Ένας άντρας που έχασε το Apple Watch του ενώ έκανε surfing σε παραλία της Καλιφόρνια είχε μια ευχάριστη έκπληξη αυτή την εβδομάδα. Ο Robert Bainter είχε χάσει το Apple Watch του πριν 6 περίπου μήνες αλλά προς έκπληξη του η συσκευή επέστρεψε σε αυτόν με το ακόμη πιο εντυπωσιακό να είναι το γεγονός πως ήταν λειτουργική!!

Όπως αναφέρει το KTLA, ο Bainter είχε το Apple Watch αυτό σαν ένα γούρι όταν έκανε surf καθώς και ως ένα πολύ χρηστικό εργαλείο μιας και του έδειχνε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του. Μετά όμως από ένα μεγάλο κύμα το Apple Watch του έφυγε από το χέρι.

“Το είχα πραγματικά ως έναν οδηγό αλλά και ως γούρι. Το χρησιμοποιούσα συχνά για να δω την ταχύτητα με την οποία έκανα surf αλλά και την τοποθεσία μου στην παραλία. Ένα μεγάλο κύμα όμως χτύπησε την σανίδα μου και την αναποδογύρισε και όταν επανήλθα στην επιφάνεια και κοίταξα το χέρι μου είδα πως το Apple Watch μου είχε χαθεί.”

Όταν έχασε λοιπόν την συσκευή του ο Bainter ενεργοποίησε το Lost Mode για το Apple Watch του μέσω της Find My iPhone εφαρμογής. Σε αυτό το Mode η συσκευή δείχνει το τηλέφωνο επικοινωνίας του ιδιοκτήτη καθώς και ένα μήνυμα που αναφέρει πως η συσκευή αυτή έχει χαθεί. 6 μήνες πέρασαν και ο Bainter δεν μπόρεσε να εντοπίσει το Apple Watch του μέχρι που αυτή την εβδομάδα έλαβε μια κλήση από έναν τυχαίο αριθμό.

Ένας άντρας στην άλλη γραμμή είχε βρει το Apple Watch 3 του Bainter 3 μίλια μακριά από εκεί που το έχασε και ήταν και σε λειτουργική κατάσταση.

Ο άντρας περπατούσε στην παραλία ψάχνοντας για κοχύλια και έτσι το βρήκε. Ο Bainter δεν πίστευε στα μάτια του όταν η συσκευή επέστρεψε σε αυτόν και παρά το γεγονός πως το αλμυρό νερό είχε αφήσει μια θαμπάδα στην οθόνη της συσκευής πάρα αυτά αυτή λειτουργούσε κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως αν και η Apple έχει ενισχύσει κατά πολύ την αδιαβροχοποίηση των Apple Watch η εταιρεία δημόσια δεν αναφέρει πουθενά ότι αυτά είναι αδιάβροχα. Αντί αυτού αναγράφει ότι το Apple Watch μπορεί να αντέξει σε έκθεση στο νερό μέχρι τα 50 μέτρα κάνοντας το ιδανικό σύντροφο για αυτούς που κολυμπάνε ή κάνουν surfing.