15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Όλα όσα περιμένουμε να δούμε στο σημερινό event της Apple #AppleEvent

    To event του Σεπτεμβρίου της Apple μας έφερε την iPhone 13 σειρά, ένα νέο βασικό μοντέλο iPad και το νέο iPad mini. Η εταιρεία έχει και άλλα να μας δείξει για το 2021 και έτσι έχουμε ένα νέο event σήμερα.


    Τελευταίες φήμες:

    Μερικές ώρες μακριά από το event της Apple και οι φήμες έχουν φουντώσει πως τα 14 ιντσών και 16 ιντσών νέα MacBook Pros θα έχουν ένα notch στην οθόνη τους χωρίς όμως η Apple να ενσωματώνει την Face ID τεχνολογία σε αυτά.


    Ιστορία των event της Apple τον Οκτώβριο

    H Apple έχει παρουσιάσει και παλαιότερα event τον μήνα αυτό χωρίς όμως να έχουν την ίδια αυστηρή ιστορικότητα όπως αυτά του Σεπτεμβρίου.

    • October 2020: “Hi, Speed” event για τα iPhone 12 και το HomePod mini
    • October 2018: “There’s more in the making” event για την ανακοίνωση των νέων iPad Pro, MacBook Air, και Mac mini
    • October 2016: “Hello again” event για τα νέα MacBook Pro και την νέα TV εφαρμογή
    • October 2014: “It’s been way too long” event για την παρουσίαση των iPad Air 2, iPad mini 3, και 5K iMac

    Πληροφορίες για το event της Apple τον Οκτώβριο του 2021

    H Apple και επίσημα ανακοίνωσε το φετινό event της που γίνει σήμερα 18 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 Ελλάδος. Όπως και τα προηγούμενα πρόσφατα event της εταιρεία και αυτό θα είναι εντελώς ψηφιακό και μέσω streaming εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. To tagline που χρησιμοποίησε η Apple για αυτό το event είναι μια λέξη το “Unleashed”

    To event θα μπορέσει κάποιος να το παρακολουθήσει από το website της Apple, από το κανάλι της στο YouTube ή μέσω της Apple TV εφαρμογής από iPhone, iPad, Mac και Apple TV.

    M1X MacBook Pros

    Στο event αυτό η μεγάλη ανακοίνωση αναμένεται να είναι τα νέα MacBook Pro μοντέλα. Η Apple εικάζεται πως δουλεύει σε νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών μοντέλα που θα έρθουν με τον νέο M1X επεξεργαστή.

    14-inch MacBook Pro CPU

    Το Bloomberg έχει αναφέρει πως αυτός ο νέος επεξεργαστής σχεδιασμού της Apple θα έχει 8 πυρήνες υψηλών επιδόσεων και 2 πυρήνες υψηλών αποδόσεων και θα είναι διαθέσιμος με 16 ή 32 πυρήνες στον τομέα των γραφικών. Επίσης θα έρχεται με υποστήριξη μέχρι 64GB RAM, σε σύγκριση με τον M1 επεξεργαστή που υποστήριζε μέχρι 16GB RAM.

    Τα νέα MacBook Pro αναμένεται πως θα φέρουν και περισσότερες θύρες όπως μια HDMI θύρα, SD Card slot και επιστροφή της MagSafe τεχνολογίας στο καλώδιο φόρτισης με ένα νέο φορτιστή που θα δίνει πιο γρήγορες φορτίσεις. Η Apple επίσης αναμένεται πως θα αποσύρει οριστικά την Touch Bar.

    Τα νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro αναμένεται να έχουν μια νέα mini-LED τεχνολογία στην οθόνη τους. Η Apple χρησιμοποίησε αυτή την τεχνολογίας για πρώτη φορά στο 12.9 ιντσών iPad Pro νωρίτερα φέτος.

    Πολλοί εικάζουν πως με αυτή την νέα τεχνολογία και για πρώτη φορά θα έρθει και ένας ρυθμός ανανέωσης στην οθόνη στα 120Hz.

    Τέλος τα νέα MacBook Pros αναμένεται να έχουν μια νέα σχεδίαση με πιο επίπεδες και αυστηρές γωνίες δανειζόμενα σχεδιαστικά στοιχεία από τα iPad Pro και iPhone 13.

    “Mac mini Pro”

    Τα νέα MacBook Pros δεν είναι τα μόνο Mac στα όποια δουλεύει η Apple και σύμφωνα με φήμες και αναφορές εικάζεται πως θα έχουμε και ένα νέο Mac mini με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά των M1X MacBook Pro, 10-πυρήνες CPU, 16 ή 32 GB στον τομέα των γραφικών.

    Ο leaker Jon Prosser είχε αναφέρει πως τα νέα M1X Mac mini θα έχουν επίσης και έναν νέο βιομηχανικό σχεδιασμό…. Επίσης είχε αναφέρει πως αυτό το νέο μοντέλο θα έχει περισσότερες θύρες σε σύγκριση με το M1 Mac mini ενώ παράλληλα θα έρθει με ένα μαγνητικό καλώδιο φόρτισης σαν αυτό που είδαμε φέτος στα νέα 24 ιντσών iMac.

    macOS Monterey επίσημη ημερομηνία διάθεσης

    Αν και η Apple έχει δώσει στο ευρύ κοινό τα iOS 15 και iPadOS 15 καθώς και το watchOS 8 τον προηγούμενο μήνα ακόμη περιμένουμε την κυκλοφορία του macOS Monterey. H Apple λογικά στο σημερινό event θα μας ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία διάθεσης του.

    AirPods 3

    Τα AirPds 3 φημολογούνται για πάνω από έναν χρόνο και τελικά περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση τους πριν το τέλος του 2021. Τα AirPods 3 θα έχουν ένα παρόμοιο σχεδιασμό με τα AirPods Pro αλλά χωρίς ear tips που μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει. Επίσης αναμένεται πως θα έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου σε σύγκριση με τα AirPods 2 αλλά δεν θα συμπεριλαμβάνουν το χαρακτηριστικό της ακύρωσης θορύβου των AirPods Pro.

    Τι δεν περιμένουμε

    H Apple συνεχίζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς την μετάβαση της σε Mac με δικούς της επεξεργαστές και έτσι συνεχίζει και δουλεύει εντατικά πάνω σε νέα μοντέλα. Δεν αναμένουμε όμως να δούμε φέτος τα νέα Mac Pro, τον μεγαλύτερο iMac αλλά και ξεφεύγοντας από την Mac σειρά δεν περιμένουμε και κάποια ανακοίνωση για νέο μοντέλο AirPods Pro.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.