Sunday, December 5, 2021

Apple iPhone 12 Pro Max review: Καλύτερο και όχι απλά μεγαλύτερο | H δική μας άποψη

Το γρήγορο 2 λεπτών Review

Το iPhone 12 Pro Max είναι το μεγαλύτερο iPhone που έχει παρουσιάσει η Apple αλλά παράλληλα είναι και το καλύτερο και… έρχεται και με την υψηλότερη τιμολόγηση:

iPhone 12 Pro Max τιμή Ελλάδα

iPhone 12 pro Max 128GB, 1339 ευρώ
iPhone 12 pro Max 256GB, 1499 ευρώ
iPhone 12 Pro Max 512GB, 1749 ευρώ

Ο σχεδιασμός του iPhone 12 Pro Max είναι ταυτισμένος με την υπόλοιπα σειρά iPhone 12 της Apple για το 2020. Έτσι έχουμε ένα επίπεδο σασί με αυστηρές γωνίες που δείχνει έναν πολύ πιο βιομηχανικό χαρακτήρα.

Έχει μια premium εμφάνιση με πανέμορφους χρωματισμούς ενώ το πλαίσιο του σίγουρα είναι λαμπερό και ναι…. είναι μαγνήτης δαχτυλιών. Περισσότερα για αυτά σε λίγο.

Αν και το iPhone 12 Pro Max είναι βασικά ελάχιστα μεγαλύτερο από το περσινό iPhone 11 Pro Max, τα πλαίσια γύρω από την OLED οθόνη έχουν συρρικνωθεί και έτσι η Apple μπόρεσε να προσαρμόσει μια 6.7 ιντσών οθόνη για πρώτη φορά – Και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να το επιλέξετε.

Οι εικόνες είναι πιο καθαρές και πιο ευδιάκριτες στην μεγαλύτερη οθόνη, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σε μια web σελίδα ή εικόνα και αν θέλετε να κάνετε αναπαραγωγή βίντεο τότε είναι το καλύτερο iPhone. Έχει μια από τις καλύτερες οθόνες στην αγορά που κάνουν render με υπέροχο τρόπο τον τόνο και το εύρος των χρωμάτων.

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του είναι το σύστημα κάμερας που ενσωματώνει. Έχουμε ένα σύστημα λοιπόν με 3 αισθητήρες κάμερας, όλοι αναβαθμισμένοι με καλύτερο επεξεργαστή εικόνας. Αν και το πλαίσιο φέτος προεξέχει περισσότερο στο πίσω μέρος, ο βασικός 12MP αισθητήρας έχει αναβαθμιστεί για να δεσμεύει περισσότερο φως και όχι μόνο.

Αν τώρα η λήψη βίντεο είναι ο τομέας σας τότε το iPhone 12 Pro Max είναι η συσκευή σας. Έρχεται με Dolby Vision λήψεις σε 4K στα 60fps και έτσι είναι κάτι περισσότερο από ιδανικός σύντροφος για δημιουργούς περιεχομένου και βίντεο δημιουργούς.

Το HDR θα κάνει επίσης τις ταινίες σας να δείχνουν καλύτερες με βελτιωμένη φωτεινότητα και χρωματισμό.

Το iPhone 12 Pro Max ξεκινάει από τα 128GB αποθηκευτικού χώρου που είναι ο ελάχιστος δυνατός αν αναλογιστεί κανείς πως εξαιτίας των λήψεων από το σύστημα της κάμερας αυτός θα γεμίσει γρήγορα.

Το 5G είναι το μέλλον της mobile συνδεσιμότητας αλλά αυτό σίγουρα και ειδικά στην Ελλάδα δεν είναι ένας λόγος για να αγοράσετε το iPhone 12 Pro Max…ακόμη.

Η Apple έφερε επίσης την τεχνολογία MagSafe στο iPhone 12 Pro Max που επιτρέπει μαγνητικά να προσαρμόζετε στην συσκευή φορτιστές, θήκες και άλλα αξεσουάρ για αυτή. Σαν προσθήκη και ιδέα μας άρεσε ιδιαίτερα και αναμένουμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα όταν γίνουν διαθέσιμα και περισσότερα αξεσουάρ συμβατά με αυτή.

