23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το iPadOS περιορίζει την ισχύ του iPad Pro: Οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 5 GB RAM η κάθε μια

    Το λανσάρισμα του νέου iPad Pro με τον Μ1 επεξεργαστή ξεκίνησε πολλές συζητήσεις για το πως το hardware του πλέον είναι πολύ πιο ικανό και με μεγαλύτερη ισχύ από το ίδιο το λογισμικό που έχει εγκατεστημένο. Πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι οι χρήστες που ελπίζουν πως στο iPadOS 15 που θα ανακοινωθεί στο WWDC θα έχουμε σημαντικές αλλαγές φέρνοντας τις δυνατότητες στον τομέα της παραγωγικότητας του iPad Pro πιο κοντά ακόμη και σε ένα MacBook.

    Πάρα αυτά επιστρέφοντας στο τώρα φαίνεται πως το iPadOS στην τωρινή του έκδοση περιορίζει απευθείας την δυναμική του M1 επεξεργαστή των νέων iPad Pro μιας και όλες οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι 5GB RAM.

    Η Apple ιστορικά δεν ανέφερε την RAM των συσκευών της και ειδικά για τις iOS. Πάρα αυτά για τα 2021 iPad Pro με τον M1 επεξεργαστή η εταιρεία ανέφερε πως έρχονται με 8GB RAM ως στάνταρ και φτάνουν μέχρι τα 16GB RAM στις εκδόσεις των 1TB και 2TB.

    Πάρα αυτά οι χρήστες για παράδειγμα της Procreate εφαρμογής είδαν πως δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Αυτό γιατί όπως αναφέρει η εταιρεία το λογισμικό του iPad δίνει μέχρι 5GB RAM σε κάθε εφαρμογή ανεξάρτητα από την πόση RAM έχουν τα ίδια. Αν για κάποιο λόγο μια εφαρμογή χρησιμοποιήσει περισσότερο τότε αυτόματα κλείνει από το λογισμικό και γίνεται επανεκκίνηση.

    Μπορεί λοιπόν η περισσότερη RAM να δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στους χρήστες στον τομέα του multitasking αλλά για μια εφαρμογή η συμπεριφορά θα είναι η ίδια για όλα τα iPad Pro.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.