Wednesday, July 24, 2024

3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσετε τις ανοιχτές εφαρμογές στο iPhone σας

Είναι καλό να γνωρίζουμε πώς να κλείνουμε εφαρμογές στο iPhone για τις στιγμές που μια εφαρμογή λειτουργεί ως bugged (κολλάει) ή δεν ανταποκρίνεται. Είναι πολύ εύκολο — απλώς σύρετε προς τα επάνω για να δείτε τις εφαρμογές σας που εκτελούνται και σύρετε ξανά προς τα επάνω για να τις κλείσετε.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να ανοίγετε εφαρμογές; Οχι, καθόλου. Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, η έξοδος από εφαρμογές στο iOS συνήθως κάνει τα πράγματα χειρότερα, όχι καλύτερα. Είναι μύθος ότι η έξοδος από τις εφαρμογές θα εξοικονομήσει μπαταρία, θα κάνει το iPhone σας να λειτουργεί πιο γρήγορα ή θα ελευθερώσει τη μνήμη.

Συνολικά, επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του iPhone σας. Δείτε πώς μπορείτε να κλείσετε εφαρμογές iPhone — συν τρεις λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να βιαστείτε να το κάνετε.

Για να κλείσετε ανοιχτές εφαρμογές στο iPhone σας, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης και κρατήστε το για λίγο για να εμφανιστεί η εναλλαγή εφαρμογών. (Ή, σε ένα παλαιότερο iPhone, πατήστε δύο φορές το κουμπί Home.) Σύρετε προς τα επάνω σε οποιαδήποτε εφαρμογή για να την κλείσετε. Εάν μια εφαρμογή iPhone που χρησιμοποιείτε δεν ανταποκρίνεται ή παρουσιάζει σφάλματα, αυτό θα επαναφέρει το λογισμικό και μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν την κακή συνήθεια να κλείνουν αναγκαστικά όλες τις ανοιχτές εφαρμογές στα iPhone τους κάθε φορά που τις χρησιμοποιούν. Μπορεί να αρχίσετε να το κάνετε αυτό πιστεύοντας ότι εξοικονομείτε μπαταρία ή ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε την απόδοση του iPhone σας. Αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Εδώ είναι τρεις λόγοι που δεν πρέπει να εφαρμόσετε αυτή την συνήθεια για πολλούς – και γιατί η έξοδος από τις εφαρμογές iOS κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

1. Η έξοδος από τις εφαρμογές εξαντλεί την μπαταρία του iPhone σας και την επιβραδύνει

Μπορεί να ακούγεται αντίθετο σε πιστεύετε, αλλά είναι καλύτερο για την μπαταρία του iPhone σας να έχει η συσκευή τις εφαρμογές σε λειτουργία παρά να τις κλείσετε. Όταν εγκαταλείπετε αναγκαστικά μια εφαρμογή, το iPhone σας πρέπει να κάνει επιπλέον δουλειά για να τερματίσει όλες τις τρέχουσες διαδικασίες και να διαγράψει τα πάντα από τη μνήμη του. Στη συνέχεια, όταν ανοίξετε ξανά την εφαρμογή, το τηλέφωνό σας πρέπει να τη φορτώσει από την αρχή, κάτι που σας επιβραδύνει την συσκευή. Αν συνηθίζετε να κλείνετε τις εφαρμογές του iPhone, η ισχύς της μπαταρίας που σπαταλάτε κλείνοντας τις εφαρμογές και περιμένοντας να ανοίξουν τα αντίγραφα ασφαλείας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την ισχύ της μπαταρίας που απαιτείται για να αφήσετε τις εφαρμογές στο παρασκήνιο.

2. Οι εφαρμογές σας ούτως ή άλλως δεν κάνουν τίποτα στο παρασκήνιο

Λοιπόν, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα όταν αφήνετε μια εφαρμογή iPhone σε λειτουργία; Εάν μια εφαρμογή δεν εμφανίζεται στην οθόνη, ειδικά αν το iPhone σας είναι κλειδωμένο, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που επιτρέπεται να κάνει μια εφαρμογή.

 • Υπάρχουν μόνο μερικά πράγματα που το iOS επιτρέπει σε μια εφαρμογή να κάνει στο παρασκήνιο:
 • Ροή/αναπαραγωγή ήχου (μουσική, podcast, βίντεο)
 • Λάβετε ή πραγματοποιήστε τηλεφωνικές κλήσεις
 • Ζητήστε την τοποθεσία σας
 • Αποστολή ειδοποιήσεων
 • Ολοκληρώστε μια εργασία που μόλις ξεκινήσατε, όπως να ανεβάσετε μια φωτογραφία ή να κάνετε μια ανάρτηση
 • Εκτελέστε τις Live Activities, οι οποίες επιτρέπουν συχνές ενημερώσεις δεδομένων που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος και στο Dynamic Island του iPhone.
 • Αυτά εμφανίζονται επίσης όταν βάζετε το iPhone σας σε κατάσταση αναμονής, η οποία μετατρέπει τη συσκευή σας σε έξυπνη οθόνη κατά τη φόρτιση.
 • Μιλήστε με συσκευές Bluetooth/NFC
 • Καταγράψτε την οθόνη σας
 • Εκτελέστε μια ενέργεια συντόμευσης Εκτελέστε ένα VPN

Βασικά, εάν μια εφαρμογή δεν βρίσκεται στην οθόνη του iPhone σας, δεν κάνει τίποτα. Απλώς περιμένει να την ανοίξετε ξανά.

3. Υπάρχει καλύτερος τρόπος ο οποίος είναι να σταματήσετε τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο από το κλείσιμο εφαρμογών στο iPhone σας

Η Apple εισήγαγε μια λειτουργία που επιτρέπει στις εφαρμογές να ενημερώνουν το περιεχόμενο στο παρασκήνιο, που ονομάζεται επίσης Background App Refresh. Το τηλέφωνό σας κρίνει ποιες εφαρμογές επιτρέπεται να το κάνουν αυτό με βάση τη χρήση σας. Εάν είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς, έχετε έναν μόνο διακόπτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε την ανανέωση των εφαρμογών στο παρασκήνιο. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο. (Εναλλακτικά, το ρυθμίζετε έτσι ώστε οι εφαρμογές να ανανεώνονται μόνο στο παρασκήνιο όταν το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi.)

Κέρασε το AppleWorldHellas ένα καφέ: https://crowdfundly.com/appleworldhellas

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.