Μαζί με την μεγαλύτερη οθόνη ένας ακόμη σημαντικός λόγος για να επιλέξετε το iPhone 12 Pro Max είναι η αυτονομία της μπαταρίας του. Έχει όπως αναμενόταν την μεγαλύτερη μπαταρία της iPhone 12 σειράς εξαιτίας και του μεγαλύτερου σασί του. Με άνεση κρατάει 1 πλήρη μέρα χωρίς φόρτιση και με έντονη χρήση ενώ με μέτρια χρήση είδαμε αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και την 1μιση μέρα και πάλι με άνεση.

Αν λοιπόν θέλετε το καλύτερο iPhone τότε το iPhone 12 Pro Max είναι η συσκευή που ψάχνετε. Η μεγάλη και φωτεινή οθόνη του, η βελτιωμένη κάμερα, η μεγαλύτερη αυτονομία και φυσικά το πανίσχυρο hardware είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν. Αν τα χέρια σας μπορούν λόγω μεγέθους να το χειριστούν με άνεση και το πορτοφόλι σας μπορεί να το αντέξει, τότε σίγουρα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή σας.

Την δική μας συσκευή την προμηθευτήκαμε φέτος από ένα άριστο επαρχιακό κατάστημα στο Βόλο και συγκεκριμένα το Askshop.gr Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και άκρως φιλικοί, χαρήκαμε ιδιαίτερα που τους γνωρίσαμε και πραγματικά αξίζει την προσοχή σας για την επόμενη αγορά μιας iPhone συσκευής και όχι μόνο. Επίσης έχουν μια μεγάλη γκάμα και σε refurbished iPhones με εγγύηση που αποτελούν μια δελεαστική πρόταση για κάποιον που θέλει μια iPhone συσκευή αλλά σε πιο οικονομικά επίπεδα. Ως κατάστημα λοιπόν το συστήνουμε σε όλους εσάς με κλειστά τα μάτια. Πολλές προσφορές θα βρείτε και από την σελίδα του καταστήματος στο FB εδώ

Σχεδιασμός

Το iPhone 12 Pro Max είναι μεγάλο. Για την ακρίβεια το μεγαλύτερο iPhone που κατασκεύασε η Apple μέχρι και σήμερα με διαστάσεις 160.8mm x 78.1mm x 7.4mm. Στα χαρτιά φαίνεται πως είναι μόλις μερικά χιλιοστά υψηλότερο από το iPhone 11 Pro Max, αλλά εξαιτίας του νέου τετραγωνισμένου επιθετικού σχεδιασμού του, που δανείζεται στοιχεία από το iPad Pro, δίνει την αίσθηση του “μεγαλύτερου” στο χέρι.

Και δεν είναι μόνο η αίσθηση είναι και η εργονομία. Με το iPhone 11 Pro Max και αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε μεγάλο χέρι τα καταφέρναμε σχετικά άνετα στο να το χρησιμοποιούμε με το ένα, μιας και βοηθούσαν στο κράτημα οι στρογγυλεμένες άκρες του. Αυτή την φορά όμως στο iPhone 12 Pro Max είναι πολλές οι φορές που χρειαστήκαμε και τα δύο χέρια μας για να ολοκληρώσουμε κάποια ενέργεια στην καθημερινότητα μας.

Σε ότι αφορά τους χρωματισμούς εδώ η Apple φέρνει φέτος πιο ώριμα χρώματα. Έτσι έχουμε τα Graphite, Gold, Silver και το νέο Pacific Blue χρωματισμό.

Προσωπική μας γνώμη, ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε για ακόμη μια φορά φέτος, τον Gold χρωματισμό ενώ ο νέος Pacific Blue που επιλέξαμε φέτος ξεχωρίζει επίσης με την πρώτη ματιά.

Το γυαλιστερό πλαίσιο αποτελεί για ακόμη μια φορά μαγνήτη για δαχτυλιές και έτσι θα πρέπει να το καθαρίζεται συχνά.

Αν αναλογιστεί κανείς την τιμή της συσκευής τότε σίγουρα περιμένει μια premium εμφάνιση σε κάθε σημείο της και το iPhone 12 Pro Max τα καταφέρνει άριστα σε αυτό.

Στα του σχεδιασμού να αναφέρουμε πως το σύστημα των τριών φακών στο πίσω μέρος φέτος έχει ένα ελαφρώς μεγαλύτερο εξόγκωμα από τα iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 και iPhone 12 Pro μιας και είναι η μόνη συσκευή που έχει έναν μεγαλύτερο αισθητήρα ενσωματωμένο.

