η Apple στην τελευταία της διαφήμιση. Το αν αυτό ισχύει για εσάς εξαρτάται από το τι κάνετε με το iPhone σας και από την επιλογή αποθήκευσης που θα επιλέξετε.

  Η βασική βαθμίδα αποθήκευσης για το iPhone 15 είναι 128 GB. Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη αύξηση από τη γραμμή βάσης των 64 GB που παρέμεινε μέχρι το iPhone 13 το 2021.

  Αν σκεφτεί κανείς ότι το iPhone X του 2018 είχε μόλις 64 GB, η βασική επιλογή αποθήκευσης για την πιο πρόσφατη συσκευή της Apple ίσως αρχίσει να ακούγεται γενναιόδωρη. Ωστόσο, αυτή η ανοδική μετατόπιση των γενεών απλώς αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερο χώρο αποθήκευσης, καθώς οι ψηφιακές μας συνήθειες διευρύνονται για να καλύπτουν τα πάντα, από φωτογραφία υψηλής ανάλυσης και κορυφαίων τίτλων παιχνιδιών πολλαπλών gigabyte έως εκτεταμένες βιβλιοθήκες εφαρμογών.

  Με τις δυνατότητες κάμερας του iPhone 15 να περιλαμβάνουν τώρα φωτογραφίες 48 megapixel και εγγραφή βίντεο 4K, ο χώρος που απαιτείται για αυτά τα αρχεία υψηλής ανάλυσης είναι σημαντικός. Αυτές οι εξελίξεις αναμφίβολα βελτιώνουν την ποιότητα του περιεχομένου που καταγράφεται, αλλά καταναλώνουν επίσης την τοπική χωρητικότητα αποθήκευσης, καθιστώντας αυτό που κάποτε φαινόταν άφθονος χώρος ανεπαρκής για τις ανάγκες πολλών χρηστών.

  Το iCloud μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση;

  Η υπηρεσία iCloud της Apple παρουσιάζει μια λύση στους περιορισμούς αποθήκευσης συσκευών, προσφέροντας μια σειρά προγραμμάτων που εκτείνονται πέρα από τα πενιχρά 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου – τα οποία, ειλικρινά, είναι ανεπαρκής για τους περισσότερους χρήστες.

  Τα συνδρομητικά προγράμματα αποθήκευσης iCloud‌+ της Apple επί πληρωμή προσφέρουν 50 GB, 200 GB και 2 TB. Όλα τα πακέτα περιλαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες όπως το iCloud Private Relay, Hide My Email και Custom Email Domains.

  Το iCloud+ είναι η προηγμένη υπηρεσία συνδρομής στο cloud της Apple. Σας εξασφαλίζει περισσότερο χώρο αποθήκευσης για τις φωτογραφίες, τα αρχεία και τα εφεδρικά σας αντίγραφα, καθώς και επιπλέον δυνατότητες που είναι διαθέσιμες μόνο σε συνδρομητές:

  iCloud+ με χώρο αποθήκευσης 50 GB

  • 50 GB χώρου αποθήκευσης
  • Ιδιωτική μεταγωγή iCloud
  • Απόκρυψη email
  • Προσαρμοσμένος τομέας email
  • Υποστήριξη για Ασφαλές βίντεο HomeKit, για μία κάμερα

  Μοιραστείτε τα όλα με έως και άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς σας.

  iCloud+ με χώρο αποθήκευσης 200 GB

  • 200 GB χώρου αποθήκευσης
  • Ιδιωτική μεταγωγή iCloud
  • Απόκρυψη email
  • Προσαρμοσμένος τομέας email
  • Υποστήριξη για Ασφαλές βίντεο HomeKit, για έως πέντε κάμερες

  Μοιραστείτε τα όλα με έως και άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς σας.

  iCloud+ με χώρο αποθήκευσης 2 TB, 6 TB ή 12 TB

  • Χώρος αποθήκευσης 2 TB, 6 TB ή 12 TB
  • Ιδιωτική μεταγωγή iCloud
  • Απόκρυψη email
  • Προσαρμοσμένος τομέας email
  • Υποστήριξη για Ασφαλές βίντεο HomeKit, για απεριόριστο αριθμό καμερών

  Μοιραστείτε τα όλα με έως και άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς σας.

  Οι τιμές τους στην χώρα μας είναι:

  50 GB: 0,99 €
  200 GB: 2,99 €
  2 TB: 9,99 €
  6 TB: 29,99 €
  12 TB: 59,99 €

  iPhone Storage vs. iCloud

  Ενώ τα τυπικά μοντέλα iPhone 15 και τα μοντέλα iPhone 15 Pro ξεκινούν με 128 GB αποθηκευτικού χώρου, η Apple προσφέρει επιλογές αναβάθμισης 256 GB και 512 GB, με μια επιπλέον επιλογή 1 TB για το iPhone 15 Pro. (Τα μοντέλα iPhone 15 Pro Max ξεκινούν με διπλό αποθηκευτικό χώρο στα 256 GB, με 512 GB και 1 TB διαθέσιμα κατά την αναβάθμιση.)

  Προσφέροντας μέγιστη χωρητικότητα 1 TB για το iPhone 15 Pro, η Apple εξυπηρετεί τους χρήστες που δίνουν προτεραιότητα στην κατοχή τεράστιων ποσοτήτων αποθηκευτικού χώρου απευθείας στη συσκευή τους. Ωστόσο, αυτή η επιλογή κοστίζει 1.499 $, που είναι 700 $ πιο ακριβή από το βασικό μοντέλο. Επομένως, αξίζει να σκεφτείτε εάν η επιλογή ενός μοντέλου χαμηλότερης χωρητικότητας και η συμπλήρωσή του με πρόσθετο χώρο αποθήκευσης iCloud μπορεί να είναι μια πιο οικονομική και πρακτική επιλογή.

  Το μέλλον της αποθήκευσης στα iPhone

  Δεδομένης της τρέχουσας τροχιάς, φαίνεται λογικό η Apple να αυξήσει την αρχική χωρητικότητα όλων των μοντέλων iPhone της στα 256 GB στις μελλοντικές γενιές. Ας ελπίσουμε ότι θα επαναξιολογήσει επίσης τα ασήμαντα 5 GB δωρεάν χώρου αποθήκευσης iCloud που προσφέρει – μια πιο γενναιόδωρη κατανομή που αντανακλά την πραγματικότητα των σύγχρονων ψηφιακών προτύπων κατανάλωσης είναι σίγουρα καθυστερημένη.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTubeube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.