13.1 C
Athens
Monday, February 26, 2024
More

  5 λόγοι για να περιμένετε το Apple Watch της επόμενης χρονιάς

  Με όλες τις εκπτωτικές προσφορές για την τεχνολογία της Apple που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή, ίσως σκέφτεστε να αναβαθμίσετε το Apple Watch σας ή να αγοράσετε ένα για πρώτη φορά. Αλλά αν το τρέχον έξυπνο ρολόι σας κάνει τη δουλειά του μια χαρά και είναι μόνο η ιδέα μιας καλής προσφοράς που σας κέντρισε το ενδιαφέρον, αξίζει να περιμένετε μέχρι το επόμενο έτος, όταν η Apple θα παρουσιάσει την τελευταία και καλύτερη έκδοσή της.

  Υπάρχουν ήδη αρκετές φήμες από έγκριτες πηγές που υποδηλώνουν ότι το 2024 θα μπορούσε να είναι μια πολύ μεγάλη χρονιά για το Apple Watch. Ακολουθούν πέντε λόγοι για να κρατήσετε το πορτοφόλι σας κλειστό προς το παρόν και να περιμένετε μέχρι να έρθει το μοντέλο επόμενης γενιάς.

  Σημαντικός επανασχεδιασμός

  Το αρχικό Apple Watch κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 και πλησιάζουμε στη 10η επέτειο της πρώτης φορητής συσκευής της Apple. Με μια τέτοια επέτειο ορόσημο στον ορίζοντα, οι φήμες υποδηλώνουν ότι μια αξιοσημείωτη ενημέρωση επετείου 10 ετών θα μπορούσε να φτάσει ήδη το 2024.

  Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει έναν σημαντικό επανασχεδιασμό για το Apple Watch για να συμπέσει με τη 10η επέτειό του. Λέγεται ότι η Apple στοχεύει να κάνει το Apple Watch πιο λεπτό από ό,τι είναι τώρα, με πιο λεπτό περίβλημα, μαζί με διαφορετικούς τρόπους προσάρτησης στα λουράκια. Τα νέα λουράκια θα μπορούσαν να προσκολληθούν στο ρολόι μαγνητικά, κάτι που θα ελευθερώσει χώρο μέσα στο Apple Watch για μεγαλύτερες μπαταρίες και άλλα εσωτερικά εξαρτήματα.

  microLED Οθόνη

  Ο αναλυτής Jeff Pu και ο αναλυτής οθόνης Ross Young πιστεύουν ότι η Apple εργάζεται σε ένα νέο ρολόι υψηλής τεχνολογίας που θα διαθέτει οθόνη micro-LED 2,1 ιντσών (διαγώνια). Το ρολόι φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το 2024 ή το 2025, αν και θα μπορούσε να είναι μια αναβάθμιση στο Apple Watch Ultra και όχι στη Σειρά 9.

  Τούτου λεχθέντος, η Apple θα μπορούσε να σχεδιάζει πολλά μεγέθη ή το φημολογούμενο “Apple Watch X” θα μπορούσε να είναι ένα μεγαλύτερου μεγέθους ρολόι με νέο σχεδιασμό θήκης και λεπτότερα πλαίσια. Το MicroLED είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό από την τεχνολογία OLED που χρησιμοποιείται επί του παρόντος στα μοντέλα Apple Watch. Έχει επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ταχύτερους χρόνους απόκρισης, καλύτερη αντίθεση και φωτεινότερα χρώματα.

  Παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης

  Η Apple σχεδιάζει να προσθέσει παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης στο Apple Watch το 2024, σύμφωνα με τον Gurman του Bloomberg. Η λειτουργία παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης φέρεται να ενημερώνει τους χρήστες εάν η αρτηριακή τους πίεση έχει ανοδική τάση.

  Σε αντίθεση με τις κοινές μεθόδους που μετρούν την αρτηριακή πίεση χρησιμοποιώντας μια φουσκωτή μανσέτα τυλιγμένη γύρω από τον βραχίονα, το σύστημα της Apple πιστεύεται ότι μετρά την ταχύτητα του κύματος ενός καρδιακού παλμού μέσω των αρτηριών του χρήστη χρησιμοποιώντας αισθητήρες. Ωστόσο, μπορεί να μην παρέχει ακριβείς συστολικές και διαστολικές μετρήσεις αρχικά.

  Ανίχνευση υπέρτασης

  Ως μέρος του νέου συστήματος παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης της Apple, το Apple Watch αναμένεται επίσης να ανιχνεύει επεισόδια υπέρτασης ή ασυνήθιστα υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τον Gurman.

  Το σύστημα θα παρέχει στους χρήστες μια επιλογή να σημειώνουν τι έκαναν όταν εμφανίστηκε η υπέρταση, κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για ιατρική διάγνωση. Και για να αποφύγει πιθανή λανθασμένη διάγνωση, το Apple Watch θα κατευθύνει τον χρήστη να μιλήσει με τον γιατρό του ή να ελέγξει την αρτηριακή του πίεση με μια παραδοσιακή περιχειρίδα, η οποία μπορεί να παρέχει ακριβείς συστολικές και διαστολικές μετρήσεις.

  Ανίχνευση άπνοιας ύπνου

  Έρχεται επίσης το 2024 μια λειτουργία ανίχνευσης άπνοιας ύπνου που βασίζεται στο Apple Watch. Η άπνοια κατά την διάρκεια του ύπνου είναι η διαταραχή του ύπνου κατά την οποία η προσωρινή διακοπή της αναπνοής συμβαίνει συχνότερα από το κανονικό κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να προκαλέσει υποξαιμία και στέρηση ύπνου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυνατό ροχαλητό και ήχους πνιγμού κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.

  Σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg τον Νοέμβριο του 2023, το Apple Watch θα χρησιμοποιεί το ιστορικό ύπνου και τα μοτίβα αναπνοής για να εκτιμήσει εάν κάποιος έχει την πάθηση και στη συνέχεια θα κατευθύνει τους χρήστες να επισκεφτούν έναν γιατρό.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.