17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το App Store σταμάτησε 1,6 εκατομμύρια «επικίνδυνες» και «αναξιόπιστες» εφαρμογές από την εξαπάτηση χρηστών

    Το App Store εμπόδισε 1,6 εκατομμύρια επικίνδυνες και αναξιόπιστες εφαρμογές να εξαπατήσουν χρήστες το 2021, σύμφωνα με νέα δεδομένα ανάλυσης απάτης που κοινοποίησε σήμερα η Apple. Η Apple λέει ότι το App Store σταμάτησε «σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δόλιες συναλλαγές» κατά τη διάρκεια του έτους.

    Η Apple απέρριψε περισσότερες από 34.000 εφαρμογές για κρυφές λειτουργίες και περισσότερες από 157.000 που ήταν ανεπιθύμητες ή εφαρμογές αντιγραφής. 343.000 εφαρμογές απορρίφθηκαν για διάφορες παραβιάσεις απορρήτου. Πάνω από 800.000 δόλιοι λογαριασμοί προγραμματιστών τερματίστηκαν.

    Περισσότεροι από 170 εκατομμύρια δόλιοι λογαριασμοί πελατών απενεργοποιήθηκαν και 118 εκατομμύρια απόπειρες δόλιας δημιουργίας λογαριασμών απορρίφθηκαν. 155.000 κακόβουλες εφαρμογές που προσπάθησαν να παρακάμψουν τη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών αλλάζοντας τη λειτουργικότητα ή την έννοια μετά την έγκριση απορρίφθηκαν ή αφαιρέθηκαν από το App Store‌. 63.500 παράνομες εφαρμογές σε πειρατικές βιτρίνες αποκλείστηκαν από την Apple και περισσότερες από 3,3 εκατομμύρια εφαρμογές που διανεμήθηκαν παράνομα μέσω του Enterprise Developer Program μπλοκαρίστηκαν.

    Η Apple λέει ότι η ομάδα App Review βοήθησε περισσότερους από 107.000 προγραμματιστές να αποκτήσουν τις εφαρμογές τους στο App Store το 2021 και 835.000 προβληματικές νέες εφαρμογές και 805.000 ενημερώσεις εφαρμογών απορρίφθηκαν ή αφαιρέθηκαν από το App Store για ζητήματα όπως σφάλματα.

    Όσον αφορά τις αξιολογήσεις και τις απάτες αξιολογήσεων, η Apple εντόπισε και απέκλεισε περισσότερες από 94 εκατομμύρια κριτικές και περισσότερες από 170 εκατομμύρια αξιολογήσεις επειδή δεν τηρούσαν τα πρότυπα. 610.000 επιπλέον κριτικές αφαιρέθηκαν μετά τη δημοσίευση λόγω υποβολών ανησυχιών πελατών και ανθρώπινης αξιολόγησης.

    Η Apple διέκοψε τη χρήση περισσότερων από 3,3 εκατομμυρίων κλεμμένων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για πιθανές δόλιες αγορές και 600.000 λογαριασμοί αποκλείστηκαν από περαιτέρω συναλλαγές στο App Store.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.