16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου σώζει μαθητές που είχαν παγιδευτεί στο φαράγγι της Γιούτα

    Η λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14 την περασμένη εβδομάδα έσωσε μια τριάδα μαθητών που έκαναν canyoneering στη Γιούτα και κόλλησαν σε μια περιοχή χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας. Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες του iPhone 14 να έχουν πρόσβαση σε δορυφορικές επικοινωνίες για να λάβουν βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

    Οι μαθητές που συμμετείχαν μίλησαν στο KUTV της Γιούτα (μέσω AppleInsider) και περιέγραψαν την επικίνδυνη δοκιμασία τους. Ένας από τους μαθητές, ο Μπρίτζερ Γουντς, είπε ότι και οι τρεις είχαν ακούσει για ένα «πολύ δροσερό φαράγγι» που αποφάσισαν να το ελέγξουν επειδή έκαναν canyoneering για περίπου ένα χρόνο.

    Μέσα στο φαράγγι, συνάντησαν μια περιοχή που είχε απροσδόκητα βαθιά νερά, που πιθανώς προκλήθηκε από τον υγρό χειμώνα στη Γιούτα. Ο Γουντς και ένας άλλος μαθητής, ο Τζέρεμι Μάμφορντ, ήταν κολλημένοι στην περιοχή αυτή για πάνω από μία ώρα, αλλά τελικά κατάφεραν να βγουν έξω και να συνεχίσουν πιο βαθιά. Συνάντησαν μια άλλη περιοχή όπου το νερό ήταν ακόμη πιο βαθύ όμως, και δεν μπορούσαν να βγουν έξω.

    Δύο από τους μαθητές παρουσίαζαν συμπτώματα υποθερμίας και λόγω της θέσης του φαραγγιού, δεν υπήρχε σήμα κινητής τηλεφωνίας, αλλά ο τρίτος μαθητής είχε ένα iPhone 14‌. Σύμφωνα με του μαθητές κάθε 20 λεπτά, ένας δορυφόρος περνούσε στην τοποθεσία του και κρατώντας το τηλέφωνο ψηλά, μπορούσαν να λάβουν αρκετό δορυφορικό σήμα για να στείλουν μήνυμα στον αριθμό 911.

    Ενώ περίμεναν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το τρίο μπόρεσε να βγει από τη βαθιά περιοχή χρησιμοποιώντας σχοινί. Με τον έναν όμως από τους μαθητές να έχει υποστεί υποθερμικό σοκ, δεν μπορούσαν ακόμα να βγουν από την τρύπα 10 έως 15 ποδιών στην οποία βρίσκονταν. Αντίθετα, εντόπισαν παρασυρόμενα ξύλα και άναψαν μια φωτιά για να ζεσταθούν ενώ συνεργεία έκτακτης ανάγκης ήρθαν να τους σώσουν.

    Η δορυφορική κλήση έκτακτης ανάγκης SOS είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του iPhone 14 σε επιλεγμένες χώρες και μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν παρουσιαστεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση WiFi ή κινητής τηλεφωνίας. Η δυνατότητα είναι δωρεάν για χρήση για δύο χρόνια και η Apple δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα κοστίζει στο μέλλον.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.