25.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ότι νεότερο φέρνει στην Συγκέντρωση – Focus το iOS 16

    Η λειτουργία συγκέντρωσης στο iOS 16 λαμβάνει πολλές βελτιώσεις. Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του WWDC 2021, αυτή η λειτουργία βοηθά τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο επιλέγοντας διαφορετικές εφαρμογές που μπορούν να τους ειδοποιήσουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, όταν εργάζεστε, μπορείτε να αλλάξετε την Αρχική οθόνη και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόνο από επιλεγμένες εφαρμογές. Το ίδιο με τον προσωπικό σας χρόνο, όταν ασκείστε κ.λπ.

    Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα με τη λειτουργία συγκέντρωσης στο iOS 16 συνδέεται με τη νέα οθόνη κλειδώματος, η οποία έλαβε μια όμορφη ανανέωση. Με τη σύνδεση της οθόνης κλειδώματος, μπορείτε να μεταμορφώσετε την εμφάνιση και τη λειτουργία του iPhone σας ταυτόχρονα, συνδέοντας την Οθόνη κλειδώματος στην συγκέντρωση σας. Ενεργοποιήστε μια λειτουργία συγκέντρωσης για να σύρετε αυτόματα αυτή στην αντίστοιχη οθόνη κλειδώματος.

    Η λειτουργία συγκέντρωσης στο iOS 16 φέρνει επίσης:

    • Προτάσεις σελίδας αρχικής οθόνης: Το iOS προτείνει σελίδες Αρχικής οθόνης με εφαρμογές και γραφικά στοιχεία που σχετίζονται περισσότερο με τη λειτουργία συγκέντρωσης που ρυθμίζετε.
    • Φίλτρα συγκέντρωσης: Ορίστε όρια στις εφαρμογές της Apple όπως το Ημερολόγιο, το Mail, τα Μηνύματα και το Safari για να χαράξετε όρια για κάθε ενεργοποιημένη συγκέντρωση. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα σύνολο Ομάδων καρτελών που θα εμφανίζονται στο Safari ενώ βρίσκεστε στην επιλογή Δουλειά ή αποκρύψτε το ημερολόγιο εργασίας σας όταν χρησιμοποιείτε την Προσωπική επιλογή συγκέντρωσης.
    • Προτάσεις λειτουργίας συγκέντρωσης στη συλλογή Οθόνης κλειδώματος: Το iOS προτείνει ένα σχετικό σύνολο οθονών κλειδώματος για τις παρεχόμενες επιλογές συγκέντρωσης, όπως μια οθόνη κλειδώματος πλούσια σε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή εργασίας ή μια οθόνη κλειδώματος φωτογραφιών ενώ χρησιμοποιείτε την Προσωπική επιλογή συγκέντρωσης.
    • Λίστα αποδοχής και σίγασης: Όταν ρυθμίζετε μια Λειτουργία συγκέντρωσης, επιλέξτε εφαρμογές και άτομα από τα οποία θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις είτε επιτρέποντάς τες είτε σιωπώντας τις.
    • Ευκολότερη εγκατάσταση: Η Apple διευκολύνει επίσης το ξεκίνημα με τη λειτουργία συγκέντρωσης στο iOS 16 με μια εξατομικευμένη εμπειρία εγκατάστασης για κάθε επιλογή.

    Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η εταιρεία ενσωματώνει επίσης το Focus Filter API στο iOS 16, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σήμα που χρησιμοποιείτε για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία συγκέντρωσης για να αποκρύψουν περιεχόμενο που αποσπά την προσοχή. Επιπλέον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία συγκέντρωσης σε μια καθορισμένη ώρα ή τοποθεσία ή όταν χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.