Βασικά στελέχη της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Tim Cook, Craig Federighi και Johny Srouji, κράτησαν αποστάσεις από τα headset μικτής πραγματικότητας της εταιρείας σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξής τους, εν μέσω μιας σειράς αποτυχιών και συμβιβασμούς, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.
Η Apple προφανώς άρχισε να αναπτύσσει τα headset της το 2015, χρησιμοποιώντας το Gear VR της Samsung και το HTC Vive σε πρώιμα πειράματα. Η συσκευή φέρεται να έχει αποκλίνει σημαντικά από το αρχικό όραμα του CEO Tim Cook. Το προϊόν αρχικά φανταζόταν ως “ένα ζευγάρι διακριτικά γυαλιά που θα μπορούσε να φορεθεί όλη μέρα”, αλλά τώρα έχει γίνει ένα πλήρες headset που μοιάζει με ένα ζευγάρι γυαλιά σκι και απαιτεί ξεχωριστή μπαταρία λόγω τεχνολογικών περιορισμών, εσωτερικών διαφωνίες και βιασύνη για την κυκλοφορία ενός προϊόντος AR/VR της Apple στην αγορά.
Παρά την αταλάντευτη άποψη του Cook ότι η συσκευή θα πρέπει να επικεντρώνεται στη διακριτική επαυξημένη πραγματικότητα, φέρεται να μην ασχολήθηκε βαθιά με τον σχεδιασμό της και επέλεξε να συμμετάσχει μόνο σε επιδείξεις. Η «σχετική μη εμπλοκή» του Cook έχει μερικές φορές θεωρηθεί ως αναποφασιστικότητα και προκάλεσε απογοήτευση στο προσωπικό, οδηγώντας σε καθυστερήσεις και ανησυχίες σχετικά με την απόκτηση πόρων.
Βασικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής λογισμικού Craig Federighi, κράτησαν επίσης αποστάσεις από το headset κατά την ανάπτυξή του και φάνηκαν επιφυλακτικοί με αυτό. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Apple για τεχνολογίες υλικού, Johny Srouji, πιστεύεται ότι ιδιωτικά είναι σκεπτικιστής για τη συσκευή, συγκρίνοντάς την με ένα επιστημονικό έργο. Έχει προειδοποιήσει ότι ο σχεδιασμός των τσιπ υψηλής απόδοσης που απαιτεί το headset θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή από τα νέα τσιπ iPhone που αποφέρουν περισσότερα έσοδα.
Μέχρι το 2017, η Apple υποτίθεται ότι πίστευε ότι τα headset θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μέχρι το 2020, αλλά το έργο ήταν βυθισμένο σε προκλήσεις υλικού και λογισμικού και διαφωνίες σχετικά με το ποιες εφαρμογές έπρεπε να αναπτυχθούν για τη συσκευή. Ορισμένες από τις δυνατότητες του συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λειτουργίας ως εξωτερικής οθόνης για Mac και βιντεοκλήσεων πολλών ατόμων, λέγεται επί του παρόντος ότι είναι λιγότερο προηγμένες από ό,τι αρχικά σχεδίαζε η Apple. Η εταιρεία φέρεται να ελπίζει ότι «οι εφαρμογές τρίτων θα το σώσουν». Η Apple βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με προγραμματιστές λογισμικού και παιχνιδιών, καθώς και με εταιρείες ψυχαγωγίας, προκειμένου να έχει έτοιμα εφαρμογές και περιεχόμενο για τη συσκευή μέχρι να κυκλοφορήσει.
Η Apple επιθυμεί οι χρήστες να φορούν μια συσκευή AR που τοποθετείται στο κεφάλι συνεχώς όλη την ημέρα, αντικαθιστώντας εργασίες που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή σε άλλες συσκευές, όπως το iPhone και Mac, όπως περιήγηση στο web, παιχνίδια, email, βιντεοκλήσεις και συνεργασία, γυμναστική και διαλογισμός, αλλά δεν περιμένει ότι αυτό θα συμβεί αμέσως. Οι εσωτερικές προβλέψεις εκτιμούν ότι η κατηγορία προϊόντων έχει τη δυνατότητα να είναι τελικά τόσο μεγάλη όσο το Apple Watch ή το iPad μετά την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και χαμηλότερη τιμή με τις νέες εκδόσεις της συσκευής.
Ενώ η Apple αρχικά ήλπιζε να πουλήσει τρία εκατομμύρια μονάδες μέσα στο πρώτο έτος πώλησης της συσκευής, τώρα αναμένει να πουλήσει περίπου 900.000. Η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει τη συσκευή στο κατά προσέγγιση κόστος κατασκευής της, αντί να την πουλήσει με ζημία όπως θεωρούσε αρχικά. Το headset εξακολουθεί να είναι προγραμματισμένο για να ανακοινωθεί στο WWDC τον Ιούνιο.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube |