Το Fortune σήμερα έχει ένα εκτενές άρθρο στο οποίο κάνει λόγο για το αν η Apple έχει χάσει την μαγεία στον σχεδιασμό προϊόντων. Το άρθρο ξεκινάει με κάποια παράπονα που κάνουν οι καταναλωτές τον τελευταίο καιρό για τα προϊόντα της εταιρείας.
“Το Apple Watch δεν σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό με το που βγάλεις από το κουτί στην αρχή, τα νεότερα πληκτρολόγια είναι ενοχλητικά και σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι υπερβολικά ευαίσθητα στην χρήση, τα Apple Pencil είναι εύκολο να τα χάσει κάποιος, το iPhone έχει πρόβλημα στον σχεδιασμό από την στιγμή που η Apple δημιούργησε προεξοχές στην οπίσθια κάμερα του ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα με το λεγόμενο “notch” στο πάνω μέρος της εμπρόσθιας οθόνης του iPhone X”
Εν συνεχεία παρουσιάζει απόψεις ειδικών στην βιομηχανία της τεχνολογίας:
“O Marco Arment λατρεύει τον σχεδιασμό της Apple αλλά αναφέρει πως μετά τον Steve Jobs η Apple έχει χάσει κάπου την ισορροπία της. Έτσι λοιπόν ο ίδιος παρατηρεί ότι η Apple δεν παρουσιάζει μια αρμονία μεταξύ αισθητικής και εργονομίας πλέον στις συσκευές της. Ένα πρώην μέλος της σχεδιαστική ομάδας της Apple αναφέρει πως η εταιρεία έχει χάσει την αίσθηση του σχεδιασμού γύρω από τις ανάγκες του χρήστη τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει η Apple έχει χάσει την αίσθηση της ευκολίας προς χάρη της αισθητικής. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι που αναφέρουν πως τέτοια φαινόμενα υπήρχαν στην Apple και την εποχή του Steve Jobs αναφέροντας πως τo iΤunes και πολλά καλώδια USB της εταιρείας ήταν άσχημα και τότε.”
Το άρθρο εν συνεχεία κάνει λόγο πως η Apple δεν τα καταφέρνει πάντα άριστα με την πρώτη φορά αλλά είναι καλή στο να ακούει τους καταναλωτές και να βελτιώνει τα προϊόντα της με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και ο Jony Ive το παραδέχτηκε αυτό πρόσφατα και όταν αναφέρθηκε στο Apple Watch – Η Apple λοιπόν αρχικά είχε παρουσιάσει το Apple Watch ως μια συσκευή που μπορεί να τρέξει εφαρμογές έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να βγάζει κάθε φορά το iPhone του. Αυτό εν συνεχεία άλλαξε και επιτυχημένα κάνοντας promoting το Apple Watch ως μια συσκευή υγείας.
Ο Ive λοιπόν είχε δηλώσει:
“Κάποιες φορές γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνολογίες που δεν είναι έτοιμες ακόμη. Έχουμε εικόνα το που πηγαίνει ένα προϊόν στην αγορά τις περισσότερες φορές. Υπάρχουν όμως και πράγματα που δεν γνωρίζεις πραγματικά μέχρι να δώσεις κάτι στην αγορά σε πολλά τεμάχια και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ξεκινήσει να κάνει χρήση αυτού”