7 φανταστικά χαρακτηριστικά της νέας Apple εφαρμογής για Mac Photos

0
215

Screen-Shot-2015-02-05-at-1.32.51-PM-640x514

H Αpple επιτέλους αφήνει τους προγραμματιστές της να έχουν μια πρώτη επαφή με την νέα εφαρμογή της, Photos, που θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή iPhotos. Η νέα αυτή εφαρμογή παρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο WWDC 2014 και προξένησε μια σειρά σχολίων, κατά βάση θετικών, μιας και πρόκειται για μια νέα και πολύ πιο λειτουργική εκδοχή του iPhotos που επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν, επεξεργάζονται, διαμοιράζονται αλλά και εκτυπώνουν τις φωτογραφίες τους.

Η ίδια η διεπαφή στα πρότυπα του Yosemite εντυπωσιάζει επίσης.

Η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε σας παρουσιάζουμε 8 νέα χαρακτηριστικά της που πραγματικά λατρέψαμε.

iCloud Photo Library

os-x-photos-yosemite-1024x679

Αυτή την στιγμή το να κάνετε αποθήκευση  ολόκληρης της βιβλιοθήκης των φωτογραφιών σας θα σας καταναλώσει σημαντικό μέρος του αποθηκευτικού χώρου σας, αλλά με το iCloud Photo Library τα πάντα μπορούν να αποθηκευτούν στο iCloud. Το χαρακτηριστικό αυτό μάλιστα έχει δύο επιλογές.

“Download Originals to this Mac”  – Θα αποθηκευτούν οι αυθεντικές φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση στον σκληρό σας δίσκο.

“Optimize Mac Storage” – Στέλνει τις υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και βίντεο σας στο iCloud και κατόπιν αποθηκεύει κάποιες από τις αυθεντικές στο Mac σας αν έχετε αρκετό χώρο.

Η Apple αυτή την στιγμή δίνει 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου αλλά μάλλον θα χρειαστείτε να αγοράσετε λίγο μεγαλύτερο. Στα $0.99 τον μήνα θα μπορείτε να έχετε 20 GB φτάνοντας μέχρι και το 1TB σαν επιλογή με το αντίστοιχο κόστος.

Το να ρυθμίσετε και να συγχρονίσετε το iCloud Photo Library μπορεί να πάρει ακόμη και μερικές ώρες αν έχετε μεγάλη βιβλιοθήκη με φωτογραφίες, για παν ενδεχόμενο καλό είναι να έχετε 16GB ελεύθερου χώρου στο Mac σας για αυτό τον σκοπό.

 Συγχρονισμένη επεξεργασία μεταξύ Mac και iPhone

edits-everywhere-photos-640x355

Πέρα από το να απελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο στην συσκευή σας ο επόμενος καλός λόγος για να κάνετε αναβάθμιση στο iCloud Photo Library είναι η δυνατότητα να συγχρονίζετε όλες τις φωτογραφίες σας και τις επεξεργασίες αυτών στο Mac, iPhone και iPad σας. Με την νέα βοήθεια του iCloud όποιες αλλαγές κάνετε στην φωτογραφία σε μια συσκευή θα είναι διαθέσιμη και σε οποιαδήποτε άλλη έχετε. Η Apple επίσης αποθηκεύει την αυθεντική φωτογραφία σας έτσι ώστε αν δεν σας αρέσουν οι αλλαγές μπορείτε πάντα να γυρίσετε πίσω.

Περισσότερος ελεύθερος χώρος στην διεπαφή της εφαρμογής

screen-Photos-app-640x373

Η νέα διεπαφή της Photo εφαρμογής έχει ανασχεδιαστεί και διαφοροποιηθεί κατά πολύ από την παλαιά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με το iPhoto. Οι μεγαλύτερη αλλαγή είναι το γεγονός πως υπάρχει περισσότερος χώρος για τις φωτογραφίες σας μπροστά και στο κέντρο. Τα εργαλεία έχουν μεταφερθεί στην κορυφή ενώ ο τρόπος με τον οποίο οργανώνονται οι φωτογραφίες σας γίνετε αυτόματα με βάση την τοποθεσία ή την ημερομηνία.

Εύκολο scrolling σε μεγάλες βιβλιοθήκες φωτογραφιών 

bigphotos

Αν θελήσετε να κάνετε scrolling σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη φωτογραφιών στο iPhoto αυτή την στιγμή σίγουρα σαν ενέργεια θα ζορίσει το Mac σας. Στην νέα εφαρμογή Photos αυτό πλέον δεν είναι θέμα. Η Apple αναφέρει πως έχει προγραμματίσει έτσι την εφαρμογή ώστε να μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε βιβλιοθήκη φωτογραφιών ανεξάρτητα από το μέγεθος της.

Κοινοποιήστε τις φωτογραφίες σας παντού 

share-photos

Ναι μπορείτε ακόμη να κάνετε κοινοποίηση των φωτογραφιών σας στο Facebook, Twitter και στα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα ενώ πλέον με την υποστήριξη του Yosemite μπορείτε να κάνετε κοινοποίηση αυτών και σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή αρκεί αυτή να προσφέρει κάποιο extension.

Καλύτερα φίλτρα

filters2

Ο νούμερο ένα λόγος για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Photos είναι για να κάνετε την φωτογραφία σας καλύτερη. Για αυτό το σκοπό η Apple στην νέα αυτή εφαρμογή έχει κάνει αυτή την διαδικασία πολύ γρήγορη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση μια φωτογραφίας ή να επιλέξετε γρήγορα ένα από τα 8 ενσωματωμένα φίλτρα που παρέχει η Apple.

Επίσης δίνετε η δυνατότητα να επεξεργαστείτε την φωτεινότητα, την σκίαση και άλλα στοιχεία της φωτογραφίας σας.

Σίγουρα η εφαρμογή αυτή δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Lightroom ή το Photoshop αλλά πάρα αυτά κάνει μια καλή και βασική επεξεργασία των φωτογραφιών σας που θα ικανοποιήσει όσους δεν ψάχνουν κάποιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Auto Crop 

autocropthat

Αντί για να βγάζετε στην κυριολεξία τα μάτια σας για να κόψετε στα μέτρα που θέλετε μια φωτογραφία πλέον το Auto Crop εργαλείο το κάνει αυτό για εσάς με μια μοναδική ευκολία και αρμονία.

Σχολιασμός στο φόρουμ