19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το iPhone 14 έρχεται σε τέσσερα μοντέλα χωρίς «mini» έκδοση, Pro μοντέλα με ψηλότερη οθόνη

    Η Apple μόλις κυκλοφόρησε νέα μοντέλα iPhone 13, αλλά η εταιρεία έχει ήδη εργαστεί στο iPhone 14. Ενώ οι πηγές του 9to5Mac επιβεβαίωσαν μια αναφορά σχετικά με τα νέα μοντέλα που έχουν διαφορετικά τσιπ, μάθαμε επίσης ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro μπορεί να έχουν ψηλότερη οθόνη λόγω του νέου σχεδιασμού και ότι η Apple εξακολουθεί να εργάζεται σε δορυφορικά χαρακτηριστικά.

    Οι πρώτες φήμες του iPhone 14 ανέφεραν ότι η σειρά smartphone της Apple το 2022 θα έχει τέσσερα νέα μοντέλα, αλλά αυτή τη φορά χωρίς μια “mini” έκδοση. Σύμφωνα πηγές , το νέο iPhone 14 (με κωδικό όνομα D27 και D28) θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών και το τρέχων mini μοντέλο iPhone των 5,4 ιντσών θα διακοπεί.

    Αυτά τα τηλέφωνα θα έχουν την ίδια ανάλυση οθόνης με τα τρέχοντα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Ωστόσο, η οθόνη στις ναυαρχίδες iPhones 14 Pro και iPhone 14 Pro Max (με κωδικό όνομα D73 και D74) μπορεί να είναι ελαφρώς ψηλότερη για να φιλοξενήσει το νέο σχέδιο “notch + pill” που θα αντικαταστήσει το notch.

    Όσο για την κατάσταση του τσιπ, οι πηγές του 9to5Mac επιβεβαιώνουν ότι θα υπάρχουν δύο νέα μοντέλα iPhone 14 με βάση το τσιπ A15, ενώ δύο άλλα θα έχουν ένα ολοκαίνουργιο τσιπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple έχει ήδη δύο διαφορετικές εκδόσεις του τσιπ A15, μία από τις οποίες έχει επιπλέον πυρήνα GPU και 6GB μνήμης RAM (χρησιμοποιείται σε μοντέλα 13 Pro).

    Η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την high-end έκδοση του τσιπ A15 Bionic στα μοντέλα iPhone 14 εισαγωγικού επιπέδου, καθώς το 9to5Mac άκουσε επίσης ότι όλα τα φετινά iPhones θα έχουν 6GB μνήμης RAM. Η εταιρεία θα μπορούσε ακόμη και να μετονομάσει το τσιπ ως “A15X”, όπως έχει κάνει στο παρελθόν με το τσιπ A12Z του iPad Pro 2020 – το οποίο είναι ουσιαστικά το τσιπ A12X με έναν επιπλέον πυρήνα GPU.

    Λίγες εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του iPhone 13, ορισμένες αναφορές έκαναν λόγο ότι η Apple εργαζόταν σε λειτουργίες δορυφορικής επικοινωνίας για επερχόμενα μοντέλα iPhone. Αν και αυτά τα χαρακτηριστικά δεν προστέθηκαν ποτέ στη σειρά iPhone 13, οι πηγές του 9to5Mac αναφέρουν σήμερα ότι η Apple εξακολουθεί να εργάζεται στη δορυφορική επικοινωνία για το iPhone.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.