18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το AR/VR headset της Apple μπορεί να κοστίζει περισσότερο από $2,000, θα έχει επιδόσεις παρόμοιες του M1 Pro

    Σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα μας πως η Apple αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραγωγή του φημολογούμενου πρώτο AR/VR headset με θέματα στην υπερθέρμανση, της κάμερα και το λογισμικό κάτι που ίσως οδηγήσει την εταιρεία να το παρουσιάσει όχι φέτος αλλά του χρόνου. Ο Mark Gurman σε νέο άρθρο του μας δίνει περισσότερες πληροφορίες.

    Ο ίδιος είχε αναφέρει παλαιότερα πως το headset επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας της Apple θα ήταν ακριβό.

    “Η Apple τυπικά κοστολογεί λίγο περισσότερο από τους ανταγωνιστές της αφήνοντας τέτοια περιθώρια κέρδους που την έχουν κάνει τόσο κερδοφόρα εταιρεία. Το headset της εταιρείας δεν θα αποτελέσει εξαίρεση με τον βασικό λόγο που η Apple συζητάει για τιμή άνω των $2000 να είναι κάποιες από τις εσωτερικές τεχνολογίες του.”

    Ο Gurman έχει αναφέρει πως η Apple μάλλον θα χρησιμοποιήσει τον M1 Pro επεξεργαστή ή κάποια παραπλήσια έκδοση του.

    “Περιμένω 2 επεξεργαστές στο εσωτερικό της συσκευής με τον ένα να είναι παραπλήσιος με τον M1 Pro των τωρινών MacBook Pro. Αν αναλογιστούμε τις πολλαπλές οθόνες που θα είναι 8K μαζί με πρωτότυπη τεχνολογία ήχου τότε καταλαβαίνουμε πως τα κόστη ανεβαίνουν σημαντικά. Μην ξεχνάμε και τα 7 χρόνια που δαπάνησε η Apple σε κόστη για την δημιουργία του που κάπως πρέπει να ισοσταθμιστούν.”

    Η Apple με αυτό το AR/VR headset θα εστιάσει στο gamig, στην αναπαραγωγή περιεχόμενου και στην επικοινωνία.

    “Το Gaming θα είναι μια από τις βασικότερες λειτουργίες αυτής της συσκευής ειδικά μιας και θα έχει περισσότερους από έναν επεξεργαστές, έναν ανεμιστήρα και οθόνες πολύ υψηλών αναλύσεων. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως η Apple θα φέρει ένα νέο App Store για αυτό. Σίγουρα θα είναι ένα όνειρο για τους game developers αλλά και τον εταιρειών περιεχομένου που θα δουλέψουν με την Apple.”

    Ποια θα είναι η ονομασία του;

    Mixed Reality headset

    Μερικές από τις πιθανές ονομασίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Apple είναι:

    • Apple Vision
    • Apple Reality
    • Apple Sight/iSight
    • Apple Lens
    • Apple Googles

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.