21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το iPhone μπορεί να έχει την διπλάσια ανάπτυξη σε σύγκριση με το Android το 2021

    Λίγο πριν το λανσάρισμα των iPhone 13 τον επόμενο μήνα μια νέα αναφορά από το IDC προβλέπει ότι το 2021 θα είναι ένας πολύ δυνατός χρόνος για την σειρά αυτή σε σύγκριση μάλιστα και με τον ανταγωνισμό. Αν και συνολικά η αγορά των smartphones αναμένεται να σημειώσει μια αύξηση 7% φέτος τα iPhones αναμένεται να έχουν την διπλάσια αύξηση.

    Πίσω τον Ιούνιο σας είχαμε αναφέρει πως η Apple έσπασε το ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων iPhone 12 συσκευών και πλέον με το iPhone 13 να έρχεται η IDC δίνει μια καλύτερη εικόνα.

    Η παγκόσμια αγορά smartphones αναμένεται να έχει μια αύξηση 7.4% το 2021 με το Android να βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την μέση τιμή με έναν ρυθμό ανάπτυξης στο 6.2%. Το iPhone μπορεί φέτος να καταφέρουν να έχουν την διπλάσια ανάπτυξη από το Android σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 13.8%.

    “Ο 7.4% ρυθμός ανάπτυξης συνολικά της αγοράς έρχεται από μια αύξηση της τάξης του 13.8% όλων των iOS συσκευών συγκεντρωτικά και μιας αύξησης 6.2% του Android. Αν και η πανδημία επηρέασε σημαντικά την αγορά αυτή οι 2021 πωλήσεις βρήκαν περιθώριο να αναπτυχθούν σε σύγκριση με το 2019 δίνοντας μας μια καλύτερη εικόνα για το σύνολο της αγοράς. Οι μεγαλύτερες αγορές του κόσμου όπως αυτές της Κίνας, Αμερικής και Δυτικής Ευρώπης θα συνεχίσουν να είναι κάτω σε σύγκριση με το 2019 αλλά οι αναπτυσσόμενες αγορές περιοχών όπως η Ινδία, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή και Αφρική και ισοσταθμίσουν αυτή την πτώση και θα δώσουν μια ώθηση.”

    Τέλος το IDC αναφέρει πως το 5G θα συνεχίσει να είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για να αναβαθμίσει κάποιος το smartphone του κάτι το οποίο θα σημαίνει και μια αύξηση στην μέση τιμή πωλήσεων των smartphones.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.