16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το Telegram έφτασε τις 1 δις λήψεις παγκοσμίως

    Το Telegram ανήκει πλέον σε μια ελίτ ομάδα από εφαρμογές που έχουν γίνει λήψη πάνω από 1 δις φορές παγκοσμίως σύμφωνα με τα δεδομένα της Sensor Tower.

    Όπως αναφέρει το TechCrunch, το Telegram έχει το ίδιο μεγάλο μερίδιο αγοράς με την WhatsApp στην Ινδία που ανταποκρίνεται στο 22% των λήψεων.

    “Πρώτη έρχεται η Ινδία και ακολουθεί η Ρωσία. Οι λήψεις της εφαρμογής είδαν μια μεγάλη επιτάχυνση το 2021 φτάνοντας περί τις 214.7 εκατομμύρια το πρώτο μισό του έτους αυτού κάτι που αποτέλεσε μια αύξηση 61% σε ετήσια βάση.”

    Παρά το γεγονός ότι το Telegram έφτασε τις 1 δις λήψεις παγκοσμίως αυτό δεν σημαίνει πως και οι ενεργοί χρήστες του είναι 1 δις. Το Telegram είχε περί τα 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα νωρίτερα φέτος και το γεγονός πως η WhatsApp εφαρμογή είχε μια σειρά με προβλήματα μετά την αλλαγή των όρων χρήσης βοήθησε σημαντικά σε μια πολύ μεγάλη ώθηση.

    Μέσα στον χρόνο το Telegram δέχτηκε μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις. Πρόσφατα η εφαρμογή ξεκίνησε να υποστηρίζει γκρουπ βίντεο κλήσεις, διαμερισμό οθόνης και animated παρασκήνιο. Τον Μάρτιο και μετά την επιτυχία του Clubhouse το Telegram έφερε ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό συζητήσεων ήχου.

    Ο επόμενος στόχος είναι να ξεπεράσει τις 3 δις λήψεις παγκοσμίως κάτι που πέρα από την Facebook το έχει καταφέρει μόνο η TikTok.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.