Αυτό σημαίνει πως όταν ακουμπάτε το iPhone 12 Pro Max στο τραπέζι με την πλάτη σίγουρα δεν εφαρμόζει αυτή στην επιφάνεια και δεν θα μπορέσετε για παράδειγμα να πληκτρολογείτε άνετα, μιας και η συσκευή θα κουνιέται. Φυσικά η χρήση μιας θήκης βελτιώνει κατά πολύ τα πράγματα στον τομέα αυτό.

Αυτό που ίσως εκνευρίσει πολλούς είναι το γεγονός ότι η Apple έχει αφαιρέσει τον φορτιστή και τα ενσύρματα ακουστικά από την συσκευασία. Πλέον υπάρχει μόνο το καλώδιο φόρτισης το οποίο είναι μάλιστα USB-C σε Lightning αντί για το κλασσικό USB-A σε lightning που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το USB-C καλώδιο φορτίζει το iPhone πιο γρήγορα αλλά θα χρειαστεί να αγοράσετε και τον κατάλληλο φορτιστή για αυτό.

Η Apple ανέφερε πως έκανε αυτή την κίνηση για να μειώσει τον όγκο των ηλεκτρονικών σκουπιδιών μιας και όλοι έχουμε πλέον έναν φορτιστή και ακουστικά στο σπίτι μας αλλά κάπου το έχασε μιας και ο κατάλληλος φορτιστής για ολόκληρη την iPhone 12 σειρά δεν είναι σίγουρα κάτι που θα έχουν όλοι οι χρήστες (μόνο οι κάτοχοι των iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max είχαν αυτό τον φορτιστή πέρυσι και είναι συμβατός για γρήγορη φόρτιση στα iPhone 12 – οι υπόλοιποι χρήστες θα πρέπει να αγοράσουν νέο φορτιστή αν θέλουν γρήγορες φορτίσεις).

Οθόνη

Το iPhone 12 Pro Max έχει την μεγαλύτερη οθόνη που ενσωμάτωσε ποτέ η Apple σε ένα iPhone και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να αναβαθμίσετε την συσκευή σας.

Διατηρώντας την ίδια τεχνολογία στην οθόνη που είδαμε στα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max όλα τα μοντέλα φέτος έρχονται με μια OLED οθόνη με την μόνη διαφορά ότι το iPhone 12 Pro Max έχει περισσότερες ίνστες. Η Apple την ονομάζει Super XDR OLED οθόνη και αυτό με απλά λόγια μεταφράζεται σε καθαρή, φωτεινή και με άριστη ευκρίνεια οθόνη με άριστη αναπαραγωγή χρωμάτων.

Όσοι έρχονται από παλαιότερες iPhone συσκευές πραγματικά θα ενθουσιαστούν με την ποιότητα της οθόνης του iPhone 12 Pro Max.

Χάρη στα λεπτότερα πλαίσια έχουμε 6.7 ίντσες σε σύγκριση με τις 6.5 ίντσες του 11 Pro Max και πραγματικά η οθόνη του 12 Pro Max δείχνει και είναι εντυπωσιακή. Ακόμη και αυτές οι ελάχιστες διαφορές στις ίντσες οδηγούν σε ένα πιο ολοκληρωμένο οπτικό αποτέλεσμα και ειδικά όταν κάνετε αναπαραγωγή κάποιας ταινίας ή παρόμοιου περιεχομένου.

Στο τομέα της φωτεινότητας δεν έχουμε κάποια τρομερή διαφορά μιας είναι ουσιαστικά το ίδιο πάνελ OLED που είδαμε στα 11 Pro και 11 Pro Max, πάρα αυτά αντιθέσεις και χρώματα δείχνουν πιο ζωντανά από ποτέ σε ένα iPhone.

H Apple φέτος στην οθόνη πρόσθεσε και μια κεραμική επίστρωση ως ασπίδα με σκοπό να την κάνει πιο ανθεκτική σε γρατσουνίες αλλά ακόμη και πτώσεις. Εδώ δεν κάναμε κάποιο τεστ από μόνοι μας για ευνόητους λόγους και έτσι τα λεγόμενα της Apple σε αυτό το κομμάτι θα μπορέσουμε προσωπικά να τα επαληθεύσουμε σε βάθος χρόνου.

Θα χρειαστεί πάρα αυτά να βάλετε το iPhone 12 Pro Max σε μια θήκη; Η απάντηση και φέτος είναι ναι.

