14.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Μεγάλος προμηθευτής οθονών iPhone θα κατασκευάσει εργοστάσιο OLED 250 εκατομμυρίων δολαρίων στο Βιετνάμ

    Ο προμηθευτής της Apple BOE βρίσκεται σε συζητήσεις για την ενοικίαση δεκάδων εκταρίων γης στο βόρειο Βιετνάμ για την κατασκευή ενός εργοστασίου αφιερωμένου στην κατασκευή πάνελ οθόνης OLED που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά iPhone.

    Η κινεζική εταιρεία επιδιώκει να επενδύσει συνολικά έως και 400 εκατομμύρια δολάρια σε 100 εκτάρια γης, τα μισά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός εργοστασίου 250 εκατομμυρίων δολαρίων που ειδικεύεται στη δημιουργία οθονών OLED, σύμφωνα με τη βιετναμέζικη εφημερίδα VNExpress. Η BOE σκοπεύει να ολοκληρώσει όλες τις οικοδομικές εργασίες έως το 2025.

    Το σχέδιο υπογραμμίζει τις προσπάθειες της Apple να μειώσει την εξάρτησή της από την αλυσίδα εφοδιασμού από την Κίνα, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων και αναταραχών που προκαλούνται από τα μέτρα lockdown της χώρας για τον COVID-19. Η Foxconn της Ταϊβάν και η κινεζική Luxshare Precision Industry ήδη κατασκευάζουν ή σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ορισμένα προϊόντα της Apple στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων MacBook και iPad.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, η BOE πρόκειται να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής οθονών για νέα iPhone μέχρι το 2024. Η εταιρεία φέρεται να έχει κερδίσει τη Samsung για παραγγελίες για το επερχόμενο iPhone 15‌ και ‌iPhone 15‌ Plus, και μέχρι το 2024, θα ξεκινήσει μαζικές αποστολές οθονών LTPO υψηλής τεχνολογίας για το iPhone, καθιστώντας το τον μεγαλύτερο προμηθευτή οθονών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.