Όταν η Apple TV+ υπηρεσία λανσαρίστηκε από την Apple ένα από τα σημεία αναφοράς της ήταν το εξαιρετικό bit rate που είχε στην ποιότητα του streaming περιεχομένου της. Αυτό όμως πλέον αλλάζει αρχικά σε όλη την Ευρώπη και μάλλον σύντομα και σε άλλες αγορές.

Η Ευρώπη έχει δώσει σαφή εντολή στις streaming υπηρεσίες να μειώσουν το bandwidth των υπηρεσιών streaming έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση των δικτύων internet.

Το περιεχόμενο του Apple TV+ θεωρητικά είναι διαθέσιμο σε 4K και HD ποιότητα – Πλέον αρκετοί χρήστες αναφέρουν πως έχουν αναλύσεις μέχρι και 670p σε ορισμένες περιπτώσεις.

Από την πλευρά του το Netflix αναμένει οι χρήστες να συναντήσουν μία πτώση στην ποιότητα της εικόνας ωστόσο κάποιοι άλλοι δεν θα δουν διαφορά. Την πιο μεγάλη διαφορά θα εντοπίσουν όσοι έχουν το Ultra High Definition πακέτο, το μεγαλύτερο ποσοστό όμως έχει το πακέτο με την High Definition ανάλυση.

Το YouTube αποκάλυψε ότι θα επιβραδύνει προσωρινά την ποιότητα streaming στην Ευρώπη για να μειώσει την πίεση που δέχονται τα ευρωπαϊκά δίκτυα όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έχει θέσει σε καραντίνα τον πληθυσμό με αποτέλεσμα να βλέπουν περισσότερα βίντεο αφού κάθονται στο σπίτι. 

Το YouTube αν και δήλωσε ότι δεν έχει παρατηρήσει σημαντικές αυξήσεις στην κίνηση λόγω του κορονοϊού, λαμβάνει όμως μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες που παρακολουθούν βίντεο από το σπίτι δεν θα δημιουργήσουν τυχόν προβήματα στην υποδομή δικτύου της Ευρώπης.

Οι αποφάσεις αυτές έρχονται λίγο αφότου ο επικεφαλής της βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Thierry Breton προέτρεψε τις υπηρεσίες streaming να υποβαθμίσουν την της ποιότητας ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του διαδικτύου.