Wednesday, May 22, 2024

Acemagician AM06 Pro Mini PC Review: Ένας ανταγωνιστής του Mac Mini ή κάτι άλλο;

Αν θέλετε έναν συμπαγή υπολογιστή, τότε το Mac mini είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να βρείτε. Για Mac, έχει πολύ καλή τιμή και διαθέτει μερικές εξαιρετικά ισχυρές επιλογές chip, μαζί με ένα πολύ μικρό αποτύπωμα γραφείου. Τι γίνεται όμως στην αντίπερα όχθη ή αν το πορτοφόλι σας ή ακόμη και οι ανάγκες σας θα σας οδηγήσουν για να βρείτε μια εναλλακτική;

Τα τελευταία χρόνια τα Mini PCs έχουν κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς και αν μη τι άλλο έχουν ικανοποιήσει πάρα πολλούς χρήστες. Πόσο καλές επιλογές είναι όμως και πως μπορούν να συγκριθούν με το μικρό dektop της Apple;

Γιατί ένας Mac χρήστης ίσως χρειαστεί μια τέτοια λύση ανεξάρτητα του αν έχει κάποιο Mac ή όχι

Εδώ θα μιλήσω με βάση την δική μου εμπειρία και είμαι σίγουρος πως κάποιοι από εσάς θα έχετε κάποιο παρόμοιο ή παρόμοια βιώματα. Όλα ξεκινάνε από την στιγμή που για την δουλειά σας αρχικά ή για το hobby σας θα χρειαστείτε ένα Windows μηχάνημα για τον απλούστατο λόγο πως κάποιο πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με την macOS πλατφόρμα της Apple.

Εν έτη 2023 κάτι τέτοιο ισχύει; Η απάντηση είναι πως δυστυχώς ναι και το παράδειγμα που θα χρησιμοποιήσω είναι η SoftOne ένα πρόγραμμα ERP που είναι απίστευτα δημοφιλές και στην χώρα μας, το χρησιμοποιούν χιλιάδες καταστήματα και eshops και που για έναν περίεργο λόγο, αν αναλογιστούμε και το μέγεθος της εταιρείας αλλά και την χρήση του, δεν έχει γίνει ποτέ συμβατό με το macOS.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ένας hardcore Mac χρήστης έχει όπως εγώ έχει τις εξής επιλογές:

 • Να χρησιμοποιήσει ένα Intel Mac και να κάνει μια Boot camp εγκατάσταση των Windows μετατρέποντας το μηχάνημα του σε dual boot που ανάλογα με τις ανάγκες του θα φορτώνει το ένα ή το άλλο περιβάλον.
 • Να κάνει μια Boot camp εγκατάσταση σε ένα Intel Mac χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό δίσκο όπου και θα φορτώσει τα Windows
 • Στην περίπτωση των νέων Mac με τους επεξεργαστές της Apple όπου η Boot camp δυνατότητα δεν υπάρχει να χρησιμοποιήσει ένα Virtual Machine για αυτό τον σκοπό

Ως τώρα και μια από τις αγαπημένες μου πρακτικές ήταν να χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό δίσκο σε ένα Mac mini με Intel επεξεργαστή για να καλύπτω τις ανάγκες μου. Πάρα αυτά όμως και και ήταν μια dual boot επιλογή ουσιαστικά κατέληγαν να δεσμεύσω τον περισσότερο καιρό ένα μου Mac με Windows.

Κάπου εδώ λοιπόν γεννήθηκε η ανάγκη και η απορία του να φέρω στο οικοσύστημα μου ένα Mini PC και έτσι φτάνουμε στο σημερινό μας Review για το Acemagician AM06 Pro που ήδη πολλοί χρήστες Windows τον ξέρουν για πολλοί καλούς λόγους.

