Thursday, September 19, 2024

Το iOS 17 φημολογείται ότι θα σταματήσει την υποστήριξη για iPhone X, iPad Pro πρώτης γενιάς και άλλα

Το iOS 17 και το iPadOS 17 θα σταματήσουν την υποστήριξη για τα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, πρώτης γενιάς iPad Pro 9,7 ιντσών και 12,9 ιντσών και iPad πέμπτης γενιάς, σύμφωνα με μια πηγή με αποδεδειγμένο ιστορικό για τις επερχόμενες ενημερώσεις λογισμικού. Οι συσκευές σε αυτήν τη λίστα κυκλοφόρησαν μεταξύ Νοεμβρίου 2015 και Νοεμβρίου 2017.

Το iOS 17 φημολογείται ότι θα σταματήσει την υποστήριξη για iPhone X, iPad Pro πρώτης γενιάς και άλλα

Εάν αυτή η φήμη είναι ακριβής, το iOS 17 και το iPadOS 17 δεν θα είναι συμβατά με τις περισσότερες συσκευές που τροφοδοτούνται από το τσιπ A11 Bionic ή παλαιότερες. Οι μόνες εξαιρέσεις θα ήταν τα μοντέλα iPad έκτης και έβδομης γενιάς με το τσιπ A10 Fusion και το iPad Pro δεύτερης γενιάς 10,5 ιντσών και 12,9 ιντσών με το τσιπ A10X Fusion.

Τα iPhone και τα iPad που είναι εξοπλισμένα με το τσιπ A5 έως A11 επηρεάζονται από μια ευπάθεια ασφαλείας bootrom που η Apple δεν μπορεί να επιδιορθώσει σε αυτές τις συσκευές, καθώς το bootrom λειτουργεί σε κατάσταση μόνο για ανάγνωση. Το exploit επέτρεψε σε αυτές τις συσκευές να γίνονται μόνιμα jailbroken σε ένα ευρύ φάσμα εκδόσεων iOS, επιτρέποντας στους χρήστες να τροποποιήσουν το σύστημα αρχείων iOS.

Πέρυσι, το iOS 16 και το iPadOS 16 διέκοψαν την υποστήριξη για αρκετές συσκευές, όπως το iPhone 6s, το iPhone 6s Plus, το iPhone 7, το iPhone 7 Plus, το πρώτο iPhone SE, το τελικό iPod touch, το iPad Air δεύτερης γενιάς και την τέταρτη γενιά iPad Mini.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.