19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19, σύμφωνα με πρώιμες έρευνες

    Από την αρχή της COVID-19 πανδημίας μια σειρά από μελέτες έκαναν την εμφάνιση τους για να διαπιστώσουν αν wearable συσκευές όπως το Apple Watch μπορούν να αναγνωρίσουν πρώιμα συμπτώματα του COVID-19. Ένα νέο επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open τονίζει πως τα wearables όπως το Apple Watch και Fitbits μπορούν επίσης να προσφέρουν πληροφορίες για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19.

    Η μελέτη βασίστηκε πάνω σε 37,000 ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν Apple Watchs και Fitbits καθώς και άλλα wearables.

    Αρχικά οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα που προήλθαν από το Apple Watch και το Fitbit και τα σύγκρινα με συμπτώματα που αναφέραν οι χρήστες έτσι ώστε να έχουν μια πιο μεγάλη ακρίβεια στον εντοπισμό COVID-19 περιπτώσεων.

    Οι ερευνητές πλέον πάνε ένα βήμα παραπέρα και εστιάζουν σε αυτά τα δεδομένα αλλά με γνώμονα τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του COVID-19.

    Μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως:

    • Βρέθηκε πως περίπου 9 μέρες μετά την προσβολή ενός ανθρώπου με COVID-19 ο καρδιακός τους παλμός ξεκίνησε να πέφτει – κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί σε άλλες ασθένειες – ενώ μετά ο παλμός τους ξεκίνησε να είναι πιο έντονος και παρέμεινε έτσι για αρκετούς μήνες μετά. Κατά μέσο όρο χρειάστηκαν 79 μέρες έτσι ώστε ο καρδιακός παλμός σε κατάσταση ηρεμίας να γίνει εκ νέου φυσιολογικός.
    • Τα επίπεδα επίσης ύπνου και δραστηριότητα επέστρεψαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς πιο αργά σε αυτούς που είχαν COVID-19.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.