Unboxing και πρώτες εντυπώσεις

Δείτε παρακάτω το Unboxing της συσκευής και τις πρώτες μας εντυπώσεις:

ACEMAGICIAN AM06 PRO – AMD Ryzen 5 5625U

Το ACEMAGICIAN AMD Ryzen 5 5625U Mini PC έρχεται με εγκατεστημένο τα Windows 11 Pro και είναι εξοπλισμένο με 16 GB DDR4 RAM, 512 GB M.2 2280 SSD, AMD Radeon Graphics 7 1800 MHz που υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο 4K FPS, HDMI, Dual, USC, Dual, Συνδέσεις βίντεο C και DisplayPort για Triple Display, θύρες USB -A και USB-C, WiFi5 και Bluetooth 4.2.

Η συσκευασία περιλαμβάνει:

 • 1 x ACEMAGICIAN AMD Ryzen 5 5625U Mini PC
 • 1 x AC Adapter
 • 1 x HDMI Cable
 • 1 x VESA Mount
 • 1 x User Manual
 • 1 x Accessory Kit για να κάνετε εγκατάσταση έναν πρόσθετο 2.5 SSD

Το ACEMAGICIAN AMD Ryzen 5 5625U Mini PC είναι μια μικρή ελαφριά και συμπαγής συσκευή. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό. Διαθέτει όλες τις θύρες κατά μήκος του μπροστινού και του πίσω μέρους και αεραγωγούς ψύξης στα πλαϊνά. Το κουμπί λειτουργίας βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του μπροστινού μέρους της θήκης.

Σίγουρα και σε σύγκριση με ένα Mac Mini έχει μεγαλύτερο πάχος αλλά κερδίζει στην επιφάνεια που καταλαμβάνει αλλά και στο βάρος. Ειδικά για το δεύτερο το βάρος του δεν είναι απαγορευτικό και μαζί με το VESA Mount που δίνει η εταιρεία μπορείτε εύκολα στην κυριολεξία να το κρύψετε πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Αν πάλι το εμφανίσετε στον χώρο σας πραγματικά η σχεδιαστική του υπογραφή και το μέγεθος του το κάνουν να περνάει απαρατήρητο.

Operating System: ‎Windows 11 Pro
Item Weight: ‎2.51 pounds
Product Dimensions: ‎5.19 x 5.19 x 1.96 inches
Item Dimensions LxWxH: ‎5.19 x 5.19 x 1.96 inches
Color: ‎Black
Processor Brand: ‎AMD
Number of Processors: ‎7
Computer Memory Type: ‎DDR4 SDRAM
Flash Memory Size: ‎16 GB
Hard Drive Interface: ‎Solid State

Στα κύρια χαρακτηριστικά του έχουμε:

