21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το MacBook Air 15 ιντσών φέρεται να έχει τσιπ M2

    Το φημολογούμενο MacBook Air 15 ιντσών της Apple θα είναι εξοπλισμένο με το τσιπ M2, σύμφωνα με την ταϊβανέζικη δημοσίευση της DigiTimes. Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ο φορητός υπολογιστής θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το οποίο θα διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

    «Πηγές του κλάδου ανέφεραν ότι το MacBook Air 15 ιντσών ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή μετά τη Πρωτοχρονιά στην Κίνα και αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο», αναφέρει η έκθεση.

    Η Apple ενημέρωσε ήδη το MacBook Air 13 ιντσών με το τσιπ M2 τον Ιούλιο του 2022. Το τσιπ κατασκευάζεται με βάση τη διαδικασία 5 nm δεύτερης γενιάς της TSMC και θεωρείται από ορισμένους παρατηρητές του κλάδου ως ένα σημείο μετάβασης μέχρι να είναι έτοιμο το τσιπ M3 που βασίζεται στα 3 nm. Η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή τσιπ 3nm τον Δεκέμβριο.

    Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πέρυσι ισχυρίστηκε ότι ένα νέο MacBook 15 ιντσών με επιλογές τσιπ M2 και M2 Pro θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ή αργότερα. Ο Kuo είπε ότι αυτό το MacBook μπορεί να μην έχει την επωνυμία Air.

    Οι πηγές της έκθεσης πιστεύουν ότι η Apple θα μπορούσε να ενημερώσει ξανά το MacBook Air με το τσιπ M3 το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Θα ήταν ασυνήθιστο για την Apple να ενημερώσει το MacBook Air δύο φορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά είναι σίγουρα δυνατό. Οι πηγές είπαν ότι τα τελευταία μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών αναμενόταν αρχικά να είναι εξοπλισμένα με τσιπ 3 nm, αλλά τα M2 Pro και M2 Max εξακολουθούν να είναι τελικά τσιπ 5 nm.

    Αυτές οι πληροφορίες έρχονται μόλις μία ημέρα αφότου ο αναλυτής της βιομηχανίας οθονών Ross Young είπε ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple ξεκίνησε την παραγωγή πάνελ οθόνης για ένα MacBook Air 15 ιντσών αυτόν τον μήνα. Ο Young εκτίμησε ότι το νέο MacBook Air θα κυκλοφορήσει στις «αρχές Απριλίου», που θα είναι στην αρχή του χρονοδιαγράμματος του δεύτερου τριμήνου που αναφέρθηκε σήμερα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.