22.3 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το Apple Watch παραβίασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παλμικής οξυμετρίας της Masimo, σύμφωνα με δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ

    Η Apple παραβίασε ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το παλμικό οξύμετρο της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Masimo όταν παρουσίασε μοντέλα Apple Watch που χρησιμοποιούν αισθητήρες φωτός για τη μέτρηση της ποσότητας οξυγόνου στο αίμα, αποφάσισε την Τρίτη δικαστής της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου (ITC).

    Η Masimo, η οποία σχεδιάζει συσκευές παλμικής οξυμετρίας, έχει εμπλακεί σε μια συνεχιζόμενη μάχη με την Apple για διάφορες δυνατότητες υγείας που υπάρχουν σε ορισμένα μοντέλα Apple Watch και η Masimo πίεσε να απαγορευτούν τα μοντέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Οι συσκευές παλμικής οξυμετρίας ιατρικής ποιότητας είναι αυτό στο οποίο ειδικεύεται η Masimo και η παλμική οξυμετρία είναι ένα χαρακτηριστικό που η Apple πρόσθεσε στο Apple Watch με το μοντέλο της Σειρά 6. Το χαρακτηριστικό που βρίσκεται στη σειρά 6 και νεότερα μοντέλα Apple Watch χρησιμοποιεί φως για να ανιχνεύσει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, με τη δυνατότητα να ενώνει την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και τις δυνατότητες ΗΚΓ.

    Στην απόφαση της Τρίτης, ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τέσσερα άλλα επίμαχα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν παραβιάστηκαν. Το ITC θα εξετάσει τώρα εάν θα εφαρμόσει απαγόρευση εισαγωγής σε μοντέλα Apple Watch που περιλαμβάνουν τη λειτουργία παρακολούθησης οξυγόνου αίματος, σύμφωνα με τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών. Η τελική απόφαση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 10 Μαΐου.

    «Είμαστε χαρούμενοι που ο δικαστής αναγνώρισε την παραβίαση της τεχνολογίας παλμικής οξυμετρίας της Masimo από την Apple και έκανε αυτό το κρίσιμο πρώτο βήμα προς την υπευθυνότητα», δήλωσε ο CEO της Masimo, Joe Kiani, σε δήλωση που δόθηκε στο MD+DI. “Η σημερινή απόφαση θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην αγορά. Η Apple έχει παραβιάσει με παρόμοιο τρόπο τεχνολογίες άλλων εταιρειών και πιστεύουμε ότι η σημερινή απόφαση εκθέτει την Apple ως εταιρεία που λαμβάνει τις καινοτομίες άλλων εταιρειών και τις επανασυσκευάζει.”

    «Διαφωνούμε με σεβασμό με τη σημερινή απόφαση και προσβλέπουμε σε πλήρη επανεξέταση από την Επιτροπή», ανέφερε η Apple σε δήλωση που ανέφερε το Reuters.

    Ο Masimo μήνυσε αρχικά την Apple τον Ιανουάριο του 2020, κατηγορώντας την εταιρεία για κλοπή εμπορικών μυστικών και ακατάλληλη χρήση των εφευρέσεων της Masimo. Στην προηγούμενη κατάθεση, η Masimo ισχυρίστηκε ότι η Apple κρυφά προσέλαβε υπαλλήλους της και χρησιμοποίησε πατενταρισμένη τεχνολογία κατά την ανάπτυξη των αισθητήρων που χρησιμοποιούνται στο Apple Watch.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.