22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το Tweetbot και άλλες εφαρμογές Twitter εξακολουθούν να είναι μη προσβάσιμες καθώς ο Elon Musk παραμένει σιωπηλός

    Το Tweetbot, το Twitteriffic και άλλα δημοφιλή προγράμματα-πελάτες τρίτων για το Twitter εξακολουθούν να είναι εντελώς σπασμένα λόγω προβλημάτων με το API του Twitter. Παρά τα αυξανόμενα παράπονα από χρήστες και προγραμματιστές του Twitter, ο Musk παρέμεινε σιωπηλός. Αυτό οδηγεί ορισμένους ανθρώπους να εικάζουν ότι αυτή η αλλαγή είναι σκόπιμη και ότι το Twitter κλείνει εντελώς τους πελάτες τρίτων.

    Όπως αναφέραμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, το επίσημο API του Twitter για προγραμματιστές είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου εκτός σύνδεσης. Αυτό σημαίνει ότι δημοφιλείς εφαρμογές Twitter τρίτων, όπως το Twitteriffi και το Tweetbot, είναι εντελώς μη λειτουργικές. Όταν ανοίγετε το Tweetbot, για παράδειγμα, βλέπετε ένα μήνυμα σφάλματος που εξηγεί ότι υπήρχε “πρόβλημα με τον έλεγχο ταυτότητας με το Twitter”.

    Το Iconfactory, προγραμματιστές του Twitteriffic, κατευθύνει τώρα τους χρήστες σε μια ιστοσελίδα που εξηγεί τη διακοπή λειτουργίας όταν ανοίγουν την εφαρμογή. «Κάτι κακό συνέβη στο Twitter», εξηγεί η προειδοποίηση.

    Υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα ο Musk μόλις πρόσφατα να έμαθε ότι υπάρχει ένα οικοσύστημα εφαρμογών Twitter τρίτων. Αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν το επίσημο API του Twitter και έχουν (ή έχουν) κυρωθεί από το Twitter. Ωστόσο, οι εφαρμογές δεν εμφανίζουν διαφημίσεις για λογαριασμό του Twitter.

    Ανεξάρτητα από το σκεπτικό του Twitter, αυτή είναι μια άσχημη κατάσταση και, όπως ήταν αναμενόμενο, η επικοινωνία του Twitter ήταν καταστροφική και δειλή. Εάν η εταιρεία σχεδίαζε να κάνει αλλαγές στο API του Twitter, αυτές οι αλλαγές θα έπρεπε να είχαν κοινοποιηθεί πάνω από όλα πρώτα στους προγραμματιστές εκ των προτέρων.

    Ο Musk ήταν ενεργός στο Twitter σήμερα αλλά δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα του API. Ο επίσημος λογαριασμός για το Twitter API είναι επίσης χωρίς κάποια ενημέρωση. Μια εικασία που κάνει το γύρο είναι ότι το Twitter έχει διακόψει την πρόσβαση στο επίπεδο API μόνο για προγραμματιστές που εκτελούν εξαίρεση από τον αριθμό χρηστών API με υψηλότερα όρια στον αριθμό χρηστών.

    Εάν αυτή η αλλαγή είναι σκόπιμη, ο χρόνος δεν προκαλεί έκπληξη. Το Twitter επανασχεδίασε την εφαρμογή του για iOS νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με μια νέα καρτέλα “For You”. Αυτή η διεπαφή αναγκάζει τους χρήστες να εισέλθουν στο αλγοριθμικό χρονοδιάγραμμα από προεπιλογή, απαιτώντας μια σάρωση για πρόσβαση στη χρονολογική ροή. Οι πελάτες Twitter τρίτων μερών συνήθως χρησιμοποιούν αλγοριθμικές ροές από προεπιλογή και συνήθως δεν προσφέρουν καθόλου αλγοριθμική ροή.

    Εάν πρόκειται για διακοπή λειτουργίας ή τεχνικό ζήτημα, το Twitter πρέπει να το αντιμετωπίσει αμέσως. Η εκκωφαντική σιωπή κάνει τα πράγματα χειρότερα. Υπάρχουν προγραμματιστές που βασίζονται στο Twitter API για τα προς το ζην, εταιρείες που βασίζονται στο ίδιο το Twitter API ή τρίτες εφαρμογές Twitter που υποστηρίζονται από αυτό το API, και φυσικά οι ίδιοι οι χρήστες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.