18.3 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Η ΕΕ αντιτίθεται επίσημα στον περιορισμό της πρόσβασης τρίτων από την Apple στις δυνατότητες NFC του Apple Pay

    Σύμφωνα με μια έκθεση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι εξέδωσε ανακοίνωση αιτιάσεων προς την Apple σχετικά με τους περιορισμούς της που εμποδίζουν τις υπηρεσίες τρίτων να έχουν πρόσβαση στις δυνατότητες NFC του iPhone, περιορίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό στα πορτοφόλια κινητής τηλεφωνίας στο iOS.

    Η δήλωση είναι μια προκαταρκτική άποψη που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με περαιτέρω έρευνα πριν από τη διαχείριση τυχόν συνεπειών, αλλά καθορίζει την κατεύθυνση προς την οποία ηγείται η έρευνα.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την Apple για την προκαταρκτική της άποψη ότι καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές κινητών πορτοφολιών σε συσκευές iOS. Περιορίζοντας την πρόσβαση σε μια τυπική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για ανέπαφες πληρωμές με κινητές συσκευές σε καταστήματα («Επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC)» ή «tap and go»), η Apple περιορίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά πορτοφολιών για κινητά στο iOS.

    Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager δήλωσε:

    Οι ανησυχίες μας σχετίζονται με την απόφαση της Apple να εμποδίσει την πρόσβαση στην τεχνολογία NFC για σκοπούς πληρωμής και να τη χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για το δικό της πορτοφόλι κινητής τηλεφωνίας, το Apple Pay. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες συσκευών Apple μπορούν να πληρώσουν μόνο με τη λειτουργία «tap and go» χρησιμοποιώντας το Apple Pay και όχι με άλλα πορτοφόλια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ανταγωνιστικοί προγραμματιστές πορτοφολιών χρειάζονται πρόσβαση στο NFC σε συσκευές Apple για να φτάσουν στους χρήστες της Apple.

    Η ανάπτυξη μιας εφαρμογής πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου είναι δαπανηρή. Η επένδυση μπορεί να αξίζει τον κόπο μόνο εάν οι προγραμματιστές μπορούν να προσεγγίσουν πελάτες Apple και Android. Τα στοιχεία στο αρχείο μας δείχνουν ότι ορισμένοι προγραμματιστές δεν προχώρησαν με τα σχέδιά τους, καθώς δεν ήταν σε θέση να προσεγγίσουν χρήστες iPhone. Αυτή η συμπεριφορά έπνιξε την καινοτομία και εμπόδισε τον ανταγωνισμό στην αγορά κινητών πορτοφολιών. Ως αποτέλεσμα, οι ευρωπαίοι καταναλωτές δεν έχουν πολλές επιλογές λύσεων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου όταν πληρώνουν στα καταστήματα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.