Κάμερα

Ο σημαντικότερος λόγος για να αναβαθμίσετε φέτος στο iPhone 12 Pro Max βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής και δεν είναι άλλος από την κάμερα. Έχουμε ένα σύστημα τριών φακών – wide, ultra-wide και 2.5 telephoto zoom – οι οποίοι έχουν αναβαθμιστεί σε σύγκριση με πέρυσι ενώ το Night Mode είναι πλέον διαθέσιμο τόσο στον wide όσο και στον ultra-wide φακό.

Αν και μπορεί να πιστεύεται πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ iPhone 12 Pro Max και iPhone 12 Pro η Apple φέτος αποφάσισε να κάνει την Pro Max έκδοση την καλύτερη για αυτούς που αναζητούν την αρτιότερη εμπειρία λήψεων με το iPhone τους.

Εξαιτίας των μεγαλύτερων διαστάσεων του iPhone 12 Pro Max ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος και έτσι ο φακός μπορεί να απορροφάει περισσότερα φως και να δίνει πιο καθαρές λήψεις.

Αν λοιπόν θέλετε τις καλύτερες λήψεις με ένα iPhone τότε το iPhone 12 Pro Max είναι η μόνη σας επιλογή.

Η Apple έχει σταθεί πάρα πολύ σε αυτό που ονομάζει “computational photography” με τον επεξεργαστή της iPhone 12 σειράς να είναι αρκετά έξυπνος έτσι ώστε να αναγνωρίζει το τι κοιτάει η κάμερα και να κάνει αυτόματες ρυθμίσεις για την λήψη. Το Deep Fusion χαρακτηριστικό που είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι δηλώνει και αυτό παρών και αναλύει τις εικόνες pixel με pixel έτσι ώστε να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια έχουμε το Smart HDR 3 που ψάχνει για διαφορετικές σκηνές όταν μια λήψη ολοκληρωθεί και επιλέγει πολλαπλά επίπεδα ενώνοντας τα με έξυπνο τρόπο για να δώσει την καλύτερη δυνατή φωτογραφία. Τέλος φυσικά και όπως αναφέραμε και πιο πάνω έχουμε το Night Mode.

Αυτό που παρατήσαμε άμεσα ήταν πως σίγουρα έχουμε διαφορές στις λήψεις που κάναμε με το iPhone 11 Pro Max πέρυσι και ειδικά στον τομέα των λήψεων με χαμηλό φωτισμό. Με το Smart HDR επιπλέον να έρχεται να βοηθήσει γρήγορα αντιληφθήκαμε πως με το iPhone 12 Pro Max οι λήψεις που κάναμε πολλές φορές δεν χρειάζονταν καν κάποια μικρή επεξεργασία για να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα – Αυτό συμβαίνει σε εμάς πρώτη φορά….

Ο μεγαλύτερος iPhone 12 Pro Max αισθητήρας λοιπόν σίγουρα επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός σε σύγκριση με το iPhone 11 Pro Max και έτσι η ζωντάνια, η διαύγεια και η λεπτομέρεια σε κάθε λήψη έχει βελτιωθεί.

Είναι ξεκάθαρο πως το iPhone 12 Pro Max δίνει καλύτερες λήψεις στο σύνολο τους σε σύγκριση με το περσινό iPhone 11 Pro Max, ενώ η σύγκριση λήψεων με παλαιότερα μοντέλα είναι χωρίς υπερβολή η μέρα με την νύχτα. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε βέβαια είναι πως σε κανονικές συνθήκες οι λήψεις με το iPhone 12 Pro που έχει έναν μικρότερο αισθητήρα δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου.

Η εναλλαγή μεταξύ καμερών φέτος δίνει επίσης παρόμοια αποτελέσματα στην ποιότητα της εικόνας και αυτό επίσης είναι αξιοσημείωτο σε σύγκριση με το περσινό iPhone 11 Pro Max. H Apple επίσης έχει φέτος μειώσει την παραμόρφωση των λήψεων με τον ultra wide φακό στις άκρες του κάδρου και έτσι και εδώ έχουμε μια σημαντική βελτίωση.

Το Smart HDR 3 χαρακτηριστικό όταν δουλεύει σωστά, πραγματικά κάνει θαύματα μιας και μπορεί να μεταφράσει μια εικόνα και να δώσει για παράδειγμα την σωστή αντίθεση και φωτεινότητα σε μια λήψη που υπάρχει στο παρασκήνιο ο ουρανός, αυτόματα.

