Η Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ εγκαταλείπει το τρέχον σύστημα υποβοήθησης βίντεο για τους διαιτητές υπέρ ενός νέου που χρησιμοποιεί δεκάδες iPhone για τη λήψη βίντεο υψηλής ταχύτητας καρέ από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Το σύστημα, το οποίο πρωτοστάτησε μια αμερικανική εταιρεία γνωστή για τη δουλειά της στο μπέιζμπολ, θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό παραβιάσεων του πιο αμφιλεγόμενου κανόνα του ποδοσφαίρου, γνωστού ως κανόνα οφσάιντ…
Μια σημαντική κριτική στον κανόνα οφσάιντ είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο για τον διαιτητή και τους άλλους διαιτητές να εντοπίσουν με ακρίβεια τις παραβιάσεις, δεδομένου ότι συχνά καταλήγουν σε μικρές αποστάσεις και πράγματα τόσο περίεργα όπως το αν το χέρι ενός παίκτη πέρασε μπροστά από τη θέση ενός αντιπάλου. το πόδι του παίκτη κλπ.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό, χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα υποστήριξης βίντεο, το οποίο χρησιμοποιεί μετρήσεις σε επίπεδο pixel, αλλά παρόλα αυτά, η ακρίβεια που ισχυρίζεται ότι εξακολουθεί να είναι μόνο 96%, και πολλοί παραπονούνται ότι ο χρόνος που απαιτείται για την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων διακόπτει τη ροή του παιχνιδιού.
Ένα νέο σύστημα γνωστό ως Dragon εισάγεται τώρα. Αυτό χρησιμοποιεί δεκάδες δικτυωμένα μοντέλα iPhone 14 για να καταγράψει τη δράση από πολλές γωνίες και χρησιμοποιεί AI για γρήγορη εύρεση. Ο διαιτητής βέβαια είναι αυτός που θα δώσει την οριστική απόφαση.
Το Dragon, σύμφωνα με την Genius, θα χρησιμοποιεί αρχικά τουλάχιστον 28 κάμερες iPhone σε κάθε στάδιο της Premier League […] Το σύστημα χρησιμοποιεί τις ενσωματωμένες κάμερες των μοντέλων iPhone 14 και νεότερων. Τα iPhone στεγάζονται σε προσαρμοσμένες αδιάβροχες θήκες, με ανεμιστήρες ψύξης και συνδέονται με μια πηγή ρεύματος. Η ομάδα σχεδίασε βάσεις που συγκρατούν έως και τέσσερα iPhone συγκεντρωμένα. Μόλις τα iPhone τοποθετηθούν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, μαζί καταγράφουν μια συνεχή ροή βίντεο από πολλές γωνίες […] Αυτός ο πλούτος γραφικών δίνει προφανώς στο Dragon τη δυνατότητα να παρακολουθεί μεταξύ 7.000 και 10.000 πόντους σε κάθε παίκτη ανά πάσα στιγμή.
Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα σημαντικά επικείμενα συμβάντα—όπως μια πιθανή κλήση οφσάιντ—και να αυξήσει προσωρινά τον ρυθμό καρέ ορισμένων καμερών και, στη συνέχεια, να μειώσει την κλίμακα όταν χρειάζεται για εξοικονόμηση υπολογιστικής ισχύος.
► Κέρασε το AppleWorldHellas ένα καφέ: https://crowdfundly.com/appleworldhellas
Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube