17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Τρεις σημαντικές ερωτήσεις για το iPhone SE 4

    Ενώ έχουμε ήδη κάποιες σαφείς ενδείξεις σχετικά με το τι να περιμένουμε από το iPhone SE τέταρτης γενιάς, υπάρχουν τρία σημαντικά ερωτήματα για αυτή την συσκευή αυτή τη στιγμή.

    Ο κινεζικός ιστότοπος MyDrivers και ο Jon Prosser πιστεύουν ότι το iPhone SE πρόκειται να μεταβεί σε ένα σχέδιο που μοιάζει με το iPhone XR στην επόμενη αναβάθμιση του, το οποίο θα περιλαμβάνει την κατάργηση του κουμπιού Home και την προσθήκη μιας εγκοπής στο επάνω μέρος της οθόνης. Η αλλαγή φαίνεται πιθανή αφού τα προϊόντα “SE” της Apple χρησιμοποιούσαν πάντα τα σχέδια παλαιότερων συσκευών.

    Το iPhone SE είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μετά την κυκλοφορία της σειράς iPhone 15 του 2023. Τα δύο τυπικά μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να διαθέτουν το τσιπ A16 Bionic από το φετινό iPhone 14 Pro και ‌iPhone 14 Pro‌ Max, επομένως φαίνεται εύλογο ότι το iPhone SE θα μπορούσε επίσης να αποκτήσει αυτό το τσιπ – ειδικά επειδή το τρέχον iPhone SE περιέχει ήδη το A15 Bionic chip.

    Μέγεθος οθόνης

    Σύμφωνα με τον Young, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο οθονών μεγέθους μεταξύ 5,7 ιντσών και 6,1 ιντσών από δύο διαφορετικούς προμηθευτές για το iPhone SE τέταρτης γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ‌iPhone‌ XR, η συσκευή στην οποία φέρεται να βασίζεται το iPhone SE επόμενης γενιάς, διέθετε οθόνη 6,1 ιντσών. Επιπλέον, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε προηγουμένως ότι η Apple εργαζόταν σε ένα iPhone SE με αυτό το ακριβές μέγεθος οθόνης.

    Τόσο τα μεγέθη οθόνης 5,7 όσο και 6,1 ιντσών έχουν φημολογηθεί στο παρελθόν και η Apple δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση με αυτό να εξηγεί γιατί συνεχίζουμε να ακούμε για δύο διαφορετικά μεγέθη πάνελ.

    Τεχνολογία οθόνης: LCD ή OLED;

    Στην πιο πρόσφατη έκθεσή του για το θέμα, ο Young είπε ότι οι οθόνες 5,7 έως 6,1 ιντσών που εξετάζονται από την Apple διαθέτουν τεχνολογία LCD, ακριβώς όπως το τρέχον iPhone SE, αλλά η εταιρεία σταθμίζει επίσης την χρήση μιας OLED 6,1 ιντσών οθόνη, παρόμοια της οποίας έχουμε στα iPhone 12 και iPhone 13.

    Το iPhone X κυκλοφόρησε το 2017 ως το πρώτο OLED iPhone, και από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 12 το 2020, όλα τα κύρια μοντέλα iPhone της Apple διαθέτουν οθόνες OLED. Η τεχνολογία οθόνης OLED είναι πιο ακριβή από την οθόνη LCD, αλλά προσφέρει καλύτερη απόδοση, «αληθινά» μαύρα, υψηλή αντίθεση και υψηλό δυναμικό εύρος. Είναι πιθανό τα πάνελ OLED να έχουν μειωθεί αρκετά στην τιμή ώστε η Apple να τα χρησιμοποιήσει για το iPhone SE, το οποίο τοποθετείται ως συσκευή εισαγωγικού επιπέδου, ειδικά επειδή δεν έχει οριστεί να κυκλοφορήσει για πάνω από ένα χρόνο από τώρα.

    Touch ID ή Face ID;

    Μεταβαίνοντας σε μια σχεδίαση όπως το iPhone XR, πιθανότατα δεν θα υπήρχε πλέον χώρος για ένα κουμπί Touch ID Home στο κάτω πλαίσιο του iPhone SE, οπότε η Apple φαίνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσφέρει ένα κουμπί Touch ID στο πλάι, κάτω από – κάτω από την οθόνη Touch ID ή Face ID.

    Πολλαπλές αναφορές, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών από το MyDrivers και τον Ming-Chi Kuo, υποδηλώνουν ότι η Apple σχεδιάζει να προσθέσει ένα πλευρικό κουμπί Touch ID στο iPhone SE. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad, iPad Air και iPad mini διαθέτουν το Touch ID ενσωματωμένο στα κουμπιά , αλλά κανένα iPhone δεν προσφέρει ακόμη αυτήν τη λειτουργία. Ως η φθηνότερη προσφορά iPhone της Apple και για να μειώσει το κόστος, το iPhone SE δεν είχε ποτέ τεχνολογία Face ID, κολλώντας με ένα κουμπί Home Touch ID όπως τα παλαιότερα μοντέλα iPhone. Ως εκ τούτου, θα ήταν λογικό το iPhone SE να είναι το πρώτο μοντέλο iPhone που θα αποκτήσει τη νεότερη εφαρμογή Touch ID σε στυλ Side button.

    Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τον Young, το iPhone SE αναμένεται να διαθέτει μια εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης, είναι επίσης πιθανό να παρακάμψει το Touch ID και να υιοθετήσει το Face ID. Το 2024, το Face ID θα είναι επτά ετών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχει περάσει αρκετός χρόνος για να δικαιολογηθεί η χρήστη της τεχνολογίας αυτής σε μια συσκευή αρχικού επιπέδου. Δεδομένου ότι ακόμη και τα νεότερα μοντέλα iPhone δεν προσφέρουν τεχνολογία Touch ID κάτω από την οθόνη, αυτή φαίνεται να είναι η πιο απίθανη επιλογή για την Apple να παρουσιάσει για το φθηνότερο μοντέλο της iPhone. Η τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας που θα επιλέξει η Apple για το τέταρτης γενιάς iPhone SE μπορεί να γίνει πιο ξεκάθαρη εάν προκύψουν περισσότερες πληροφορίες για τη συσκευή τους επόμενους μήνες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.