Η προσθήκη του LiDAR αισθητήρα φέτος στα iPhone 12 Pro και Pro Max είναι σίγουρα μια τεχνολογία που κάνει τα πρώτα της βήματα αλλά πάρα αυτά βοηθάει σημαντικά σε Night Mode λήψεις πορτραίτων δίνοντας πιο ζωντανές και καθαρές λήψεις. Ο αισθητήρας αυτός θεωρητικά βοηθάει και στην πιο γρήγορη εστίαση αλλά αντικειμενικά ποτέ δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα σε αυτό τον τομέα και με παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Στις περιπτώσεις που είχαμε χαμηλό φωτισμό και κινούμενες εικόνες – κάποιος κουνούσε το χέρι του γρήγορα για παράδειγμα – δυσκολευτήκαμε να έχουμε μια άρτια λήψη, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό αν και περιμέναμε κάποια βοήθεια από τον LiDAR αισθητήρα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Κάνοντας λήψη σε Night Mode εκεί πραγματικά το iPhone 12 Pro Max ξεχωρίζει από κάθε άποψη. Το Night Node μπορεί να δουλέψει μέχρι και μόλις σε 30 δευτερόλεπτα σε πραγματικά σκοτεινές σκηνές κάτι που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Επιπλέον για πρώτη φορά έχουμε ένα selfie portrait mode για την εμπρόσθια κάμερα με τα αποτελέσματα να κρίνονται ικανοποιητικά.

Ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας, όπου στο iPhone 12 Pro Max μπορεί να κινηθεί για πρώτη φορά με φυσικό τρόπο, κάνει τις λήψεις ακόμη καλύτερες και σε συνδυασμό με το Dolby Vision κάνει οι αντίστοιχες λήψεις σε βίντεο είναι μοναδικές.

Όλες οι λήψεις βίντεο που κάναμε σε Dolby Vision έχουν μια πιο έντονη καταγραφή αν και σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε το φαινόμενο μεγαλύτερης έκθεσης από ότι θα θέλαμε.

Συμπερασματικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο iPhone 12 Pro Max η Apple έχει ενσωματώσει φέτος το καλύτερο σύστημα κάμερας που είχαμε ποτέ σε ένα iPhone.

5G, MagSafe και επιδόσεις

To μεγάλο χαρακτηριστικό για το iPhone 12 Pro Max είναι η κάμερα φέτος αν και τεχνικά οι μεγαλύτερες αλλαγές ακούνε στην συμβατότητα του με 5G δίκτυα και η ενσωμάτωση της MagSafe τεχνολογίας.

5G

Σε ότι αφορά το 5G ναι ολόκληρη η iPhone 12 σειρά είναι και επίσημα πιστοποιημένη από τα δίκτυα COSMOTE 5G και WIND 5G αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στο 2021 για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να γίνει το 5G καθημερινότητα και ειδικά στην Ελλάδα έχουμε ακόμη μέλλον. Σίγουρα εντυπωσιάζει αλλά δεν θα μπορούν αρχικά πολλοί χρήστες να επωφεληθούν με τις μοναδικές ταχύτητες που προσφέρει.

Magsafe

Είμαστε μεγάλοι fans της MagSafe τεχνολογίας της Apple. Να θυμίσουμε πως πλέον σε κάθε iPhone 12 υπάρχει στο πίσω μέρος ένα μαγνητικό δαχτυλίδι που προσφέρει εύκολη προσάρτηση της συσκευής σε φορτιστές, θήκες και άλλα αξεσουάρ και πλέον έχει ανοίξει μια νέα πόρτα με δυνατότητες στον τομέα αυτό.

Η νέα αυτή τεχνολογία σίγουρα θα οδηγήσει πολλούς κατασκευαστές αξεσουάρ σύντομα να υλοποιήσουν νέες ιδέες και ανυπομονούμε για να τις δούμε.

Καθώς το MagSafe έχει ένα δικό του chip που επικοινωνεί με το ίδιο το iPhone μπορεί να εμπιστευτείτε πως η συσκευή που θα συνδεθεί θα λειτουργήσει με τον σωστό τρόπο – που σημαίνει πως σε έναν ασύρματο MagSafe φορτιστή σίγουρα θα λάβετε την μέγιστη ταχύτητα φόρτισης μιας και το iPhone 12 γνωρίζει πως η πηγή φόρτισης του είναι αξιόπιστη.

Όπως και το 5G έτσι και η MagSafe τεχνολογία είναι για το μέλλον αλλά σίγουρα με την iPhone 12 σειρά είμαστε κοντά του μερικούς μήνες αντί για χρόνια….