 • Επεξεργαστής Mini PC Ryzen 5 5625U: Ο mini επιτραπέζιος υπολογιστής ACEMAGICIAN είναι εξοπλισμένος με AMD Ryzen 5 5625U (6 Cores 12 Threads, μέγιστο turbo έως 4,2 GHz, 16MB Cache, διαδικασία 7nm, TDP 15W) και έρχεται με προ εγκατεστημένα τα Windows 11 Pro κάτι το οποίο είναι και αυτό σημαντικό και στα θετικά της συσκευής αυτής. Προσφέρει μια όπως καταλαβαίνετε και από τα specs απίστευτα ομαλή εμπειρία είτε θα αφορά την ψυχαγωγία σας, είτε την δουλειά σας ακόμη και σε βίντεο editing αλλά και για βασικούς τίτλους παιχνιδιών!
 • Επιλογές μεγάλης μνήμης και επεκτάσιμης αποθήκευσης: Ο mini επιτραπέζιος αυτός έρχεται με 16 GB DDR4 RAM διπλού καναλιού (Έως 3200 MHz, μπορεί να αναβαθμιστεί έως 64 GB) 512 GB M.2 SSD NGFF 2280 SSD υποστηρίζει αποθήκευση αναβάθμισης σε 2TB και μέσω σκληρού δίσκου 2,5 ιντσών έως 2T (Δεν περιλαμβάνεται). Υποστήριξη λειτουργίας αυτόματης εκκίνησης, ρυθμισμένη στο BIOS. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της διπλής θύρας ethernet gigabit παρέχει επέκταση περισσότερων εφαρμογών για εσάς, όπως τείχη προστασίας, πολυκαναλική συνάθροιση, soft routing, διακομιστές αποθήκευσης αρχείων κ.λπ.
 • Οθόνη τριών οθονών 4K και βραχίονας VESA: Ο mini υπολογιστής διαθέτει AMD Radeon Graphics 7 1800 MHz παρέχει ισχυρή επεξεργασία γραφικών και υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο 4K FPS, φέρνοντάς σας ομαλά και πανέμορφα οπτικά εφέ. Το HDMI-DP-TYPE-C σας επιτρέπει να συνδέσετε με άνεση τρεις εξωτερικές οθόνες. Μπορείτε εύκολα να εργαστείτε και να παίξετε με τρεις οθόνες, βελτιώνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητά σας. Ο επιτραπέζιος υπολογιστής συνοδεύεται από βραχίονα VESA όπως αναφέραμε και παραπάνω κάτι επίσης θετικό
 • Αποδοτική Απαγωγή Θερμότητας & Σταθερό Δίκτυο: Ανεμιστήρας ψύξης υψηλής απόδοσης, σωλήνας θερμότητας καθαρού χαλκού, σχεδιασμός αεραγωγών μεγάλης περιοχής, με αθόρυβο τσιπ ελέγχου, απαγωγή θερμότητας χωρίς θόρυβο. Ασύρματη συνδεσιμότητα με 802.11ac Dual Band 2,4/5GHz Wi-Fi και υποστήριξη WIFI5 και Bluetooth 4.2 δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης και καλύτερη προστασία από παρεμβολές, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία Διαδικτύου.
 • Τέλεια διεπαφή πολλαπλών λειτουργιών: Το Mini PC διαθέτει πολυλειτουργική διεπαφή με 1 x DP, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 2 x RJ45 Gigabit θύρα Ethernet, 1 x θύρα HDMI, 1 x είσοδο/έξοδο ήχου, 1x Type C.

Δεν χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις για αυτόν τον ACEMAGICIAN AMD Ryzen 5 5625U Mini PC, καθώς μοιάζει πολύ με οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows. Το σημαντικότερο είναι πως η εταιρεία ΔΕΝ έχει βάλει κανένα απολύτως blootware – έξτρα πρόγραμμα.

Ο AMD Ryzen 5 5625U είναι ένας επεξεργαστής για λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές που βασίζεται στη γενιά του Cezanne. Αποτελεί μέρος της ανανέωσης “Barcelo” στις αρχές του 2022 και προσφέρει υψηλότερο ρολόι ενίσχυσης 100 MHz για τους πυρήνες της CPU σε σύγκριση με το παλιό Ryzen 5 5600U. Ο R5 5625U ενσωματώνει έξι από τους οκτώ πυρήνες που βασίζονται στη μικροαρχιτεκτονική Zen 3 και είναι ο τρίτος ταχύτερος επεξεργαστής της σειράς U-5000 κατά την κυκλοφορία. Οι πυρήνες είναι χρονισμένοι στα 2,3 (βασικό ρολόι) έως 4,3 GHz (Turbo) και υποστηρίζουν SMT για συνολικά 12 threads. Το τσιπ κατασκευάζεται με τη σύγχρονη διαδικασία TSMC 7 nm.

Εκτός από τους έξι πυρήνες CPU, η APU ενσωματώνει επίσης μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Radeon RX Vega 7 με 7 CU στα έως και 1800 MHz. Ο ελεγκτής μνήμης διπλού καναλιού υποστηρίζει DDR4-3200 και ενεργειακά αποδοτική μνήμη RAM LPDDR4-4266. Επιπλέον, στο τσιπ μπορείτε να βρείτε 16 MB προσωρινής μνήμης επιπέδου 3 (από 8 MB στο 4800U).

