14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τα 2024 OLED iPad Pros αναμένεται να είναι πολύ πιο ακριβά λόγω της δαπανηρής διαδικασίας παραγωγής πάνελ

    Τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro της Apple είναι πιθανό να είναι σημαντικά πιο ακριβά από τις υπάρχουσες συσκευές OLED παρόμοιου μεγέθους λόγω των δαπανηρών νέων διαδικασιών παραγωγής που εμπλέκονται, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Κορέα.

    Η Apple αναμένεται ευρέως το επόμενο έτος να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro 11,1 ιντσών και 13 ιντσών με OLED αντί για οθόνες LCD και η προμήθεια πάνελ της θα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους υλικών, σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα The Elec.

    Αυτή τη στιγμή, η Apple πιστεύεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Samsung και την LG Display σχετικά με την τιμή προμήθειας των πάνελ, οι προδιαγραφές για τις οποίες θα απαιτούν τη χρήση διαδικασιών παραγωγής που δεν έχουν συνδυαστεί στο παρελθόν για πάνελ OLED του απαιτούμενου μεγέθους.

    Μία από τις νέες διαδικασίες παραγωγής είναι η χρήση μιας διπλής δομής δύο στοίβων, η οποία έχει δύο στρώματα εκπομπής, διπλασιάζοντας έτσι τη φωτεινότητα και τετραπλασιάζοντας τη διάρκεια ζωής της οθόνης OLED. Όλα τα iPhone της Apple χρησιμοποιούν μια δομή μιας στοίβας και η λογική της Apple για την απαίτηση πάνελ δύο στοίβων για iPad είναι ότι τα tablet τείνουν να χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερες περιόδους.

    Μια άλλη διαδικασία είναι η χρήση τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης πολυκρυσταλλικού οξειδίου (LTPO) χαμηλής θερμοκρασίας (TFT), για ένα πιο αποδοτικό backplane που είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μεμονωμένων pixel και, τέλος, μια υβριδική δομή OLED που συνδυάζει άκαμπτο γυαλί OLED υποστρώματα με εύκαμπτη ενθυλάκωση λεπτής μεμβράνης OLED, με αποτέλεσμα ένα συνολικό λεπτότερο πάνελ.

    Όπως σημειώνει η έκθεση, η Apple πιθανότατα θα μετακυλήσει τουλάχιστον μέρος αυτού του κόστους υλικού στον καταναλωτή, το οποίο θα αντικατοπτρίζεται σε σημαντικά υψηλότερες τιμές λιανικής. Επί του παρόντος, το iPad Pro 11 ιντσών με οθόνη LED Liquid Retina ξεκινά από 799 $, ενώ το iPad Pro 12,9 ιντσών με οθόνη mini-LED Liquid Retina XDR ξεκινά από 1.099 $.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.