21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Netflix θα αρχίσει να σταματάει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης από τις αρχές του 2023

    Η δημοφιλής υπηρεσία ροής Netflix σχεδιάζει να θέσει τέλος στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από τις αρχές του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Wall Street Journal. Υπήρχαν επίμονες φήμες για το τέλος της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και το Netflix διερευνά μεθόδους για να το καταπολεμήσει, αλλά οι αλλαγές πρόκειται να τεθούν επίσημα σε ισχύ το επόμενο έτος.

    Το Netflix γνώριζε από καιρό ότι η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τα κέρδη του, αλλά η αύξηση των συνδρομών το 2020 επέτρεψε στην εταιρεία να αποφύγει να το αντιμετωπίσει. Με τα έσοδα να μειώνονται φέτος και την πρώτη απώλεια συνδρομητών του Netflix τα τελευταία 10 χρόνια να είναι σημαντική, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ενεργήσει για το ζήτημα, το οποίο είχε αναβληθεί για πάρα πολύ καιρό.

    Από το 2023, το Netflix σχεδιάζει να ζητήσει από τα άτομα που μοιράζονται λογαριασμούς με άλλους εκτός του νοικοκυριού τους να πληρώσουν για να το κάνουν. Το Netflix δοκιμάζει πρόσθετες πληρωμές για κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, με χρέωση περίπου $3 επιπλέον. Σε αυτές τις χώρες, ο κύριος κάτοχος λογαριασμού πρέπει να παρέχει έναν κωδικό επαλήθευσης σε οποιονδήποτε εκτός του νοικοκυριού που θέλει να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό, με το Netflix να ζητά επανειλημμένα τον κωδικό μέχρι να καταβληθεί μηνιαία χρέωση για την προσθήκη μη οικιακών συνδρομητών.

    Το Netflix θα επιβάλει κανόνες κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης μέσω διευθύνσεων IP, αναγνωριστικών συσκευών και δραστηριότητας λογαριασμού. Για να μην αποξενώσει πελάτες, το Netflix μπορεί σιγά-σιγά να καταργήσει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης αντί να το σταματήσει αμέσως. Μια μέθοδος που φέρεται να εξέτασε το Netflix ήταν η προσθήκη περιεχομένου pay-per-view που θα μπορούσε να κάνει τους χρήστες να μην θέλουν να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους με άτομα που ενδέχεται να νοικιάσουν περιεχόμενο, αλλά το Netflix τελικά αποφάσισε να μην το κάνει.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.