Επιδόσεις

Χωρίς υπερβολές το iPhone 12 Pro Max είναι το πιο ισχυρό iPhone που είχαμε ποτέ στην κατοχή μας. Τα benchmarks τεστ το αποδεικνύουν περίτρανα αυτό. Ο A14 Bionic επεξεργαστής για ακόμη μια χρονιά ηγείται της αγοράς και έτσι το iPhone 12 Pro Max είναι εκείνο το smartphone με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως.

Οι διαφορές στον τομέα αυτό με το iPhone 12 Pro είναι μικρές μιας και οι δύο συσκευές έρχονται με 6GB RAM και μια ανανεωμένη κάρτα γραφικών.

Ενέργειες όπως επεξεργασία βίντεο, gaming και ότι άλλο και αν του βάλαμε να κάνει το ολοκλήρωσε με μοναδική ταχύτητα χωρίς καμία καθυστέρηση ή κολλήματα.

Μπαταρία

Αν θέλετε το iPhone εκείνο με την καλύτερη δυνατή αυτονομία τότε το iPhone 12 Pro Max είναι η επιλογή σας. Το μεγαλύτερο μέγεθος του σημαίνει πως έχει και την μεγαλύτερη μπαταρία ενσωματωμένη στο εσωτερικό του.

Η αυτονομία της συσκευής είναι πολύ κοντά σε αυτή του iPhone 11 Pro Max αλλά πολλά εξαρτώνται πλέον από το αν στο άμεσο μέλλον θα χρησιμοποιήσετε την 5G δυνατότητα του μιας και σίγουρα θα πιεστεί η μπαταρία του σε αυτά τα δίκτυα.

Με μια απαιτητική χρήση που σημαίνει μόνιμα συνδεμένο σε δίκτυο WiFi, 4G, λήψεις φωτογραφιών – βίντεο, πλοήγηση, αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο άνετα βγάλαμε την ημέρα ξυπνώντας το επόμενο πρωί και έχοντας και ένα 10% υπόλοιπο.

Συμπερασματικά η αυτονομία του iPhone 12 Pro Max δεν απογοητεύει αν και ίσως δεν είναι η ίδια με αυτή του iPhone 11 Pro Max που φαίνεται πως ήταν ελαφρώς καλύτερη.

Αγοράστε το αν…

Θέλετε την καλύτερη δυνατή αυτονομία

Η προσθήκη του 5G σίγουρα σημαίνει πως η μπαταρία των 2020 iPhones θα δεχτεί μεγαλύτερη πίεση όταν αυτό το χαρακτηριστικό ενεργοποιηθεί. Το μεγαλύτερο σασί του iPhone 12 Pro Max σημαίνει πως έχετε την καλύτερη δυνατή αυτονομία στην iPhone 12 σειρά

Θέλετε την καλύτερη iPhone κάμερα που ενσωμάτωσε ποτέ η Apple

Οι λήψεις που μπορείτε να έχετε από το iPhone 12 Pro Max είναι απλά φανταστικές τις περισσότερες φορές. Φυσικά και έντονα χρώματα με μια σωστή ισορροπία αυτόματα. Ο μεγαλύτερος αισθητήρας απορροφάει περισσότερο φως και έτσι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το iPhone 12 Pro Max ξεχωρίζει και με διαφορά.

Θέλετε να κάνετε συχνή αναπαραγωγή περιεχομένου

Η 6.7 ιντσών OLED οθόνη του είναι φανταστική και ιδανική για να κάνετε αναπαραγωγή βίντεο – αν το συνδυάσετε και με τα AirPods Pro τότε η εμπειρία θέασης απογειώνεται.

Μην το αγοράσετε αν…

Θέλετε κάτι πιο οικονομικό

Ακόμη μια χρονιά το καλύτερο της Apple είναι και το πιο ακριβό. Σίγουρα και τα υπόλοιπα iPhone 12 θα ικανοποιήσουν την πλειοψηφία των χρηστών με σημαντικά μικρότερο κόστος.

Θέλετε μια συσκευή που να την χρησιμοποιείτε άνετα με το ένα χέρι

Πραγματικά με το iPhone 12 Pro Max η Apple αγγίζει τα όρια στο μέγεθος ενός smartphone. Αν θέλετε μεγαλύτερη οθόνη και μπαταρία θα την λατρέψετε την συσκευή. Αν πρωταρχικός στόχος όμως είναι η εργονομία και οι γρήγορες και εύκολες κινήσεις με το iPhone σας τότε το iPhone 12 Pro Max δεν είναι για εσάς.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.