16.3 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Το iPhone του Ισπανού πρωθυπουργού μολύνθηκε από το spyware της Pegasus. O Υπουργός Άμυνας, επίσης.

    Το iPhone του Ισπανού πρωθυπουργού μολύνθηκε από το λογισμικό υποκλοπής spyware Pegasus της NSO, λέει η κυβέρνηση. To ίδιο περιστατικό υπήρξε και με την υπουργού Άμυνας της χώρας. Αυτό είναι μόνο το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά επιθέσεων υψηλού προφίλ της Pegasus που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

    FILE PHOTO: Spain’s Prime Minister Pedro Sanchez talks on the phone during the first face-to-face EU summit since the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Brussels, Belgium July 20, 2020. John Thys/Pool via REUTERS/File Photo

    Ο Όμιλος NSO κατασκευάζει λογισμικό υποκλοπής spyware που ονομάζεται Pegasus, το οποίο πωλείται σε κυβερνητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Η εταιρεία αγοράζει τα λεγόμενα τρωτά σημεία μηδενικής ημέρας (αυτά που είναι άγνωστα στην Apple) από χάκερ και το λογισμικό της είναι σε θέση να τοποθετεί ευπάθειες μηδενικού κλικ – όπου δεν απαιτείται αλληλεπίδραση χρήστη από τον στόχο.

    Συγκεκριμένα, η απλή λήψη ενός συγκεκριμένου iMessage – χωρίς να το ανοίξετε ή να αλληλοεπιδράσετε με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο – θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα iPhone να παραβιαστεί, με τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα να είναι εκτεθειμένα.

    Το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές τις αναφορές έρχονται στο φως κάποια στιγμή μετά την δράση τους μπορεί να υποδηλώνει ότι η Apple έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει αναδρομικά όχι μόνο ότι ένα iPhone έχει μολυνθεί από το Pegaus, αλλά να εντοπίζει και το πότε εμφανίστηκε αυτή η μόλυνση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.