Οι φήμες για το 16 ιντσών MacBook Pro συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα το Digitimes αναφέρει πως η Apple ζήτησε από τον προμηθευτή της Quanta να κατασκευάσει το νέο MacBook Pro το οποίο θα έχει λεπτότερα πλαίσια, μια οθόνη 16 ιντσών LCD τεχνολογίας και με μια υπογραφή στο μέγεθος του σασί παρόμοια με αυτή του 15 ιντσών MacBook Pro.

H ανάλυση της οθόνης του νέου αυτού MacBook Pro αναμένεται να είναι στα 3072×1920 ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα η συσκευή θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της το Σεπτέμβριο.

Με βάση το παραπάνω λοιπόν οι καταναλωτές θα πρέπει να αναμένουν μια μεγαλύτερη οθόνη με φυσικός μέγεθος του MacBook Pro να μην ξεπερνάει το αντίστοιχο της 15 ιντσών σειράς.

Το Digitimes αναφέρει πως τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του δεν αλλάζουν από ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με την διαφορά πως το ομοιογενές σασί του θα είναι CNC έτσι ώστε να μπορέσει να ενσωματωθεί η μεγαλύτερη οθόνη.

Η έλευση της συσκευής αυτής τον Σεπτέμβριο έχει ακουστεί και παλαιότερα αλλά τονίζουμε πως το Digitimes δεν έχει και το πιο ακριβές ιστορικό σε ότι αφορά μελλοντικές συσκευές της Apple. Έτσι για παράδειγμα δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τελικά δούμε αυτή την συσκευή τον Οκτώβριο για παράδειγμα. Μάλιστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πέρα από το αναμενόμενο event της Apple τον Σεπτέμβριο όπου θα έχουμε την παρουσίαση των νέων iPhone 11 η εταιρεία να κάνει και ένα δεύτερο μέσα στον Οκτώβριο.

Για παράδειγμα το 2018 τον Σεπτέμβριο η Apple είχε παρουσιάσει τα iPhone XR, iPhone XS και Apple Watch Series 4 ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου με νέο event η Apple παρουσίασε τα iPad Pro, MacBook Air και Mac Mini.

Επιστρέφοντας τώρα στο φημολογούμενο 16 ιντσών MacBook Pro πέρα από την μεγαλύτερη οθόνη και τα λεπτότερα πλαίσια αναμένουμε ένα νέου μηχανισμού πληκτρολόγιο και φυσικά αναμένουμε να δούμε με τι θύρες θα έρθει αυτή η συσκευή που και λόγο κόστους θα ανταποκρίνεται σε επαγγελματίες καθαρά.