20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το iPhone 15 Pro φημολογείται ότι θα διαθέτει θύρα Thunderbolt με σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Lightning

    Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max επόμενης γενιάς της Apple θα διαθέτουν θύρα USB-C με υποστήριξη τουλάχιστον USB 3.2 ή Thunderbolt 3, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, κάτι που θα έδινε στις συσκευές ένα σημαντικό πλεονέκτημα ταχύτητας σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα .

    Το Thunderbolt 3 προσφέρει θεωρητικά εύρος ζώνης έως και 40 Gbps, ενώ η υποδοχή Lightning έχει ταχύτητες USB 2.0 έως και 480 Mbps σε όλα τα υπάρχοντα iPhone. Ακόμη και με πραγματικούς περιορισμούς απόδοσης, ένα iPhone 15 Pro με θύρα USB-C με δυνατότητα Thunderbolt θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων με ένα καλώδιο Thunderbolt, καθιστώντας πολύ πιο γρήγορο την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μεγάλων αρχείων στο iPhone, όπως π.χ. Φωτογραφίες ProRAW 48 megapixel.

    Ακόμα κι αν τα μοντέλα iPhone 15 Pro λαμβάνουν υποστήριξη μόνο USB 3.2, αυτό θα σήμαινε θεωρητικές ταχύτητες μεταφοράς μεταξύ 5 Gbps και 20 Gbps ανάλογα με τις ακριβείς προδιαγραφές, οι οποίες θα εξακολουθούσαν να είναι σημαντικά ταχύτερες από το Lightning.

    Τα περισσότερα iPad με θύρες USB-C προσφέρουν ήδη μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς. Τα μοντέλα iPad Pro με το τσιπ M1 και νεότερο υποστηρίζουν Thunderbolt 3 για εύρος ζώνης έως 40 Gbps, το iPad Air πέμπτης γενιάς είναι ικανό 10 Gbps και το iPad Air τέταρτης γενιάς και το τελευταίο iPad mini μπορούν να φτάσουν έως και 5 Gbps . Η μόνη εξαίρεση είναι το νέο πρότυπο iPad 10ης γενιάς με θύρα USB-C, η οποία παραμένει περιορισμένη στις ταχύτητες USB 2.0.

    Όπως το iPad 10ης γενιάς, ο Kuo είπε ότι τα τυπικά iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα παραμείνουν περιορισμένα στις ταχύτητες USB 2.0, παρά τη μετάβαση σε θύρα USB-C. Το AirDrop θα παραμείνει μια επιλογή για ταχύτερες ασύρματες μεταφορές δεδομένων σε αυτές τις συσκευές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.