23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Το Apple Watch ο απόλυτος κυρίαρχος της αγοράς smartwatch και το 2020

    H Apple συνεχίζει από την θέση του οδηγού στην αγορά των smartwatch με τον ανταγωνισμό να μην μπορεί να την φτάσει και το 2020.

    Η Counterpoint Research δημοσίευσε την αναλυτική αναφορά της σχετικά με την αγορά των smartwatches το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Το κείμενο της εταιρείας αναλύει γενικά την αγορά και παρουσιάζει τόσο τα ποσοστά των εταιρειών, όσο και τα καλύτερα έξυπνα ρολόγια του εξαμήνου.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα αυτά η μισή και πλέον αγορά ανήκει στην Apple!!
    Global Smartwatch Shipment Revenue Share % in H1 2020 vs H1 2019. Source: Counterpoint Research

    Σύμφωνα με την Counterpoint Research, το 51,4% των αποστολών smartwatches που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 αφορούσαν τα Apple Watch. Δεύτερη έρχεται η Garmin με ποσοστό 9,4% και τρίτη η Huawei με μερίδιο 8,3%. Την ίδια στιγμή η Samsung παρουσιάζει πτώση και μάλιστα συνεχιζόμενη – σε αυτό το εξάμηνο σημείωσε πτώση 7.2%. Και η Fitbit όμως δεν τα πάει τόσο καλά επίσης.

    Σύμφωνα με την Counterpoint Research, το πιο δημοφιλές smartwatch κατά τη διάρκεια του πρώτο εξαμήνου του 2020 ήταν το Apple Watch Series 5, με το Apple Watch Series 3 να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

    Την πεντάδα των έξυπνων ρολογιών με τις περισσότερες αποστολές για το πρώτο εξάμηνο του 2020 συμπληρώνουν το Huawei Watch GT 2, το Samsung Galaxy Watch Active 2, και το Imoo Z3 4G.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.