18.7 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ήχο Lossless στο Apple Music

    Η δέσμευσή μας για την εμπειρία ακρόασής σας

    Το Apple Music προσφέρει μια εμπειρία ακρόασης απαράμιλλης ποιότητας η οποία καθορίζεται από τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας ήχου. Αναπτύξαμε τη δική μας υλοποίηση AAC (Advanced Audio Codec) η οποία παρέχει ήχο που πρακτικά δεν διαφέρει από εκείνον της αρχικής ηχογράφησης στο στούντιο. Παρουσιάσαμε επίσης το Apple Digital Masters για να παρέχουμε ηχογραφήσεις ανώτατης ποιότητας. Τώρα, προσφέρουμε στους συνδρομητές του Apple Music την επιπλέον επιλογή να αποκτούν πρόσβαση σε ολόκληρο τον κατάλογό μας που έχει κωδικοποιηθεί με συμπίεση ήχου Lossless χωρίς επιπλέον κόστος.


    Τι είναι η συμπίεση ήχου Lossless;

    Με τις περισσότερες τεχνικές συμπίεσης ήχου υπάρχει κάποια απώλεια των δεδομένων που περιέχονται στο αρχείο της αρχικής πηγής. Η συμπίεση Lossless είναι μια μορφή συμπίεσης που διατηρεί όλα τα αρχικά δεδομένα.

    Η Apple έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία συμπίεσης ήχου Lossless που ονομάζεται Apple Lossless Audio Codec (ALAC). Εκτός από την τεχνολογία AAC, ολόκληρος ο κατάλογος του Apple Music είναι πλέον επίσης κωδικοποιημένος με χρήση της τεχνολογίας ALAC, σε αναλύσεις που κυμαίνονται από 16 bit/44,1 kHz (ποιότητα CD) έως 24 bit/192 kHz.

    Αν και η διαφορά μεταξύ του ήχου AAC και του ήχου Lossless είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, προσφέρουμε στους συνδρομητές του Apple Music τη δυνατότητα να αποκτούν πρόσβαση σε μουσική με συμπίεση ήχου Lossless.


    Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ήχο Lossless στο Apple Music

    • Η μετάδοση ήχου Lossless μέσω ροής με χρήση κινητού δικτύου ή δικτύου Wi-Fi καταναλώνει σημαντικά περισσότερα δεδομένα. Επίσης, για τη λήψη ήχου Lossless χρησιμοποιείται πολύς περισσότερος χώρος στη συσκευή σας. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο περισσότερα δεδομένα χρησιμοποιούνται.
    • Τα AirPods, τα AirPods Pro, τα AirPods Max και τα ασύρματα ακουστικά Beats χρησιμοποιούν το AAC Bluetooth Codec της Apple για να εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα ήχου. Ωστόσο, οι συνδέσεις Bluetooth δεν είναι Lossless.
    • Για να λάβετε μια έκδοση Lossless της μουσικής που έχετε ήδη κατεβάσει από το Apple Music, απλώς διαγράψτε τη μουσική και κατεβάστε την ξανά από τον κατάλογο του Apple Music.

    Πώς να ακούσετε ήχο Lossless στο iPhone ή το iPad

    Τι χρειάζεστε

    Μπορείτε να ακούσετε ήχο Lossless σε ένα iPhone ή ένα iPad που είναι ενημερωμένο στο iOS ή το iPadOS 14.6 ή νεότερη έκδοση χρησιμοποιώντας:

    • Ενσύρματη σύνδεση με ακουστικά, δέκτες ή ηλεκτροδοτούμενα ηχεία
    • Τα ενσωματωμένα ηχεία
    • Για να ακούσετε τραγούδια σε ρυθμούς δειγματοληψίας άνω των 48 kHz, χρειάζεστε έναν εξωτερικό μετατροπέα ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.

    Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ήχο Lossless

    1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μουσική.
    2. Πατήστε «Ποιότητα ήχου».
    3. Πατήστε «Ήχος Lossless» για να τον ενεργοποιήσετε ή να τον απενεργοποιήσετε. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα ήχου για τη μετάδοση μέσω ροής και τη λήψη ήχου.
      • Lossless για μέγιστη ανάλυση 24 bit/48 kHz
      • Lossless υψηλής ανάλυσης για μέγιστη ανάλυση 24 bit/192 kHz

    Πώς να ακούσετε ήχο Lossless στο Mac

    Τι χρειάζεστε

    Μπορείτε να ακούσετε ήχο Lossless σε ένα Mac που είναι ενημερωμένο στο macOS 11.4 ή νεότερη έκδοση χρησιμοποιώντας:

    • Ενσύρματη σύνδεση με ακουστικά, δέκτες ή ηλεκτροδοτούμενα ηχεία
    • Τα ενσωματωμένα ηχεία
    • Για να ακούσετε τραγούδια σε ρυθμούς δειγματοληψίας άνω των 48 kHz, χρειάζεστε έναν εξωτερικό μετατροπέα ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.

    Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ήχο Lossless

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Music.
    2. Από τη γραμμή μενού, επιλέξτε Μουσική > Προτιμήσεις.
    3. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Αναπαραγωγή».
    4. Στην περιοχή «Ποιότητα ήχου», επιλέξτε ή καταργήστε την επιλογή «Ήχος Lossless» για να τον ενεργοποιήσετε ή να τον απενεργοποιήσετε. Από εδώ, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για τη μετάδοση μέσω ροής και τη λήψη ήχου Lossless.
      • Lossless για μέγιστη ανάλυση 24 bit/48 kHz
      • Lossless υψηλής ανάλυσης για μέγιστη ανάλυση 24 bit/192 kHz

    Πώς να ακούσετε ήχο Lossless στο Apple TV 4K

    Τι χρειάζεστε

    • Ενημερώστε το Apple TV 4K στο tvOS 14.6 ή νεότερη έκδοση.
    • Συνδέστε το Apple TV 4K σε έναν δέκτη AV χρησιμοποιώντας καλώδιο HDMI.

    Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ήχο Lossless

    1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές.
    2. Επιλέξτε «Μουσική».
    3. Επιλέξτε «Ποιότητα ήχου».
    4. Επιλέξτε ή καταργήστε την επιλογή «Lossless». Επί του παρόντος, το Apple TV 4K δεν υποστηρίζει Lossless υψηλής ανάλυσης (ρυθμοί δειγματοληψίας άνω των 48 kHz).

    Πώς να ακούσετε ήχο Lossless σε συσκευή Android

    Τι χρειάζεστε

    Μπορείτε να ακούσετε ήχο Lossless σε μια συσκευή Android με την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Apple Music χρησιμοποιώντας:

    • Ενσύρματη σύνδεση με ακουστικά, δέκτες ή ηλεκτροδοτούμενα ηχεία
    • Για να ακούσετε τραγούδια σε ρυθμούς δειγματοληψίας άνω των 48 kHz, ίσως χρειαστείτε έναν εξωτερικό μετατροπέα ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.*

    *Για να δείτε αν η συσκευή Android χρειάζεται εξωτερικό μετατροπέα ψηφιακού σήματος σε αναλογικό, συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή της συσκευής σας.

    Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ήχο Lossless

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Music.
    2. Πατήστε το κουμπί «Περισσότερα» το κουμπί «Περισσότερα».
    3. Πατήστε «Ρυθμίσεις».
    4. Πατήστε «Ποιότητα ήχου».
    5. Πατήστε την επιλογή «Lossless» για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα ήχου για τη μετάδοση μέσω ροής και τη λήψη ήχου.
      • Lossless για μέγιστη ανάλυση 24 bit/48 kHz
      • Lossless υψηλής ανάλυσης για μέγιστη ανάλυση 24 bit/192 kHz

    Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον ήχο Lossless

    Μπορώ να ακούσω ήχο Lossless χρησιμοποιώντας AirPods, AirPods Pro ή AirPods Max;

    Τα AirPods, τα AirPods Pro, τα AirPods Max και τα ασύρματα ακουστικά Beats χρησιμοποιούν το AAC Bluetooth Codec της Apple για να εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα ήχου. Οι συνδέσεις Bluetooth δεν υποστηρίζουν ήχο Lossless.

    Μπορώ να ακούσω ήχο Lossless μέσω Bluetooth;

    Θα παρέχουμε μουσική με χρήση συμπίεσης ήχου Lossless στο iPhone, το iPad, το Mac και το Apple TV σας. Ο ήχος Lossless θα αναπαράγεται κανονικά σε ηχεία και ακουστικά Bluetooth. Ωστόσο, οι συνδέσεις Bluetooth δεν υποστηρίζουν ήχο Lossless.

    Μπορώ να ακούσω ήχο Lossless στο HomePod ή στο HomePod mini;

    Επί του παρόντος, το HomePod και το HomePod mini χρησιμοποιούν AAC για να εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα ήχου. Η υποστήριξη ήχου Lossless θα είναι διαθέσιμη σε μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού.

    Μπορώ να ακούσω ήχο Lossless χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα υποδοχής Lightning σε βύσμα ακουστικών 3,5 mm της Apple;

    Ναι. Ο προσαρμογέας υποδοχής Lightning σε βύσμα ακουστικών 3.5 mm έχει σχεδιαστεί για μετάδοση ήχου από την υποδοχή Lightning του iPhone. Περιέχει μετατροπέα ψηφιακού σήματος σε αναλογικό που υποστηρίζει ήχο Lossless έως 24 bit/48 kHz.

    Μπορώ να ακούσω ήχο Lossless χρησιμοποιώντας το καλώδιο ήχου Lightning σε 3,5 mm των AirPods Max;

    Το καλώδιο ήχου Lightning σε 3,5 mm σχεδιάστηκε για τη σύνδεση των AirPods Max σε πηγές αναλογικού ήχου για ακρόαση ταινιών και μουσικής. Τα AirPods Max μπορούν να συνδεθούν σε συσκευές που αναπαράγουν εγγραφές Lossless και Lossless υψηλής ανάλυσης με εξαιρετική ποιότητα ήχου. Ωστόσο, δεδομένης της μετατροπής από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα στο καλώδιο, η αναπαραγωγή δεν θα είναι εντελώς Lossless.

    Ποιο περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο σε ήχο Lossless;

    • Ραδιοφωνικές μεταδόσεις
    • Ζωντανές ραδιοφωνικές μεταδόσεις και περιεχόμενο κατ’ απαίτηση από το Apple Music 1, το Apple Music Hits και το Apple Music Country
    • Μουσικά βίντεο

    Μπορώ να κατεβάσω ξανά τις αγορές μου από το iTunes σε ποιότητα Lossless;

    Αν έχετε συνδρομή στο Apple Music, μπορείτε να κατεβάσετε ξανά μουσική σε ποιότητα Lossless μόνο από τον κατάλογο του Apple Music.

    Μπορώ να ακούσω ήχο Lossless χρησιμοποιώντας το CarPlay;

    Μπορείτε να ακούσετε ήχο Lossless με το CarPlay χρησιμοποιώντας μια σύνδεση USB. Η μετάδοση ήχου Lossless μέσω ροής σε αυτοκίνητο με χρήση κινητού δικτύου θα καταναλώσει σημαντικά περισσότερα δεδομένα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.