24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το Netflix χάνει συνδρομητές για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια, κατηγορεί την κοινή χρήση λογαριασμών

    Το Netflix έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία το 1ο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τους αριθμούς των συνδρομητών που ανέφερε η εταιρεία κατά τη διάρκεια των σημερινών αποτελεσμάτων κερδών. Το Netflix έχει χάσει περισσότερους από 200.000 συνδρομητές και οι απώλειες αναμένεται να συνεχιστούν.

    Το Netflix ανέμενε να προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2022, αλλά δεν πέτυχε αυτόν τον στόχο. Η αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία της κόστισε 700.000 συνδρομητές, και χωρίς αυτή την απώλεια, το Netflix θα είχε προσθέσει 500.000 επί πληρωμή παγκόσμιους χρήστες, κάτι που εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο από τις προβλέψεις του.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, το Netflix έχασε 600.000 πελάτες, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στις τιμές. Το Netflix δήλωσε ότι αυτή η απώλεια συνδρομητών ήταν αναμενόμενη και σύμφωνη με τις προσδοκίες.

    Σε επιστολή προς τους μετόχους, το Netflix ανέφερε ότι η αύξηση των εσόδων έχει «επιβραδυνθεί σημαντικά», με την εταιρεία να κατηγορεί «μεγάλο αριθμό νοικοκυριών που μοιράζονται λογαριασμούς» και τον «ανταγωνισμό» ως λόγους για την πτώση. Το Netflix εκτιμά ότι τα 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν μοιράζονται με επιπλέον 100 εκατομμύρια νοικοκυριά.

    Εκτός από τα 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν, υπολογίζουμε ότι το Netflix μοιράζεται με περισσότερα από 100 εκατομμύρια επιπλέον νοικοκυριά, από τα οποία τουλάχιστον τα 30 εκατομμύρια βρίσκονται στην περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Το ποσοστό των χρηστών που μοιράζονται τον λογαριασμό σε σχέση με αυτούς που πληρώνουν κανονικά δεν έχει αλλάξει πολύ με τα χρόνια, αλλά, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούμε σε πολλές αγορές. Το ζήτημα αυτό επισκιάστηκε πρόσφατα από την ανάπτυξή μας εξαιτίας του COVID.

    Στο μέλλον, το Netflix δήλωσε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει “πιο αποτελεσματική δημιουργία εσόδων από την κοινή χρήση πολλών νοικοκυριών”, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Netflix θα θεσπίσει σύντομα μέτρα για την αποτροπή της κοινής χρήσης λογαριασμών. Το Netflix τον Μάρτιο άρχισε να δοκιμάζει μια επιπλέον πληρωμή για όσους μοιράζονται τους λογαριασμούς τους στο Netflix με άτομα εκτός των νοικοκυριών τους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.