Benchmarks

Επειδή αρκετοί από εσάς θα σκεφτείτε και το θέμα του gaming μην περιμένετε τα παιχνίδια να τρέχουν σαν να χρησιμοποιείτε έναν προσαρμοσμένο υπολογιστή παιχνιδιών ή σαν ένα PS5 ή Xbox Series X αλλά θα βρείτε την εμπειρία απολύτως αποδεκτή. Τα καρέ είναι καλά αν προσαρμόσετε τις λεπτομέρειες, και για ένα τόσο μικροσκοπικό κουτί, είναι εντυπωσιακά τα γραφικά που μπορεί να αντλήσει.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για τα μηχανήματα με Windows, χρησιμοποιήσαμε και το 3dMark για να πάρουμε μια ιδέα για την απόδοση γραφικών των μηχανημάτων. Σας επιτρέπει επίσης να τα συγκρίνετε μεταξύ τους. Το Mini PC εδώ δίνει μερικούς ισχυρούς αριθμούς και παρόλο που μπορεί να μην είναι τόσο καλοί όσο εκείνοι στο Mac Mini, είναι αρκετά για να παίξετε με μεγάλη άνεση μερικά ελαφριά παιχνίδια.

Τελικές Σκέψεις

Το ACEMAGICIAN AMD Ryzen 5 5625U Mini PC το οποίο ήταν και η πρώτη μας επαφή με ένα τέτοιο μηχάνημα αν μη τι άλλο μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Ξεχωρίσαμε την μικρή υπογραφή του και την στιβαρή κατασκευή του. Το γεγονός ότι έρχεται με προ εγκατεστημένα τα Windows 11 Pro ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε και μια ευχάριστη έκπληξη. Το μηχάνημα είναι άκρως ικανοποιητικό σε ότι αφορά την συνδεσιμότητα και έχει τόσες όσες θύρες θα χρειαστεί η πλειοψηφία των χρηστών για ότι χρήση και να του κάνει. Στον τομέα της επεξεργαστικής ισχύς και των γραφικών είναι τίμιο για το είδος του και την εβδομάδα που το χρησιμοποιούμε δεν έχει κολλήσει σε όποια εργασία και αν του αναθέσαμε. Εκτελεί ομαλά και εύκολα και χειρίζεται εφαρμογές όπως το Adobe Premiere, το Adobe Audition και σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή γραφείου.

Στα υπέρ του και η απίστευτη ευκολία αναβάθμισης του σε ότι αφορά την RAM και του δίσκου του.

Η τιμή του είναι αυτή την στιγμή στο site της ACEMAGICIAN στα €455.54 που κρίνεται λογική αν αναλογιστείτε ότι έρχεται και με 3τη εγγύηση αλλά και 30 ημέρες επιστροφής χρημάτων στην περίπτωση που δεν ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

Στο σύνολο του λοιπόν είναι ένα μικρό τερατάκι που δύσκολα θα απογοητεύσει κάποιον και επάξια υπό συνθήκες μπορεί να θεωρηθεί ένας αντικαταστάτης ενός Mac Mini με Intel επεξεργαστή.

Στην πραγματικότητα όμως είναι και για εκείνους που θέλουν μια άρτια λύση για ένα οικονομικό Windows μηχάνημα με πολλές δυνατότητες για την καθημερινότητα τους στον τομέα της ψυχαγωγίας ή της εργασίας τους αν η υπόλοιπη υποδομή του hardware τους βασίζεται στην Apple όπως και στην περίπτωση μου.

Σίγουρα είναι προτιμότερο αν και με μεγαλύτερο κόστος να έχετε ένα τέτοιο μηχάνημα από μια dual boot λύση είτε με Boot camp είτε με Virtual Machine.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.