17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Χρόνια πριν από την eSIM, ο Steve Jobs ήθελε το πρώτο iPhone να μην έχει υποδοχή κάρτας SIM

    Πρόσφατα ακούγαμε φήμες ότι η Apple προσφέρει μοντέλα iPhone που είναι συμβατά μόνο με eSIM, χωρίς τη φυσική υποδοχή κάρτας SIM. Ωστόσο, χρόνια πριν καν υπάρξει αυτή η τεχνολογία, ο Steve Jobs ευχήθηκε το πρώτο iPhone να μην είχε υποδοχή κάρτας SIM.

    Η ιστορία αποκαλύφθηκε από τον πρώην αντιπρόεδρο του iPod Tony Fadell, ο οποίος παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στη δημοσιογράφο Joanna Stern σε μια ειδική εκδήλωση του Μουσείου Ιστορίας Υπολογιστών.

    Σύμφωνα με τον Fadell, κατά την πρώιμη ανάπτυξη του iPhone, ο Steve Jobs ήταν αντίθετος στην ιδέα της ύπαρξης υποδοχής κάρτας SIM στη συσκευή λόγω των σχεδιαστικών του προτιμήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Jobs είπε στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές που εργάζονταν στο iPhone ότι «δεν θέλουμε άλλη τρύπα σε αυτό».

    Στη συνέχεια, ο Fadell αναφέρει πώς έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της αγοράς για να πείσει τον Steve Jobs ότι η χρήση CDMA αντί GSM για το iPhone δεν θα λειτουργούσε, καθώς η τεχνολογία είχε πολύ μικρή υιοθέτηση. Αυτή, φυσικά, ήταν μόνο μία από τις φορές που οι μηχανικοί της Apple έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις αποφάσεις του Jobs.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.