Home Accessories 5 φορές που ένα Apple Watch έσωσε μια ζωή — και πώς...

5 φορές που ένα Apple Watch έσωσε μια ζωή — και πώς το κατάφερε

0
181

Από την πρώτη του παρουσίαση στο ευρύ κοινό, το Apple Watch θεωρείται από πολλούς ως ένα φορητό iPhone. Εξάλλου, σας βοηθά να πραγματοποιείτε κλήσεις, να στέλνετε μηνύματα, να δημιουργείτε υπενθυμίσεις, να αναπαράγετε μουσική και μια πληθώρα άλλων λειτουργιών που κάνει το iPhone σας, όλες από τον καρπό σας. Φυσικά, το Apple Watch ασχολήθηκε και με τη φυσική κατάσταση, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε τις προπονήσεις, να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό και φυσικά να μετράτε τα βήματά σας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει επικεντρωθεί περισσότερο στο να αφήσει το Apple Watch να παρακολουθεί και την υγεία σας.

Αυτές τις μέρες, όταν βάζετε το Apple Watch σας, έχετε μια σειρά από χαρακτηριστικά υγείας που θα μπορούσαν κυριολεκτικά να σας σώσουν τη ζωή. Ανίχνευση πτώσης, ειδοποιήσεις ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, παρακολούθηση οξυγόνου στο αίμα και πολλά άλλα.

1. Το Apple Watch σώζει τη ζωή ενός 92χρονου αγρότη στη Νεμπράσκα

Τον Ιούνιο του 2020, ο 92χρονος Jim Salsman ανέβηκε σε μια σκάλα για να διώξει μερικά περιστέρια από έναν κάδο σιτηρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνεμος γκρέμισε τη σκάλα και έπεσε πάνω από 20 πόδια στο έδαφος. Μόνος του, ο Jim προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Siri για να επικοινωνήσει με κάποιον, αλλά το Apple Watch το είχε ήδη κάνει αυτόματα.

Όπως προβλεπόταν, το Fall Detection στο Apple Watch του ενεργοποιήθηκε όταν έπεσε στο έδαφος. Αυτό έστειλε συναγερμό έκτακτης ανάγκης στην τοπική εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία. Όχι έφτασε μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά οι διασώστες μπόρεσαν επίσης να τον βρουν λόγω της τοποθεσίας GPS από το Apple Watch του.

2. Το Apple Watch σώζει τη ζωή ενός άνδρα με θρόμβους αίματος

Ο Keith Simpson αγόρασε ένα Apple Watch επειδή ασχολήθηκε με τη φωτογραφία για να βγει έξω και να παραμείνει ενεργός. Μετά, μια μέρα, άρχισε να νιώθει άρρωστος. Είπε ότι η σύζυγός του του είπε ότι φαινόταν κοκκινισμένος, έτσι έλεγξε τον καρδιακό του ρυθμό στο Apple Watch του.

Το Apple Watch του τον ενημέρωσε ότι ο καρδιακός του ρυθμός είχε πέσει πολύ κάτω από το κανονικό και τον ενθάρρυνε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Στο νοσοκομείο, ανακάλυψε ότι είχε επτά θρόμβους αίματος που μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν. Ενώ το Apple Watch δεν κάλεσε αμέσως βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε αυτήν την περίπτωση, ο Simpson πιστώνει στο Apple Watch ότι του έσωσε τη ζωή ενθαρρύνοντας τον να λάβει βοήθεια. Έγραψε μάλιστα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Tim Cook και ο Cook απάντησε.

3. Το Apple Watch σώζει τη ζωή ενός κατοίκου του Νιου Χάμσαϊρ που έπεσε στον πάγο

Ο William Rogers έκανε πατινάζ στο Salmon Falls River όταν έπεσε μέσα από ένα λεπτό κομμάτι πάγου. Προσπάθησε να τραβήξει τον εαυτό του έξω από το νερό αρκετές φορές, αλλά ο πάγος συνέχισε να σπάει από κάτω του.

Δεν είχε πολύ χρόνο μέχρι να εμφανιστεί η υποθερμία, οπότε αφού πήρε ένα δευτερόλεπτο για να σταθμίσει τις επιλογές του, ο Rogers θυμήθηκε ότι είχε πάνω του το Apple Watch του. Χάρη στο ότι το Apple Watch είναι αδιάβροχο και μπορεί να βυθιστεί, δούλευε μια χαρά και μπορούσε να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης απευθείας από τον καρπό του.

4. Το Apple Watch βοηθά μια γυναίκα στο Μέιν να βρει έναν όγκο στην καρδιά

Η Kim Durkee είχε αγοράσει ένα Apple Watch για να μετράει τα βήματά της στις βόλτες της, αλλά μετά από δύο χρόνια που το είχε στον καρπό της, συνέβη κάτι περίεργο. Το Apple Watch την ειδοποίησε για έναν ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό που θα μπορούσε να προκληθεί από κολπική μαρμαρυγή.

Την πρώτη φορά που συνέβη, σκέφτηκε ότι πρέπει να ήταν λάθος, αλλά το Apple Watch συνέχισε να της δίνει προειδοποιήσεις τις επόμενες δύο ημέρες. Μετά από κάποιες εξετάσεις με το ιατρικό προσωπικό, σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι είχε έναν μη καρκινικό όγκο στην καρδιά. Χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τον όγκο και τώρα λέει ότι το Apple Watch της δεν θα βγει ποτέ από τον καρπό της.

5. Το Apple Watch άνδρα στην βρετανία εντοπίζει A-Fib πριν την διάγνωση των γιατρών

Ο Chris Mint ήταν ένας υγιής 30χρονος λάτρης της φυσικής κατάστασης που είχε ένα Apple Watch για να παρακολουθεί τις προπονήσεις του. Μια μέρα άρχισε να του δίνει ειδοποιήσεις ότι ενδέχεται να έχει κολπική μαρμαρυγή: μια κατάσταση που μπορεί να είναι θανατηφόρα εάν δεν αντιμετωπιστεί και δεν παρακολουθηθεί σωστά.

Όταν ζήτησε ιατρική βοήθεια, ένας γιατρός του είπε ότι το Apple Watch του ήταν πιθανό να έκανε λάθος, αλλά έκαναν έναν πλήρη έλεγχο ούτως ή άλλως. Όταν ο Mint είδε έναν ειδικό, επιβεβαίωσαν ότι είχε όντως δύο καρδιακές βαλβίδες με διαρροή. Οι γιατροί του είπαν ότι χωρίς το μήνυμα από το Apple Watch, είναι πιθανό η πάθηση να είχε προκαλέσει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube