17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Όσα είπε ο Eric Schmidt για τα Google Glass

    Google-Glass-iOS-teaser-001-1024x555

    Πριν από αρκετό καιρό σας είχαμε γράψει ένα άρθρο το οποίο στην ουσία ανέφερε (βάση ασφαλών πληροφοριών) πως η Google σταματούσε την κυκλοφορία των Google Glass καθώς οδηγήθηκε στην ανασύνταξη της ομάδας που εργάζεται πάνω σε αυτό το project. Πολλοί τότε θεώρησαν πως αυτό το Gadget πλέον πέθανε. Ωστόσο, ο  Eric Schmidt, executive chairman της Google, αναφέρει πως η τεχνολογία των Google Glass είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και είναι ένα project το οποίο η Google δεν θα μπορούσε να σταματήσει τώρα.

    Συγκεκριμένα ανέφερε το εξής στην Wall Street Journal:

    It is a big and very fundamental platform for Google. We ended the Explorer program and the press conflated this into us canceling the whole project, which isn’t true. Google is about taking risks and there’s nothing about adjusting Glass that suggests we’re ending it.

    Επίσης, ανέφερε πως τα Google Glass, όπως αντίστοιχα το Google’s self-driving αυτοκίνητο, αποτελούν κάποια από τα πιο μακροπρόθεσμα project τα οποία θα πάρουν πολύ καιρό ακόμα για να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο. Ανέφερε συγκεκριμένα:

    That’s like saying the self-driving car is a disappointment because it’s not driving me around now. These things take time.

    Η Google με αυτήν την κίνηση ίσως να προσπαθεί να πάρει την σκυτάλη από την Apple για ένα παρόμοιο project. Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας άρθρο, η Google ανέθεσε την διεύθυνση του project στον Ivy Ross, ο οποίος είναι σχεδιαστής κοσμημάτων. Επίσης, αξιόλογο είναι και το γεγονός πως στο τιμόνι του project η Google ανέθεσε τον Tony Fadell, έναν πρώην υπάλληλο της Apple ο οποίος είναι και γνωστός ως ο πατέρας των iPod καθώς επίσης και ο founder του κατασκευαστή των smart-devices, Nest.

    Νωρίτερα μέσα στο 2015, η The Wall Street Journal ανέφερε πως η Google εργάζεται πάνω στην δημιουργία μιας νέας έκδοσης των Google Glass η οποία θα είναι φθηνότερη και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, βελτιωμένη ποιότητα ήχου καθώς επίσης και καλύτερη ποιότητα οθόνης. Τέλος, όλοι γνωρίζουμε τον όρο Glasshole ο οποίος κάνει τον γύρο του κόσμου και τον γνωρίζουν αρκετοί χρήστες Google Glass, όπου πολλοί τους θεωρούν ως τους ‘ματάκηδες’ λόγω της χρήσης αυτού του gadget. Η Google δουλεύει και πάνω σε αυτό το κομμάτι, όπου τα γυαλιά που θα κυκλοφορήσει δεν θα είναι τόσο ενοχλητικά για τους υπόλοιπους-εκτός τους χρήστη.

    Αυτά τα σχόλια του ίδιου του Schmidt δηλώνουν πως η Google εργάζεται σκληρά για το μέλλον των Google Glass και θέλει να την κάνει συσκευή του μέλλοντος.

    Εσείς τι πιστεύετε, θα τα καταφέρει?

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles