H Apple αμύνθηκε των διαδικασιών review του App Store μετά τις επίσημες καταγγελίες που γιγαντώθηκαν από την Epic Games αλλά και άλλους προγραμματιστές.
Με επίκεντρο την Αυστραλία αυτή την φορά πέρα από το 30% μερίδιο της Apple επί των πωλήσεων ενός προγραμματιστή η Epic ανέφερε στην Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) πως η διαδικασία review μιας εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αργοπορίες στο λανσάρισμα ή ακόμη και στην αναβάθμιση της, η Apple μπορεί να αρνηθεί την κυκλοφορία μιας εφαρμογής χωρίς συγκεκριμένο λόγο ενώ όταν γίνει κάτι από αυτά η επικοινωνία με την Apple είναι πολύ δύσκολή.
Σε απάντηση όλων των παραπάνω κατηγοριών η Apple ανέφερε στην ACCC πως η review διαδικασία της είναι απαραίτητη έτσι ώστε να βεβαιώσει πως οι εφαρμογές κάνουν αυτό που αναφέρουν, δεν έχουν bugs, δεν έχουν ακατάλληλο περιεχόμενο και ανταποκρίνονται στην ιδιωτικότητα του χρήστη. Η Apple αναφέρει πως οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται γρήγορα ενώ οι προγραμματιστές λαμβάνουν αναλυτικές εξηγήσεις καθώς και τρόπους για να κάνουν έφεση σε μια αρνητική εξέλιξη.
“Η Apple κάνει review το 73% των νέων εφαρμογών μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή που θα την κάνει διαθέσιμη ο προγραμματιστής. Αν μια εφαρμογή αποτύχει να περάσει την review διαδικασία της Apple τότε η εταιρεία επικοινωνεί στον προγραμματιστή αυτής (A) τον λόγο για την απόρριψη (B) τους κανόνες του App Store που παραβιάζει και με τις οποίες δεν συμβαδίζει η εφαρμογή του (C) μια περιγραφή γιατί η λειτουργία της εφαρμογής δεν συμβάδισε με του κανόνες αυτούς. Αν τώρα μια εφαρμογή απορριφθεί οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν επικοινωνία με το μέλος της ομάδας της Apple που έκανε review αυτή την εφαρμογή μέσω του App Store Connect. Οι προγραμματιστές επίσης μπορούν να ασκήσουν επίσημη έφεση επί της απόφαση αυτής. Τότε η υπόθεση θα πάει σε πιο έμπειρους reviewers της Apple για επανεξέταση.”
Η Apple επίσης αρνήθηκε την κατηγορία για δυσκολία στην επικοινωνία των προγραμματιστών μαζί της.
“Η Apple έχει σε λειτουργία μια παγκόσμια τηλεφωνική υποστήριξη για τους προγραμματιστές που έχουν απορίες για θέματα όπως την αποστολή της εφαρμογής τους και την διαχείριση της, την εγγραφή στο πρόγραμμα των προγραμματιστών αλλά και σε θέματα στατιστικών. Η υποστήριξη αυτή είναι διαθέσιμη σε 175 χώρες και κατά μέσο όσο εξυπηρετεί 1000 κλήσεις την εβδομάδα. Η Apple επίσης έχει και τοπικές ομάδες που οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν επαφή στην χώρα που βρίσκονται.”
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed