21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το iPhone 14 Action Mode απέναντι σε μια GoPro Hero 11

    Μια δοκιμή του νέου χαρακτηριστικού της Apple και της σειράς iPhone 14, το λεγόμενο Action Mode μπήκε σε σύγκριση με την τρέχουσα κορυφαία κάμερα δράσης, την GoPro Hero 11.

    Δεν είναι ένας δίκαιος αγώνας, φυσικά. Το iPhone 14 πρέπει να τα κάνει όλα, ενώ η GoPro πρέπει να κάνει μόνο ένα πράγμα καλά – αλλά εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά τα πήγε το iPhone σε αυτή την δοκιμασία.

    Το CNET πραγματοποίησε μια δοκιμή δίπλα-δίπλα και των δύο καμερών που ήταν τοποθετημένες στον ίδιο ιμάντα στήθους.

    Η πρώτη σημαντική διαφορά που βρέθηκε είναι ότι το iPhone ξεκινά με αισθητήρα 4K και μειώνεται στα 2,8K. Η GoPro, αντίθετα, έχει μεγαλύτερο αισθητήρα, ώστε να μπορεί να βγάζει 4K ακόμα και μετά από μια περικοπή.

    Όταν επρόκειτο για αληθινή δράση, όπως το bouldering, ο Justin Eastzer του ιστότοπου ανακάλυψε με έκπληξη ότι η διαφορά στην απόδοση σταθεροποίησης ήταν σχετικά μικρή, εμφανιζόταν πραγματικά μόνο όταν πηδούσε.

    Η σταθεροποίηση ήταν συγκρίσιμη μεταξύ των δύο, κάτι που ήταν εκπληκτικό, ειδικά επειδή το iPhone και η GoPro ήταν στο στήθος μου κατά τη διάρκεια τόσο έντονου τρεξίματος και τραντάγματος. Η σταθεροποίηση της GoPro ήταν σίγουρα καλύτερη όταν πήδηξα από τους ογκόλιθους

    Αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι οι δύο συσκευές έδωσαν τα ίδια αποτελέσματα.

    Το βίντεο 4K της GoPro φαίνεται πιο ευκρινές και το χρώμα είναι πολύ πιο κορεσμένο από το βίντεο 2,8K από το iPhone […] Η GoPro και ο ευρύτερος φακός της έκαναν καλύτερη δουλειά στο να συμπεριλάβουν τα χέρια μου μέσα στο πλαίσιο. Η κάμερα μπορεί να φαρδύνει ακόμη περισσότερο με τον φακό Hyperview που προσθέτει επίσης μια όψη fisheye στο βίντεο, κάτι που προτιμούν ορισμένοι.

    Όσον αφορά το ποδήλατο σε ανώμαλο έδαφος, ο Eastzer είπε ότι δεν υπήρχε σύγκριση.

    Όταν πέρασα μεγάλα εξογκώματα στο έδαφος, το βίντεο του iPhone είχε αισθητή θολούρα και φαινόταν πιο ασταθές. Η GoPro χειρίστηκε τα τραντάγματα τόσο καλά που ποτέ δεν θα ξέρετε ότι ήταν εκεί […] Εκτιμώ [επίσης] την ευρεία προβολή και την αυξημένη ανάλυση της GoPro. Οι ελαφρώς παραμορφωμένες άκρες σας κάνουν να νιώθετε ότι βιώνετε τη δράση από πρώτο χέρι. Τα πλάνα του iPhone φαίνονται επίπεδα και λιγότερο καθηλωτικά.

    Μπορείτε να δείτε αναλυτικά αυτό το συγκριτικό και τα βίντεο εδώ

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.