Monday, May 13, 2024

Το iOS 17 θα περιλαμβάνει Mood Tracker και Health App για iPad, υπηρεσία Health Coaching που βασίζεται σε AI που έρχεται το 2024

Η ενημέρωση του iOS 17 που σκοπεύει να παρουσιάσει η Apple τον Ιούνιο θα περιλαμβάνει αρκετές νέες δυνατότητες που σχετίζονται με την υγεία, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg. Θα υπάρχει μια δυνατότητα παρακολούθησης της διάθεσης, καθώς και η Apple σχεδιάζει να φέρει την εφαρμογή Health στο iPad για πρώτη φορά.

Η Apple είχε εδώ και καιρό μια εφαρμογή Υγείας, αλλά ήταν αποκλειστικά διαθέσιμη στο iPhone, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει με την κυκλοφορία του iOS 17. Η εφαρμογή Health στο ‌iPad‌ θα έδινε στους χρήστες περισσότερα χώρο για την προβολή μετρήσεων υγείας, αποτελέσματα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, συνταγές, εργαστηριακές εξετάσεις από γιατρούς και πολλά άλλα. Στόχος της Apple είναι να βελτιώσει τη δημοτικότητα της εφαρμογής Health στα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, όπου τα tablet χρησιμοποιούνται ευρέως.

Εκτός από τη μεταφορά της εφαρμογής Health στο iPad, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα παρακολούθησης συναισθημάτων, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη διάθεσή τους, να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με την ημέρα τους και να βλέπουν τα αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου. Στο μέλλον, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλγόριθμοι για τον προσδιορισμό της διάθεσης ενός χρήστη μέσω των μοτίβων ομιλίας του, του τι έχει πληκτρολογήσει και άλλων δεδομένων, αλλά η Apple θα ξεκινήσει με την παρακολούθηση της διάθεσης.

Η λειτουργία παρακολούθησης διάθεσης που έχει στο μυαλό της η Apple για την εφαρμογή Health στο iOS 17 θα είναι ξεχωριστή από την εφαρμογή ημερολογίου που φημολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Gurman, η εφαρμογή journaling δεν θα είναι μια λειτουργία υγείας, αλλά θα χρησιμεύσει ως επέκταση της υπηρεσίας Find My και άλλων λειτουργιών τοποθεσίας, καθώς η Apple θέλει να επεκτείνει τις δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης του Find My‌.

Η εφαρμογή Health έχει επίσης ρυθμιστεί να αποκτά νέες δυνατότητες για τη διαχείριση συνθηκών όρασης όπως η μυωπία. Όπως φημολογήθηκε προηγουμένως, τα headset AR/VR που έχει στα σκαριά η Apple θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά με επίκεντρο την υγεία, όπως μια εφαρμογή διαλογισμού που θα καθοδηγεί τους χρήστες σε ηρεμιστικούς διαλογισμούς.

Το επόμενο έτος, η Apple θα επεκτείνει τις προσφορές της για την υγεία με μια νέα υπηρεσία καθοδήγησης υγείας. Με την κωδική ονομασία Quartz, η υπηρεσία που βασίζεται στο AI θα βοηθήσει τους χρήστες να ασκηθούν, να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες και να λάβουν μέτρα για τη βελτίωση του ύπνου τους. Η υπηρεσία θα χρησιμοποιεί δεδομένα από το Apple Watch για να κάνει εξατομικευμένες προτάσεις και να δημιουργεί προσαρμοσμένα προγράμματα καθοδήγησης, με την Apple να σχεδιάζει να χρεώνει μια μηνιαία χρέωση. Ενώ η υπηρεσία προγραμματίζεται για το 2024, ο Gurman προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να «ακυρωθεί ή να αναβληθεί».

Άλλα μεγάλα μελλοντικά σχέδια υγείας περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης για το Apple Watch και τη μη επεμβατική παρακολούθηση της γλυκόζης, και οι δύο λειτουργίες στις οποίες η Apple εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.