18.3 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm αναμένει ότι το τσιπ 5G της Apple θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί το επόμενο έτος

    Μιλώντας στο συνέδριο MWC 2023 σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm Cristiano Amon είπε ότι το φημολογούμενο τσιπ 5G της Apple θα μπορούσε να είναι έτοιμο το επόμενο έτος.

    «Περιμένουμε ότι η Apple θα φτιάξει το δικό της μόντεμ το 2024, αλλά αν χρειάζονται το δικό μας, ξέρουν πού θα μας βρουν», δήλωσε ο Amon, σε συνέντευξή του στην Joanna Stern της Wall Street Journal. Το σχόλιό του κοινοποιήθηκε από την τεχνολογική αναλύτρια Carolina Milanesi.

    Η Qualcomm είναι επί του παρόντος ο αποκλειστικός προμηθευτής μόντεμ 5G για συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της σειράς iPhone 14, αλλά η Apple εδώ και καιρό φημολογείται ότι σχεδιάζει το δικό της τσιπ 5G ως εσωτερική αντικατάσταση. Ο Mark Gurman του Bloomberg τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η Apple σχεδιάζει αρχικά να χρησιμοποιήσει το τσιπ σε ένα μόνο νέο προϊόν, όπως ένα high-end μοντέλο iPhone, και θα καταργήσει πλήρως τα μόντεμ της Qualcomm περίπου τρία χρόνια αργότερα.

    Με βάση το χρονικό πλαίσιο του 2024 που παρείχε ο Amon, είναι πιθανό το τσιπ 5G της Apple να κάνει το ντεμπούτο του σε τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone 16. Είναι επίσης πιθανό η Apple να εισάγει πρώτα το τσιπ 5G σε ένα προϊόν χαμηλότερου όγκου, όπως ένα iPad. Δεν είναι σαφές πώς θα λειτουργούσε το τσιπ της Apple σε σύγκριση με τα μόντεμ της Qualcomm, αλλά η μετάβαση σε εσωτερικό σχεδιασμό θα μείωνε πιθανότατα το κόστος παραγωγής της Apple με την πάροδο του χρόνου.

    Εν τω μεταξύ, όλα τα μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να είναι εξοπλισμένα με το μόντεμ Snapdragon X70 της Qualcomm, το οποίο έχει περαιτέρω βελτιώσεις στην ταχύτητα κινητής τηλεφωνίας και στην απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τον Snapdragon X65 που βρίσκεται σε όλα τα μοντέλα iPhone 14. Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα το τελευταίο της μόντεμ Snapdragon X75, το οποίο θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες από τις μελλοντικές συσκευές της Apple εν μέσω της σταδιακής μετάβασης στο δικό της τσιπ 5G.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.